Logga in

Visa fullständig version : Mjölk + Vassle = Kasein liknande effekt?


Seduced
2010-03-17, 20:09
Hej!

Eftersom mjölk (innehåller kasein + vassle) fördröjer näringsupptaget så sägs det att det inte är ultimat att blanda mjölk med sitt vassle protein efter ett träningspass.

Min fråga är då, kan man blanda mjölk + vassle för att få en kasein liknande effekt och därmed slippa köpa separat kasein pulver? Kasein sägs ju vara bra att ta innan läggdags.

Det kanske inte är lika effektivt?

Rockhard
2010-03-17, 20:18
Mjölk protein är ju vassle 20% och kasein 80%. Så med mera vassle så får du...mera vassle. Kasein blir det ju iaf från mjölken.

Edit. Aha nu fattade jag frågan. Du menade om vassle blir långsammare (får en "kasein effekt")? Vet ej. Men jag tror det bli lite långsammare uptag ja.

Seduced
2010-03-17, 20:21
Mjölk protein är ju vassle 20% och kasein 80%. Så med mera vassle så får du...mera vassle. Kasein blir det ju iaf från mjölken.

Borde inte kaseinet göra så att även vasslet tas upp långsammare? Eller är det jag som tänker helt fel nu :P?

vicarious
2010-03-17, 21:47
Borde inte kaseinet göra så att även vasslet tas upp långsammare? Eller är det jag som tänker helt fel nu :P?

Jag har för mig att Grub har sagt att i mjölk så tas vasslet upp separat (snabbare) oberoende av kaseinets närvaro.

Vi får helt enkelt vänta tills han svarar :D

Annars har du ju mycket kasein i kvarg (kesella) eller keso. Jag brukar blanda en burk kesella med 1 dl smaksatt vasslepulver och lite frusna bär och käka innan jag går och lägger mig ;) Godast tycker jag nästan blir om man kör 50/50 kesella/keso och sen 1 dl vasslepulver + frusna bär - blåbär är favoriten.

Soltan
2010-03-17, 23:12
Personer som kombinerade båda proteinsorter visade större ökningar av muskelmassa än de som bara intog rent vassle protein i någon ny studie som jag inte finner just nu, detta får duga:

Conclusions: Acute ingestion of both WH and CS after exercise resulted in similar increases in muscle protein net balance, resulting in net muscle protein synthesis despite different patterns of blood amino acid responses.

WH = Vassle
CS = Kasein

TIPTON, KEVIN D.; ELLIOTT, TABATHA A.; CREE, MELANIE G.; WOLF, STEVEN E.; SANFORD, ARTHUR P.; WOLFE, ROBERT R.

http://journals.lww.com/acsm-msse/Abstract/2004/12000/Ingestion_of_Casein_and_Whey_Proteins_Result_in.12 .aspx

King Grub
2010-03-17, 23:17
Man har senare visat:

http://jap.physiology.org/cgi/content/abstract/107/3/987

Att blanda med mjölk bör inte vara några problem.

Soltan
2010-03-17, 23:26
Man har senare visat:

http://jap.physiology.org/cgi/content/abstract/107/3/987

Att blanda med mjölk bör inte vara några problem.

Saknar tillgång till fullängdaren, men diskuterar de även tiden för förhöjt MPS för de olika proteinsorterna, eller är undersöker de bara en kort tidsram? MPS på 100 i 10s motsvarar ju exempelvis MPS på 10 i 100s.

Grandmaster
2010-03-17, 23:30
Man har senare visat:

http://jap.physiology.org/cgi/content/abstract/107/3/987

Att blanda med mjölk bör inte vara några problem.

Använde man sig inte av en väldigt kort mätperiod i det här fallet? Hur lång?

Ola Wallengren
2010-03-18, 07:52
3 timmar. ca 22g protein.

christian9
2010-03-18, 12:37
Jag har för mig att Grub har sagt att i mjölk så tas vasslet upp separat (snabbare) oberoende av kaseinets närvaro.

Är det så? Ett snabbt protein förblir snabbt även i närvaro av ett långsamt?

vicarious
2010-03-18, 12:51
Är det så? Ett snabbt protein förblir snabbt även i närvaro av ett långsamt?

Njae, generellt sett så går det nog inte att säga så. Det var bara något jag mindes mig ha hört tidigare om just mjölk.