handdator

Visa fullständig version : Näringstabeller i djupfrys mat


Gurram
2010-04-01, 19:38
När jag stekte upp ett 1000g kycklingfilé häromdagen så slutade det med att jag fick 650 g filé efter att jag stekt färdigt. Näringsinnehållet som står på påsen, avser det den frysta produkten, eller när jag lagat färdigt det?

Sen undrar jag också om man "får ut mer" av kycklingen genom att koka den istället för att steka?

Pepz
2010-04-01, 19:44
proteinvärdet är ju samma dvs om 1000g rå kycklingfilé innehåller 200g protein så innehåller den stekta varan fortfarande 200g protein trots att den väger mindre

lite fett försvinner vid tillagning men det är ju marginellt innehåll från början i filé

Gurram
2010-04-01, 19:53
proteinvärdet är ju samma dvs om 1000g rå kycklingfilé innehåller 200g protein så innehåller den stekta varan fortfarande 200g protein trots att den väger mindre

lite fett försvinner vid tillagning men det är ju marginellt innehåll från början i filé

TACK! Vart orolig där ett tag. Kan fortsätta med Euroshopper med gott samvete då :).

Fatcan
2010-04-02, 09:40
När jag stekte upp ett 1000g kycklingfilé häromdagen så slutade det med att jag fick 650 g filé efter att jag stekt färdigt. Näringsinnehållet som står på påsen, avser det den frysta produkten, eller när jag lagat färdigt det?


Jag mailade kronfågel och frågade nått liknande. På deras kycklingfiléer gäller näringsvärdet för tinad vara iaf, jag skulle tro att det är samma sak med andra märken också.

King Grub
2010-04-02, 09:44
En annan medlem har också mailat Kronfågel med samma ärende, och fick svaret "Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen. Fryst filé tappar mer vätska än den färska eftersom den släpper mer vätska från sig när den tinas och tillagas."

Fatcan
2010-04-02, 09:51
Jaha, det var ju konstigt. Vilket svar ska man lita på liksom?

Såhär skrev de till mig:

Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.
Fettvärdet ökar ca: 5% efter upptining då ju en del vätska försvinner.

Scratch89
2010-04-02, 09:53
Vad är skillnaden?

lingonplockarN
2010-04-02, 10:00
proteinvärdet är ju samma dvs om 1000g rå kycklingfilé innehåller 200g protein så innehåller den stekta varan fortfarande 200g protein trots att den väger mindre

lite fett försvinner vid tillagning men det är ju marginellt innehåll från början i filé

!?

Så om jag steker 400g rå köttfärs vilket blir typ 250g stekt, äter jag alltså näringen från 400g?

Scratch89
2010-04-02, 10:02
!?

Så om jag steker 400g rå köttfärs vilket blir typ 250g stekt, äter jag alltså näringen från 400g?

Ja...

King Grub
2010-04-02, 10:02
Givetvis. Vart skulle den ha tagit vägen?

Scratch89
2010-04-02, 10:03
Vart skulle den ha tagit vägen?

http://www.chocosho.com/admin/images/380x285/79485_1_ninja.jpg

jakke
2010-04-02, 10:04
Vad är skillnaden?

Skillnaden mellan tinad och fryst kycklingfilé är typ 2dl vätska i påsen.