Visa fullständig version : Den perfekta hamburgaren
Sidor :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
shut teh face
2010-02-27, 12:00
Vad ska man ha för uppsättning?
Era favoriter?
Jag brukar ha:
Grovt Bröd
Kött
Tomat
Lök
Heinz Ketchup
Johnnys hamburgerdressing
Men jag tycker de borde finnas andra sätt att göra på, man kan ha bacon, ost också men då åker kalorierna iväg lite.
Fredrik_S
2010-02-27, 12:06
Ljust bröd (för att inte få i sig för mycket fibrer)
Rikligt med dressing (för att få i sig mer energi från bra fetter)
Ost(för att få i sig fetter från olika källor)
Blandfärs(för att få i sig fetter från olika källor samt öka energiinnhållet i burgaren)
Ketchup(smak och c-vitamin)
salladsblad(för att få godare smak krispighet)
ingen lök(för att inte lukta äckligt eller få äcklig eftersmak)
Alfred Nobel
2010-02-27, 12:10
1. Dela brödet i två.
2. Bre på hamburgerdressing på understa brödhalvan.
3. Lägg på rikligt med finhackad sallad.
4. Lägg på en stor och tunn skiva tomat.
5. På med hamburgerköttet.
6. Kläm på ett lager ketchup och senap.
7. På med finhackad lök eller större i ringformat.
8. Sist m en inte minst en eller två skivor smörgåsgurka/saltgurka.
9. På med översta locket.
- Hembakade bröd (köpta är ofta så svampiga och trista)
- Enbart nötkött, salt och peppar
- Salladsblad
- Tomat
- Chilisås (godare än ketchup)
- Smörgåsgurka
- Ev silverlök eller mild rödlök
- Ev en skiva cheddarost som får smälta över köttet så fort man vänt det i pannan
Shakemynuts
2010-02-27, 12:14
Den perfekta hamburgaren ligger först och främst i burgaren, man gör den såklart själv. Färs av något slag, ketchup/chilisås, svartpeppar, salt och oregano.
Så nu har vi det klargjort. Då kan vi gå på själva hamburgaren.
Saltgurka, absolut inte smörgåsgurka.
Tacosås på burk, typ Santa Maria eller Coops egna.
Tomat.
Isbergssallad.
Aioli.
BANG! Perfekta hamburgaren.
Edit: Glömde brödet, det ska vara 2 skivor rostat Energibröd. :)
Friscobröd, hamburgerdressing, ketchup, rostad lök. Ibland steker jag upp en ananasring också. Gillar att ha isbergssallad/gurka, men äter aldrig det annars så det blir så mycket släng, så jag skippar det oftast. En ring paprika åker på om det finns hemma.
Hamburgaren i sig ganska välkryddad och stark.
Och inte att förglömma, en rejäl skiva ost, yum.
Yeahvlen
2010-02-27, 12:50
Den optimala hamburgaren lyder följande från tallriksbotten upp till topp:
- Bottenbröd med ketchup.
- nötköttsburgare med smält ost.
- dressing, saltgurka och ett salladsblad.
- Nötköttsgurgare med ketchup (lite dressing, beroende på vad man känner).
- Toppbröd.
Ett stort glas mjölk vid sidan om.
Hur kan ni glömma rostad lök *drool**drool*
Yeahvlen
2010-02-27, 13:07
Den optimala hamburgaren lyder följande från tallriksbotten upp till topp:
- Bottenbröd med ketchup.
- nötköttsburgare med smält ost.
- dressing, saltgurka och ett salladsblad.
- Nötköttsgurgare med ketchup (lite dressing, beroende på vad man känner).
- Toppbröd.
Ett stort glas mjölk vid sidan om.
Tilläger lök. Bra av mig att glömma det viktigaste.
shut teh face
2010-02-27, 13:09
Jag ska experimentera idag med dubbla skivor kött
Viktigt är att burgaren är tjock, gärna tre-fyra centimeter, samt inte helt genomstekt. Till det kommer att brödet ska vara bra (samma krav som för allt bröd) och att det ska vara tjocka pommes vid sidan.
shut teh face
2010-02-27, 14:21
Jag håller med om brödet och köttet, men det är inte alltid man har tid eller lust att baka själv, då brukar jag köpa tjocka skivor kött av något märke, kommer inte ihåg, men det är som sagt mycket godare att göra själv. På brödet så kan man köpa ganska trevliga fullkornsvarianter på stora affärer.
http://i45.tinypic.com/213kt5l.jpg
Det är XL-bröd :eating:
MojjMojj
2010-02-27, 16:24
Grövt hamburgerbröd.
250g nötfärs (10-12%) per hamburgare. Endast peppar, salt, chilikrydda och ETT ägg.
150g+ bacon.
Cheddarost.
Dijon-senap.
Heinz chilisås.
