handdator

Visa fullständig version : Vägning av kyckling.


JohanC
2010-04-06, 12:03
Ivarskycklingfilè

900gram
5 fileèr.

900/5 = 180

En kycklingfilè = 180G, eller?

Problemet är att när jag väger den frysta kycklingfilèn så väger den 230gram. Varför?

mtlca
2010-04-06, 12:06
Alla fileer är ju inte exakt lika stora?

King Grub
2010-04-06, 12:12
Vad är problemet? Att vi inte har ett system med kloning av identiska kycklingar och exakta tidsintervall för slakt så alla delar alltid får samma storlek och vikt?

chrilledude
2010-04-06, 12:13
Fryst = Väger mer.
Tinad = Väger mindre.

Sen är inte alla exakt lika stora..

-Englund
2010-04-06, 12:14
det gäller att tänka till.
väg allihop, och se hur nära du kommer 900g, är det stor skillnad då kan du klaga.

Dreas
2010-04-06, 12:16
Jag brukar väga kycklingen från ett visst märke tillagad, ta den vikt jag har där delat på den frysta vikten.

Sedan delar jag alla makronutrienter med det jag fick fram där. På så sätt får jag ett medel av vad 100g tillagad kyckling av det märket ger. I regel blir det ungefär 30g protein per 100g tillagad kyckling :)

Fast väga fryst och sedan slå ut funkar det med.

JohanC
2010-04-06, 12:29
Jag brukar väga kycklingen från ett visst märke tillagad, ta den vikt jag har där delat på den frysta vikten.

Sedan delar jag alla makronutrienter med det jag fick fram där. På så sätt får jag ett medel av vad 100g tillagad kyckling av det märket ger. I regel blir det ungefär 30g protein per 100g tillagad kyckling :)

Fast väga fryst och sedan slå ut funkar det med.

Tack så mycket :)

IVARS
100gram = 80kcal
80/100= 0.8
08x230=184 KCAL

Var det så du menade med att väga fryst och sedan slå ut? Så med andra ord så väger man köttet fryst och kollar hur många gram den väger. Sedan gör man uträkningen som jag precis gjorde? Du verkar veta vad du pratar om så skulle vilja ha ditt intygande =D

Kravmaga
2010-04-06, 12:50
Tack så mycket :)

IVARS
100gram = 80kcal
80/100= 0.8
08x230=184 KCAL

Var det så du menade med att väga fryst och sedan slå ut? Så med andra ord så väger man köttet fryst och kollar hur många gram den väger. Sedan gör man uträkningen som jag precis gjorde? Du verkar veta vad du pratar om så skulle vilja ha ditt intygande =D

Ja

Grenen
2010-04-06, 12:57
http://carlnet.no-ip.org/facepalm_implied.jpg

Kunde inte låta bli :em:

TehSaxo
2010-04-06, 13:21
Lånar tråden litegrann, är kyckling skinn enbart fett?

King Grub
2010-04-06, 13:37
56 gram kycklingskinn:

Water 22.56 g
Energy 254 kcal
Energy 1064 kj
Protein 11.4 g
Total lipid (fat) 22.78 g
Ash 0.28 g
Carbohydrate, by difference ~ g
Fiber, total dietary ~ g
Sugars, total ~ g
Calcium, Ca 8 mg
Iron, Fe 0.85 mg
Magnesium, Mg 8 mg
Phosphorus, P 70 mg
Potassium, K 76 mg
Sodium, Na 36 mg
Zinc, Zn 0.69 mg
Copper, Cu 0.036 mg
Manganese, Mn 0.012 mg
Selenium, Se 76.7 mcg
Vitamin C, total ascorbic acid ~ mg
Thiamin 0.02 mg
Riboflavin 0.071 mg
Niacin 3.125 mg
Pantothenic acid 0.398 mg
Vitamin B-6 0.056 mg
Folate, total 1 mcg
Folic acid ~ mcg
Folate, food 1 mcg
Folate, DFE 1 mcg_DFE
Choline, total 25.6 mg
Betaine 3.9 mg
Vitamin B-12 0.11 mcg
Vitamin B-12, added ~ mcg
Vitamin A, IU 147 IU
Vitamin A, RAE 44 mcg_RAE
Retinol 44 mcg
Vitamin E (alpha-tocopherol) 0.22 mg
Vitamin E, added ~ mg
Vitamin K (phylloquinone) 1.3 mcg
Fatty acids, total saturated 6.395 g
4:0 ~ g
6:0 ~ g
8:0 ~ g
10:0 ~ g
12:0 0.022 g
14:0 0.185 g
16:0 4.894 g
18:0 1.131 g
Fatty acids, total monounsaturated 9.537 g
16:1 undifferentiated 1.344 g
18:1 undifferentiated 7.795 g
20:1 0.297 g
22:1 undifferentiated ~ g
Fatty acids, total polyunsaturated 4.799 g
18:2 undifferentiated 4.385 g
18:3 undifferentiated 0.185 g
18:4 ~ g
20:4 undifferentiated 0.062 g
20:5 n-3 0.011 g
22:5 n-3 0.006 g
22:6 n-3 0.022 g
Cholesterol 46 mg
Tryptophan 0.091 g
Threonine 0.407 g
Isoleucine 0.367 g
Leucine 0.67 g
Lysine 0.68 g
Methionine 0.228 g
Cystine 0.19 g
Phenylalanine 0.385 g
Tyrosine 0.259 g
Valine 0.48 g
Arginine 0.879 g
Histidine 0.219 g
Alanine 0.925 g
Aspartic acid 1.02 g
Glutamic acid 1.417 g
Glycine 1.819 g
Proline 1.063 g
Serine 0.464 g
Alcohol, ethyl ~ g
Caffeine ~ mg
Theobromine ~ mg
Carotene, beta ~ mcg
Carotene, alpha ~ mcg
Cryptoxanthin, beta ~ mcg
Lycopene ~ mcg
Lutein + zeaxanthin ~ mcg

TehSaxo
2010-04-06, 14:04
Tack Grub :)

Dreas
2010-04-06, 16:19
Tack så mycket :)

IVARS
100gram = 80kcal
80/100= 0.8
08x230=184 KCAL

Var det så du menade med att väga fryst och sedan slå ut? Så med andra ord så väger man köttet fryst och kollar hur många gram den väger. Sedan gör man uträkningen som jag precis gjorde? Du verkar veta vad du pratar om så skulle vilja ha ditt intygande =DNågon här ovan verkade fatta men jag skriver så jag förstår.

Du vet att en påse kycklingfilé väger ett visst antal gram. Vi säger 1kg kycklingfile av random märke. 18g protein per 100g kanske det står på påsen.

1kg frusen kycklingfilé väger nu 600g totalt tillagad säger vi. 600/1000 ger 0,6. 18g protein/0,6 ger 30g protein per 100g kyckling, nu tillagad. De flesta märken jag testat detta på landar mellan 30-32g protein per 100g.

Nu får ju någon komma in och säga att det är fel eller rätt. Man kan ju även ta 1000/600 och sedan ta det * den frusna proteinmängden.

Sedan gör man så på alla makronutrienter och får fram hur många kolhydrater, proteiner och fett per 100g den tillagade kycklingfilén innehåller.

Fan, nu blev det rörigt.