Visa fullständig version : Värma, frysa - hur många gånger?
Hur många gånger kan man frysa mat och värma upp det på nytt? Hört att det inte ska vara bra att göra det för många gånger.
Det kan man ju fråga sig. Alltid får lära mig att man inte ens skall göra det en gång. Sedan lär det ju vara lite beroende på vad det svårt att tro att grönsaker skall bli farligt.
Brukar du göra frysa upptinad man igen ?
Ja. Det är inte bra för den mesta maten.
En bra regel, m a p matförgiftningar, är att tillaga-kyla ned-frysa in - tina och tillaga igen bara en gång.
När det gäller kvalitén så tappar maten vatten vid varje upptining och tillagning. Maten blir torr och tråkig andra gången.
När det gäller näringsvärdet så kan förlusterna av värmekänsliga vitaminer bli över 25 % vid varje tillagning.
Tack för ett tydligt svar Sverker.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.