Stek bacon, lägg på underdelen av bröd som redan har dijon och chilisås på, sedan lägg en ostskiva på detta. Detta ska vara på en platt tallrik som står på en platta me dlite värme på. Lägg en djup tallrik över bröden medan du steker hamburgarna i stekflottet som är kvar sedan baconen, tillsätt smööör om det behövs. Lägg in hamburgarna på bröden en efter en då de är klara, på med djupa tallriken. När allt är klart lägg ost på hamburgerköttet lr gör det direkt då de är klara. Lägg sedan brödlocken i stekpannan och bryn dem/sug upp stekflottet. WOILA!
http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/147-chefprotoss/15265-ep005
:thumbup:
shut teh face
2010-02-27, 18:49
Cool film, de där verkar va den perfekta burgaren
Vad är det han gör för o smälta osten? Aldrig hört talas om det.
Vad är det han gör för o smälta osten? Aldrig hört talas om det.
http://en.wikipedia.org/wiki/Broiling#Overhead_grilling.2Foven_grilling.2Fbroil ing
På min dubbelburgare som jag åt till frukost i morse var det mellan Magic-bröden:
Dijon senap
Grillad paprika
Bacon (butchers choice)
Stekt ägg
Gräddfilsdressing (gräddfil, chilisås, Hp-sås, salt & peppar)
Rostad lök
Hemgjorda nötfärsbiffar
Cheddarost
QarlzzoN
2010-02-27, 21:38
Skiva en hel grekiskbröd till lock och botten.
Grilla en flintastek (skär bort fläsk och ben)
Kasta in flintasteken mellan bröden
Släng på hemmagjord potatissallad (Creamfresh, rödlök, potatis , salt , peppar)
Släng in skivad lök
Några salladsblad
skivade tomater
Kanon! Gärna ett varmtväder, ett gott humör och några kalla öl
OBS: Detta är inget för er på diet ;)
Ristretto
2010-02-27, 22:36
Skiva en hel grekiskbröd till lock och botten.
Grilla en flintastek (skär bort fläsk och ben)
Kasta in flintasteken mellan bröden
Släng på hemmagjord potatissallad (Creamfresh, rödlök, potatis , salt , peppar)
Släng in skivad lök
Några salladsblad
skivade tomater
Kanon! Gärna ett varmtväder, ett gott humör och några kalla öl
OBS: Detta är inget för er på diet ;)
Det är ingen hamburgare heller. Men det är säkert kul att äta...
QarlzzoN
2010-02-27, 23:08
Jo det är en hamburgare. En muskelburgare.
Kött mellan 2bröd är för mig hamburgare. :)
Ristretto
2010-02-27, 23:37
Jo det är en hamburgare. En muskelburgare.
Kött mellan 2bröd är för mig hamburgare. :)
Nix, det ska vara en köttfärsbiff mellan bröden.
QarlzzoN
2010-02-28, 00:13
KÖTT färsbiff <-- kött ;)
Videons dressing var riktigt nice. gjorde hamburgare idag typ likadan som den i videon fast med bacon också och lite senap.
Ullas i kramfors, sallad dressing ketchup rostad lök.
Ristretto
2010-02-28, 21:51
Jag var också tvungen att göra en burgare inspirerad av videon idag. Dock hade jag köpta burgare och jag baserade dressingen på keso och så blev det lite andra ändringar för att passa dieten bättre, men gott blev det. Riktigt gott. Jag vet dock inte om det var videons förtjänst. :P
AlmostRipped
2010-03-01, 09:39
Brödval: Polarkraft Extrem
Senap/Ketchup
Köttet
smält ost + rikligt med grillkrydda på köttet,
stekt ägg
rostad lök
Strimlad sallad och en tomatskiva högst upp.
Mums! (Kör deff just nu så blir polarkraft extrem, kött, ost, sallad... Funkar bra det med)
shadowfire
2010-03-01, 10:10
Tipsar om max-hamburgerbrödet också (finns o köpa på willys iaf). Helt okey faktiskt!
Per 100g:
mAx Hamburgerbröd Magic GI kcal: 400, prot: 21, kolh: 35, fett: 19
shadowfire
2010-03-01, 10:11
Vad gäller köpta burgare så hittade ett par Tulip-burgare på Willys som hade 0g kolhydrater o rätt låg fetthalt i jämförelse med SCAN eller de där storpacken som finns. Tulips var lite dyrare och lite mer äkta "färsburgare". Helt ok! Glöm inte smält ost ovanpå. :)
Korvbrödsbagarens grova hamburgerbröd.
Scans Bistro-burgare på 190g
alt. hemmagjord burgare på nötfärs, lätt vitlökscreme fraiche och svartpeppar
Krydda med svartpeppar och grillkrydda
Ost, gärna prästost
Bacon
Lite vitlöksdressing och lite hamburgerdressing
Hur god burgaren blir hänger till stor del på hur man lyckats med själva färsen. Självklart ska det vara 100% nötkött, gärna ett ägg, liquid smoke, kalvfond, vitlök och schalottenlök samt några stänk BBQ-sås. Minst 150g per burgare måste det vara.
