Gurram
2010-02-28, 11:37
Jag ligger inne i lumpen för tillfället och bestämmer alltså då inte helt och hållet hur jag kan äta.
Jag styrketränar ung. 5 ggr i veckan och har till och från mycket cardioträning.
Har försökt köra en LCHF-diet nu, som har gått sådär, ofta när vi är ute i fält så får vi mycket kolhydrater (ärtsoppa, pannkakor, grytor osv). Jag har kört på att käka ost, ägg+korv på morgonen och vid middagarna tog jag proteinkällan+sallad. Nu ligger jag på 85 kg och vill ner till 79-80 till juni
Skulle ni köra havregrynsgröt, fil, mackor med pålägg till frukosten och sen kört pasta+tilläggsmat vid lunch/middag eller hade ni skippat kolhydratkällan (potatis, ris, pasta) och istället bara käka grytan för att få proteinet? (problemet jag märker med detta är att när man käkar gryta/korv eller vad det kan vara är att tillsammans med proteinet får man med sig mycket fett och kalorier!
Såhär har min dag sett ut ett tag nu där jag försökt hålla ett högt proteinintag ( då jag inte vill förlora muskler vid viktnedgången) men ändå gå ner i vikt. (Har lyckats med mycket protein, men inte med viktnedgång!)
Frukost: proteindrink, 4 ägg (med äggula), 4 skivor prickig korv, 4 skivor ost, 6 dl mjölk
Lunch: ett äpple, ingen kolhydratskälla, äter mig mätt på proteinkällan ( som ofta är någon sorts fet gryta) och tar sallad som jag försöker äta mig mätt på.
Middag: samma som lunch
Träning: Eaa före och efter passet
Kvällsmål: tonfiskburk och kasein/vassledrink
Detta funkar INTE!
Nu undrar jag hur ni hade gjort?
Jag styrketränar ung. 5 ggr i veckan och har till och från mycket cardioträning.
Har försökt köra en LCHF-diet nu, som har gått sådär, ofta när vi är ute i fält så får vi mycket kolhydrater (ärtsoppa, pannkakor, grytor osv). Jag har kört på att käka ost, ägg+korv på morgonen och vid middagarna tog jag proteinkällan+sallad. Nu ligger jag på 85 kg och vill ner till 79-80 till juni
Skulle ni köra havregrynsgröt, fil, mackor med pålägg till frukosten och sen kört pasta+tilläggsmat vid lunch/middag eller hade ni skippat kolhydratkällan (potatis, ris, pasta) och istället bara käka grytan för att få proteinet? (problemet jag märker med detta är att när man käkar gryta/korv eller vad det kan vara är att tillsammans med proteinet får man med sig mycket fett och kalorier!
Såhär har min dag sett ut ett tag nu där jag försökt hålla ett högt proteinintag ( då jag inte vill förlora muskler vid viktnedgången) men ändå gå ner i vikt. (Har lyckats med mycket protein, men inte med viktnedgång!)
Frukost: proteindrink, 4 ägg (med äggula), 4 skivor prickig korv, 4 skivor ost, 6 dl mjölk
Lunch: ett äpple, ingen kolhydratskälla, äter mig mätt på proteinkällan ( som ofta är någon sorts fet gryta) och tar sallad som jag försöker äta mig mätt på.
Middag: samma som lunch
Träning: Eaa före och efter passet
Kvällsmål: tonfiskburk och kasein/vassledrink
Detta funkar INTE!
Nu undrar jag hur ni hade gjort?