Pain Barrier
2003-09-27, 18:34
OBS! Notera ordet LEVERN i detta inlägg, det gäller ej njurarna. ;)
När jag diskuterade kost med en bekant häromdagen, påstod han sig ha läst en studie av latinamerikanska farmare, som konstaterade att de hade överrepresentation av leverproblem pga högt intag av rött kött.
Studien skulle vidare ha konstarat att just rött kött var extra skadligt för levern, mycket mer än andra proteinkällor, som ej var särskilt skadliga.
När jag sökte på tidigare forumtrådar i detta ämne, såg jag tvärtom ett inlägg där det sades att en resultaten från en dylik "farmarstudie" ej visade på försämrade levervärden.
Grub, eller någon annan som har kopior/länkar till studier av levervärden vid högt intag av rött kött?
När jag diskuterade kost med en bekant häromdagen, påstod han sig ha läst en studie av latinamerikanska farmare, som konstaterade att de hade överrepresentation av leverproblem pga högt intag av rött kött.
Studien skulle vidare ha konstarat att just rött kött var extra skadligt för levern, mycket mer än andra proteinkällor, som ej var särskilt skadliga.
När jag sökte på tidigare forumtrådar i detta ämne, såg jag tvärtom ett inlägg där det sades att en resultaten från en dylik "farmarstudie" ej visade på försämrade levervärden.
Grub, eller någon annan som har kopior/länkar till studier av levervärden vid högt intag av rött kött?