Det enda rätta valet av bröd är ju MAx-Frisco
Sedan är det bara att peppra på med sina favoriter mellan brödskivorna.
Gul lök, tomatskivor, jalapeños, gurka, sallad, ost, bacon och en eller flera varianter av BBQ-såser.
Hamburgaren skall alltid bli högre än vad man klarar av att bita om, då vet man att den är tillräckligt späckad med gott!
kingrazi
2010-03-01, 14:54
Pensla brödet med smält smör och rosta.
bottenbrödet: majonäs, krispig sallad, tomat, rödlök.
på burgaren: smält swiss ost, sauterade champinjoner och karameliserad lök.
AlmostRipped
2010-03-01, 14:59
Kryddiga hamburgare är riktigt gott,
(Valfritt bröd)
Salsa, jalapeños, vitlöksmajonäs, kryddat kött med chilikrydda + grillkrydda, sallad och hackad lök.
Jalapeños är grymt gott :)
Burgaren:
Färs av lämpligt slag
marinerade vitlöksklyftor
Kör vitlöksklyftorna i en mixer och blanda ihop med färsen, stek i lämplig storlek
Friscobröd
Sallad
kalkonbacon
cheddarost
Yummy!!
Färs
Kryddor t ex svartpeppar, chili och lite senap
Gör hamburgarna och släng i kyl/frys i 30 min.
Blanda yoghurt med svartpeppar, oregano och vitlök.
Skär upp en ananas i tunna skivor.
Blanda till degen till bröden
Totalt 5 dl mjöl och minst 2 dl vete
2 dl vatten eller mjölk
2 tsk bakpulver
Ha i rikligt med örtkryddor.
Platta ut till tunna rundlar (använd lite extra mjölk mellan bitarna)
Grilla burgarna och ananassen.
Släng på brödet när alla annat är klart, det "bubblar upp" när det är klart att vända.
Stapla med mycket eftertanke och lite ketchup. Servera ev en tomatsalsa till.
Degpekka
2010-03-02, 05:06
Majonäs istället för äcklig dressing är mkt viktigt!
shut teh face
2010-03-07, 10:14
Okej, jag åt hamburgare till middag varje dag torsdag till onsdag förra veckan. Jag har kommit fram till;
# Frisco bröd är godast av det man kan köpa
# Man måste ha mycket tomat, och rödlök istället för gul lök
# Heinz Ketchup, inget annat märke
# Stark senap
# Inte den vanliga hamburgerdressingen, den är lam, johnnys dressing funkar, eller göra egen som receptet ovan, det var bäst
# Ost måste man nästan ha, det funkar utan men inte samma sak ...
# Bacon är gott på, men de ska vara riktigt avrunnet så det inte är fett
För extra protein kan man köra 2x 150g kött i varje hamburgare, men då blir brödet nästan för litet. Jag förespråkar ibland XXL-bröden, då får man plats med mycket grönsaker också!
Kryddig färs
Avokado
Tunna tomatskivor
Rödlök
Knaperstekt bacon
Majonäs
Cheddar
Luftigt bröd
Avokado på burgaren är något som jag aldrig testat men flera andra verkar gilla. Måste såklart testa det nästa gång...
Nu står det hamburgare, men då vissa visat cheeseburgare så slänger jag in en god variant jag gillar.
Kycklingburgare med Ciabatta.
- Kycklingfile
- Rödlök
- Tomat
- Isbergsallat
- Gaucamole (Avokado, vitlök, citron, chili, spiskummin)
- BBQ sås
http://hem.bredband.net/borjchri/kycklingburgare.jpg
Om det skall bli en vanlig hamburgare gillar jag:
- Riktig nötfärs (salt, peppar, lite worchester sås)
- Friscobröd / Ciabatta
- Dressing (Majonäs, hackade pfefferonis, chilisås, vitlök)
- Strimlad isbergsallad
- Tomat (helst rumsvarm mogen)
- Rödlök (ringar)
- BBQ sås
Eddie Vedder
2010-03-07, 16:22
Avokado på burgaren är något som jag aldrig testat men flera andra verkar gilla. Måste såklart testa det nästa gång...
Bara avokado har jag heller aldrig testat, dock avokado från guacamole på hamburgare och det är grymt gott. Men då tillkommer ju lite fler saker än ebart avokadon som sagt.
En välgjord hoummus på burgaren är inte heller fel. Men jag drar mig från att skriva något mer i den här tråden. Det är en sån här tråd där man omöjligt kan få med allt, oavsett vad jag skriver så känner jag att jag missar alldeles för mycket.:D
Chrilli det där såg olagligt gott ut! smakar som så?
Viltfärs är kanon till att göra hamburgare av.
