Visa fullständig version : Akrylamid
Skrollovicz
2010-03-31, 06:48
Jag har två frågor om akrylamid.
1. Är det cancerogent?
2. Bildas det enbart vid stekning av stärkelserika produkter, eller kan det bildas även i ugnen?
Med tanke på att det var ett stort larm om detta i Sverige för några år sedan förväntade jag mig att hitta en del trådar om detta, men icke.
Eddie Vedder
2010-03-31, 06:52
1. Ja det förefaller carcinogent. Men halterna från mat som kopplas till en ökad risk är antagligen orimligt höga.
2. Båda
Med tanke på att det var ett stort larm om detta i Sverige för några år sedan förväntade jag mig att hitta en del trådar om detta, men icke.
Att använda sökordet "Akrylamid" var inte som slog dig?
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=104366&highlight=akrylamid
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=126805&highlight=akrylamid
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=113265&highlight=akrylamid
Skrollovicz
2010-03-31, 07:32
Att använda sökordet "Akrylamid" var inte som slog dig?
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=104366&highlight=akrylamid
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=126805&highlight=akrylamid
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=113265&highlight=akrylamid
Det var precis det sökordet jag använde mig av, din fine. *mini
Skrollovicz
2010-03-31, 07:35
Betyder detta att man bör radera pommes frites och varma mackor ur kosten? :(
King Grub
2010-03-31, 09:22
Som vanligt handlar det om mängder, och som vanligt tycks det vara allt eller inget som gäller här.
Som vanligt handlar det om mängder, och som vanligt tycks det vara allt eller inget som gäller här.
Ja gråzoner finns inte på kolozzeum, här är allt svart eller vitt.
Akrylamid är inget som man aktivt behöver undvika om man har en bra blandkost i grunden
Eddie Vedder
2010-03-31, 16:08
Betyder detta att man bör radera pommes frites och varma mackor ur kosten? :(
Läs vad jag skrev i punkt 1.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.