Hur god burgaren blir hänger till stor del på hur man lyckats med själva färsen. Självklart ska det vara 100% nötkött, gärna ett ägg, liquid smoke, kalvfond, vitlök och schalottenlök samt några stänk BBQ-sås. Minst 150g per burgare måste det vara.
Det enda rätta valet av bröd är ju MAx-Frisco
Sedan är det bara att peppra på med sina favoriter mellan brödskivorna.
Gul lök, tomatskivor, jalapeños, gurka, sallad, ost, bacon och en eller flera varianter av BBQ-såser.
Hamburgaren skall alltid bli högre än vad man klarar av att bita om, då vet man att den är tillräckligt späckad med gott!
Ord!
Gott bröd (en för fibrigt), gärna majsbröd
En god hamburgare, inga skosulor
Ost
Bacon
tomat
Mild lök
Krispig krussallad
Dressing
ketchup
Peter Hansen
2010-03-08, 20:39
gjorde precis en burgare med vitlöksdressing och ett helt stekt ägg/burgare..riktigt fint blev det
Brukar slänga på stekt lök, en tomatskiva, sallad ketchup. Ibland lyxar jag till det och lägger på en gurkbit, ost eller kanske lite dressing. Är dock inget stort fan av dressing så änder inte så ofta.
Ristretto
2010-03-08, 20:56
Fazer Hällakullor är riktigt bra som hamburgerbröd, rostade i ugnen är dom grymma. Dessutom mindre kcal än vanliga hamburgerbröd.
http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_Information.aspx?id=74410&epslanguage=SV
Att inte en enda människa nämnt ett par skivor salami i burgaren är ren skandal. Ger otroligt god salt smak. DO IT!!!
Ristretto
2010-03-10, 19:03
Att inte en enda människa nämnt ett par skivor salami i burgaren är ren skandal. Ger otroligt god salt smak. DO IT!!!
Där sa du nåt. Det har jag inte ens tänkt på!*drool*
Tobbe Arnesson
2010-03-11, 16:09
http://www.youtube.com/watch?v=VXB8TWm1eUg
Hur bäddar man in på det här forat?
Sedan jag gjorde filmen har jag utökat med rökig BBQ-sås i ena locket. Ska börja rosta bröden också.
Eddie Vedder
2010-03-11, 17:53
http://www.youtube.com/watch?v=VXB8TWm1eUg
Hur bäddar man in på det här forat?
Sedan jag gjorde filmen har jag utökat med rökig BBQ-sås i ena locket. Ska börja rosta bröden också.
"En stapelvara", vilken "Göteborgsk" ordvits. :D
Dina hamburgare ser jättegoda och vällagade ut men filmen är nog i längsta och segaste laget. Av 8 minuter har det liksom tagot 7 minuter innan du plockar fram tillbehören och faktiskt komponerar burgaren.
Men jag såg hela och de såg goda ut som sagt!:thumbup:
http://www.youtube.com/watch?v=VXB8TWm1eUg
...och 10 poäng går till videon från Tobbe!
Det såg väldigt gott ut, jag hade gärna provat en... *cupid*
Fru_Flisa
2010-03-11, 20:48
Tulip`s var det enda tänkbara alternativet sist jag köpte hamburgerkött.
Krydda med Santa Marias bbc mesquite krydda och på med gul & röd lök, hamburgerdressing, ketchup, senap, majonnäs, bbc grillsås, rostad lök, bostongurka, nåt tunnt blad sallad och nån smal skiva tomat. Vitt hamburgerbröd som är lite frasigt utanpå och halvdegigt inuti. Sen tjocka cheddarostskivor på som smälts i stekpannan.
The Swedish Oak
2010-03-11, 22:23
När det gäller hamburgare är det 3 basic steps man måste gå igenom:
*Max frisco bröd (finns på Maxi)
*extra tjocka hamburgare, grillad men ändå saftig.
*Lohmanders bearnaisesås i burgaren
Resten av tillbehören spelar mindre roll, men detta är det vanligaste:
Cheddar ost
Bacon
Bostongurka
Ketchup
Salladsblad
Jag förstår inte grejen med att kladda bearnaisesås i allt.
Tobbe Arnesson
2010-03-12, 13:03
Av 8 minuter har det liksom tagot 7 minuter innan du plockar fram tillbehören och faktiskt komponerar burgaren.
Mitt fokus var att få folk att köpa färs istället för att köpa frysta scanburgare så det blev som det är. Hur man kladdar ihop sakerna tror jag de flesta kan redan. :)
Ska göra dem ikväll... *drool*
Tobbe Arnesson
2010-03-12, 13:15
Bwahahahahaha! En av sökningarna för att hitta filmen på YouTube är "Hur gör man sex", antar de blev besvikna. :D
Richthofen
2010-03-13, 06:27
majonäs och bbq sås är helt klart underskattat
-Nybakt bröd (inga äckliga färdigbröd)
-Färsbiff (ej genomstekt)
-Skagenröra (mycket!!!)
-Isbergssallad
-Tomat
-Lök
Lätt godaste burgaren:thumbup:
Fazer Hällakullor är riktigt bra som hamburgerbröd, rostade i ugnen är dom grymma. Dessutom mindre kcal än vanliga hamburgerbröd.
http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_Information.aspx?id=74410&epslanguage=SV
Testades idag. Mycket gott! Stekte på dem lite i stekpannan först bara.
Ristretto
2010-03-13, 15:12
Testades idag. Mycket gott! Stekte på dem lite i stekpannan först bara.
Trevligt:) Jag rostade på mina i ugnen, annars brukar jag köra i stekpannan också.
The Swedish Oak
2010-03-13, 15:42
Jag förstår inte grejen med att kladda bearnaisesås i allt.
Tycker man det är gott så är det väl bara o smeta på, annars inte. Sen varierar jag lite med bearnaisesås med chilli osv.
alltså, såg just denna i syrrans blogg, har inte provat men fasiken vad det ser gott ut. lectris får se till att lägga upp receptet tycker jag
lectris får se till att lägga upp receptet tycker jag
Kycklinghamburgare med rödkål&äpple coleslaw och världens godaste BBQ sås, Texas smokehouse steak sauce *drool*
Från Era måltider&tips med bilder!
Gjorde just hamburgare, tyvärr utan riktigt bröd och bacon.
Älgfärs
Avokado
Tomat
Rödlök
Chevre
Oliver som tilltugg samt en milkshake på frusna skogsbär, kokosproteinpulver, banan och mjölk att dricka till.
http://i44.tinypic.com/ic7e68.jpg
Ristretto
2010-03-13, 22:05
http://i44.tinypic.com/ic7e68.jpg
Ser grymt god ut, även om den är lite annorlunda som hamburgare.:)
bulldozer
2010-03-14, 15:45
Bröd = Ostplättar
Burgare på vildsvinsfärs
Rödlök
Coleslaw hemmagjord såklart (brukar jag ha i, sambon har det brevid)
Majonäs
BBQ sås
+nån skiva tomat
*drool* :eating: :eating: :hbang:
alltså, såg just denna i syrrans blogg, har inte provat men fasiken vad det ser gott ut. lectris får se till att lägga upp receptet tycker jag
:D
kycklinghamburgaren (blev 2½ burgare) gjorde jag på 1 stor mald kycklingfilé, en äggula, vitlöksklyfta, lite ströbröd, kryddor, örter. Stekte i panna så att de fick en yta och gjorde klart i ugnen, 15 min på 180grader.
coleslawn (skriver man så?) är 200g strimlad rödkål, 1 litet strimlat äpple, 1 msk riven pepparrot, ~1,5dl turkisk yoghurt, 1 msk äppelcidervinäger, 1 tsk socker, salt, peppar.
Kan inte vara mycket som slår denna :)
http://lista.se/listor/hur-man-gr-en-ost--och-baconfylld-pizzaburgare-903/
Kom ju på att jag aldrig la upp bild på min burgare.. (gymhjärna).. Det här är i alla fall den perfekta hamburgaren för mig, såhär under diet. Standard mål efter att jag tränat.
http://i897.photobucket.com/albums/ac179/danielsjoberg14/burgare.jpg
Bulk-burgare *popcorn*
http://i897.photobucket.com/albums/ac179/danielsjoberg14/burgare.jpg
Bulk-burgare *popcorn*
Haha drömde faktiskt om den igår natt, eller kanske inte just den men hamburgare med pizza som bröd och det är väl därifrån jag fått det.
Kom ju på att jag aldrig la upp bild på min burgare.. (gymhjärna).. Det här är i alla fall den perfekta hamburgaren för mig, såhär under diet. Standard mål efter att jag tränat.
Ser gott ut.
Vad är det för potatis (?) som ligger till vänster?
treningsMORAL
2010-03-19, 22:42
2 bilder av dagens hamburgere. Ekstra, vellagret ost smaker smaskens på burgeren!
Norsk bidrag btw. :thumbup:
shut teh face
2010-03-20, 10:43
Igår:
Hamburgare:
Viltfärs, kummin, salt, peppar
Dressing:
Bostongurka, majonäs, chilisås
Tyvärr köpt bröd
Bacon - butcher choice
Tomat
Rödlök
Cheddarost
:D
Va tycker folk om Maxbröden som säljs i mataffärer? Själv tycker jag dom e asgoda men ser inte så många i tråden som verkar köra på dom. Om man ändå kör på köpebröd så är det lätt bästa valet imo.
Paradiddle
2010-03-20, 17:16
Härlig tråd det här, länge sedan man åt hamburgare så efter dagens benpass blev det detta:
70140 70141
Mättande? Javisst. Gott? Absolut :)
Tobbe Arnesson
2010-03-23, 16:32
Va tycker folk om Maxbröden som säljs i mataffärer? Själv tycker jag dom e asgoda men ser inte så många i tråden som verkar köra på dom. Om man ändå kör på köpebröd så är det lätt bästa valet imo.
Menar du Frisco-bröden? Inte min grej, gillar inte saffran vilket jag tror det är i dem?
Jag tycker Korvbrödbagarens XL är helt ok. Det går rätt bra med vanligt frukostmackebröd också.
Vilket fick mig att tänka en kille som grillade en hel falukorv, snittade upp en Skogaholmslimpa och sen hade en monsterkorv med bröd att tugga på hela kvällen. :D
Menar du Frisco-bröden? Inte min grej, gillar inte saffran vilket jag tror det är i dem?
Jag tycker Korvbrödbagarens XL är helt ok. Det går rätt bra med vanligt frukostmackebröd också.
Vilket fick mig att tänka en kille som grillade en hel falukorv, snittade upp en Skogaholmslimpa och sen hade en monsterkorv med bröd att tugga på hela kvällen. :D
Betvivlar starkt att det är Saffran i, däremot mannagryn är väl en av ingredienserna
shut teh face
2010-08-04, 16:02
Då har man experimenterat med hamburgare många dagar i rad! mina bästa hittils är helt enkelt:
250g färs, köpte något fint lokalt från gotland
# 1
Dragon (det blir gott!)
Soja
Färsk chili
lite salt, lite svartpeppar
eller
# 2
Mycket salt och peppar
Riven parmesanost
(det är allt som behövs)
Sen kör jag nu alltid västbottenost eller parmesan i burgaren istället för cheddar eller dylikt. Grillar brödet lite, kör stark senap, lök, ketchup, och hemgjord dressing (fraiche, chilisås, hackad saltgurka)
Man tröttnar aldrig. :Virro:Virro
Anton Fräs
2010-08-04, 17:23
En ost med lite mer smak måste gifta sig fint med köttfärsen. Tyckte ditt första alternativ lät väldigt gott. Dragon är riktigt fint i det mesta :)
http://i168.photobucket.com/albums/u184/ikis_24/DSCF7085.jpg
Mitt första försök att göra lchf-hamburgare. Ca 100 g blandfärs per burgare, kryddad med örtsalt och svartpeppar och sekt i smör. Serverad på varsin oopsie tillsammans med en rejäl klick guacamole, prästost, en klick majo och några spenatblad. Smakade helt okej för att vara första försöket. Nästa gång blir det nog lite sesamfrön i oopsiebröden, och en starkare ost. Och kanske en liten skiva knaperstekt bacon?
Fru_Flisa
2010-08-04, 20:16
....
Saknar du inte ketchup på?
Eller kanske bara är jag som inte kan tänka mej hamburgare utan ketchup....
edit: en snabb blick i tråden visade att det var fler som föredrog utan ketchup.
Alfred Nobel
2010-08-04, 20:20
Friscobröd, hamburgerdressing, lök, isbergsallad, kött, ost, ketchup och senap. DONE!
Anton Fräs
2010-08-04, 20:21
Saknar du inte ketchup på?
Eller kanske bara är jag som inte kan tänka mej hamburgare utan ketchup....
edit: en snabb blick i tråden visade att det var fler som föredrog utan ketchup.
Jag vill ha ketchup på mina, det är något som är säkert!
Saknar du inte ketchup på?
Eller kanske bara är jag som inte kan tänka mej hamburgare utan ketchup....
edit: en snabb blick i tråden visade att det var fler som föredrog utan ketchup.
Aldrig gillat ketchup så värst, så nej.
Friscobröd, hamburgerdressing, lök, isbergsallad, kött, ost, ketchup och senap. DONE!
Gnghghhghghhhh
Lychgate
2010-08-04, 20:43
Tycker inte om er just nu.. *gah!*
Gurra med O
2010-08-04, 21:45
Friscobröd, hamburgerdressing, lök, isbergsallad, kött, ost, ketchup och senap. DONE!
det där såg inte fy skam ut gilla rutmönstret :thumbup:
nötfärs
ketchup
dijonsenap
worchestersås
hackad lök
salt o peppar
Rör ihop, forma, stek och ät med en ostskiva, lite sallad, tomat, max hamburgerbröd och ugnsbakade rotfrukter!
shut teh face
2010-08-05, 17:04
Mhmm hamburgare till middag 5 dagar irad, och sen pizza till frukost + middag får en verkligen att istället fokusera på grönsaksmiddagar...
mikaeljs hamburgare:
4 st 150g burgare stekta i 100g äkta smör
5 dl fetdressing
Dela isär burgarna lite och blanda ihop med dressingen i en skål. Ätes med sked på en kvart, sköljs ner med kraftigt nedkyld vispgrädde (5dl 40%).
EDIT: Alternativt kan allt detta blandas ihop i en enda bunke och ätas på MINDRE än en kvart.
Mhmm hamburgare till middag 5 dagar irad,Käkade dylikt i sommar i flera veckor. Aldrig i mitt liv har jag mått så bra som då :D
(mina burgare)
*cupid*
Du vet hur man ställer in sig hos mig. :-)
ontopic verkar det vara ett trevligt sätt att få i sig bra med energi utan att pressa. Vilket av burgare och DoublePro är minst mättsamt per gram protein?
GainoMax
2010-08-06, 13:45
500g nötfärs + lök + peppar + salt + grillkrydda = 4 burgare
Max frisco bröd = 4 bröd
Lätt dressing
Lätt ketschup
9% ost
!!!
shut teh face
2010-08-06, 14:13
Idag är det dags igen, jag ska experimentera med koriander och persilja. I övrigt så är det samma visa, kanske cheddar idag dock. Åt ju vitlöksfrästa räkor igår kväll och thai till frukost imorse, så känner att suger börjar komma tillbaka!
shut teh face
2010-08-06, 14:22
Att inte en enda människa nämnt ett par skivor salami i burgaren är ren skandal. Ger otroligt god salt smak. DO IT!!!
Jag gjorde det faktiskt en gång, stekte lite cognacsmedwurst (tjocka skivor) och hade på, helt okej men tror bacon slår det.
shut teh face
2010-08-06, 18:45
Nej nu blir det diet och paus från hamburgarna, blir väl att man gör det 7 dagar i rad om ett år eller så ;-P
tycker om strimlad morot på mina hamburgare, så som man får på färjorna och utomlands nomnom.
childman
2010-08-12, 19:36
Mina frukostburgare idag:
http://www.kolozzeum.com/forum/attachment.php?attachmentid=73933&stc=1&d=1281638155
http://www.kolozzeum.com/forum/attachment.php?attachmentid=73931&stc=1&d=1281637832
Jag gjorde det faktiskt en gång, stekte lite cognacsmedwurst (tjocka skivor) och hade på, helt okej men tror bacon slår det.
Av någon anledning har jag aldrig riktigt gillat bacon på hamburgare. Däremot är salami, som sagt, helt perfekt. Som att äta änglar.
kcal per frisco bröd? Någon som har koll? :D Bab000m?
kcal per frisco bröd? Någon som har koll? :D Bab000m?
ca 210kcal
OT:
Friscobröd
Rydbergs hamburgerdressing
Rostad lök
Isbergssallad
Grillad färsk (bacon)burgare, scans - alternativt scans hamburgare bistro, riktigt feta och goa
ost
Wildhuss
2010-08-12, 20:28
kcal per frisco bröd? Någon som har koll? :D Bab000m?
Protein-7.5g / Kolisar-40.5g / Fett-2.5g / Fiber- 2g
Protein-13% / Kolisar-75% / Fett-10% / Fiber-2%
217 kcal
81 gram
1 stycke grovt hamburgerbröd
1-2 hamburgare med ost
Valfri mängd stekt bacon
1 stekt ägg
Hamburgerdressing
Till det är mjölk förstahandsvalet
vore det något att droppa liquid smoke i köttfärs eller rakt på burgaren i stekpannan tro? aldrig provat liquid smoke överhuvudtaget men gillar rök/hickorysmak
samzonite
2010-08-19, 18:11
vore det något att droppa liquid smoke i köttfärs eller rakt på burgaren i stekpannan tro? aldrig provat liquid smoke överhuvudtaget men gillar rök/hickorysmak
Det är kanongott, blanda i liquidsmoke direkt i färsen, riven gullök, pressad vitlök salt och peppar. Har du inte tillgång till grill stek i en grillpanna så fettet rinner mellan halstren och det blir fina charmarks för äkta bbq känsla :)
Det är kanongott, blanda i liquidsmoke direkt i färsen, riven gullök, pressad vitlök salt och peppar. Har du inte tillgång till grill stek i en grillpanna så fettet rinner mellan halstren och det blir fina charmarks för äkta bbq känsla :)
då blire till att kirra en flarra, tack!
TSullivanM
2010-08-20, 10:52
Jag kör liquid smoke i blandningen så den är med från början, funkar utmärkt.
En annan grej jag undrar över är vad ni tycker om konsistensen på burgarna ni gör?
Om man äter en hamburgare ute så känns det mycket mer som kött tycker jag. Dem man gör hemma har en tydlig känsla av just köttfärs eller lite pannbiff nästan. I alla fall mina. Om man nu inte gillar det hur kan man gå till väga då?
Malen Entrecotte svartpeppar och lite steaksauce av valfri typ, bullseye tex.
Max Frisco Bröd
Rödlök
Tomat
Sallad
Cheddar (inte plasten som säljs som hambugerost med cheddarsmak)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs024.ash2/34550_414944366850_670771850_5213264_3245011_n.jpg
vore det något att droppa liquid smoke i köttfärs eller rakt på burgaren i stekpannan tro? aldrig provat liquid smoke överhuvudtaget men gillar rök/hickorysmak
Välj en steaksauce med viss rökighet istället ger en mer balanserad smak.
Fria Gluten Hamburgerbröd
Hamburgare stekt med peppar
Avocadoröra med vitlök
Gurka
Slotts Starka Senap
*popcorn*
Hur gör ni själva hamburgaren (köttet)
Vad blandar ni i köttfärsen?
Har så jäkla svårt att få till en god smak med bra konsistens.
Vill jag inte ha några särskilda kryddor utan bara plain hamburgare: salt och peppar. Inget ägg, ingen ströbrödsgegga. Den håller ihop bra ändå, bara man tryckter ihop den lite när man formar den så den är ganska kompakt. Annars kan man ju lägga till lite vitlök för mer sting. Eller andra kombinationer, lita hackad stekt svamp och rosmarin kanske, och kryddkombinationen vitlök, mynta, oregano och kanel är guld och ger lite grekisk touch. Blir snuskigt gott med lite fetaost på burgaren sen...
Paradiddle
2010-08-26, 15:58
nötfärs, ett ägg, hackad lök, pressad vitlök, skvätt kalvfond, skvätt Worcestershiresås, en del liquid smoke och slutligen salt peppar. knåda o klappa och stek :)
toppa sedan med friscobröd, isbergssallad, tomat, röd lök, mager bacon, cheddarost och dressing gjort på turkisk yoghurt, sambal oelek och örtkryddor.
tadaaaa :)
Anton Fräs
2010-08-27, 07:37
Jag föredrar mina väldigt enkla. 250g köttfärs per burgare, rejält tjocka och fina så de blir blodigt i mitten. Kryddar enbart med salt och peppar så den goda köttsmaken kommer fram.
Mums!
Vanlig hamburgare med sallad, riktigt mycket vitlöksdressing, bacon, ost och lök. voilá!
Grym tråd! Hur länge som helst sedan jag åt hemmagjorda burgare men nu blev jag fan sugen.
Perfekta burgaren Måste ha 2 olika sorters ost varav ena cheddar. köttet ska vara grillat 100% nötkött med max 20% fett. Valfri sallad och gurka. Ketchup/tomatpasta eller hamburgerdressing. Minst 2 bitar bacon och bröd typ; frisco eller parmesan.
Sist men inte minst ska denna underbara skapelse vara inbakad i en calzone *flex*som prepareras i stenugn och får en krispig yta. :D
Sundsarn
2010-08-29, 22:52
köttet ska vara grillat 100% nötkött med max 20% fett.
Aldrig någonsin hittat färs med 20% fett. Vad jag vet får det väl inte kallas nötfärs om det är mer än 12% fett?
Aldrig någonsin hittat färs med 20% fett. Vad jag vet får det väl inte kallas nötfärs om det är mer än 12% fett?
Nästan säker på att jag sett nötfärs @ 20%, Scan tror jag? Förvisso på Lidl men.. :D
Blandfärs* om det är 20% ;)
Fläskfärs 20% är inte helt omöjligt.
Tror också jag sett 20% på nötfärs. Kanske var euroshoppers?
Iaf så tycker jag att nötfärs borde det vara om färsen är gjort på nötkött.
Anton Fräs
2010-08-30, 14:40
Det är klart du kan få 20%ig nötfärs. Gillar inte fet köttfärs :/
Gillar inte heller fet färs men det stämmer att det finns 20% nötfärs. Säljs på willys här i Lund.
Eddie Vedder
2010-08-30, 15:16
Gillar inte fet köttfärs :/
Den dagen du ätit lammfärs av bra kvalité kommer du ta tillbaka de orden. ;)
Tips är att inte köpa färdigmald färs utan istället mala den själv, skillnaden är enorm när man kan välja vilka styckdetaljer man vill använda. När man väl börjat experimentera så är det svårt att gå tillbaka till någon 10%ig färdigmalt skräp :D
Tips är att inte köpa färdigmald färs utan istället mala den själv, skillnaden är enorm när man kan välja vilka styckdetaljer man vill använda. När man väl börjat experimentera så är det svårt att gå tillbaka till någon 10%ig färdigmalt skräp :D
Vill verkligen göra det men har påtok för litet kök för att köpa på mig alla köksdetaljer jag vill ha, en köttkvarn är inte alls så fasligt dyrt. Men kan man köra köttet i en matbredare tro? eller blir det bara galen sörja av allt som ej går att forma?
Vill verkligen göra det men har påtok för litet kök för att köpa på mig alla köksdetaljer jag vill ha, en köttkvarn är inte alls så fasligt dyrt. Men kan man köra köttet i en matbredare tro? eller blir det bara galen sörja av allt som ej går att forma?
Jag provade att köra renkött i matberedare för ett (bra) tag sen.
Blev mest en tråkig massa. Dock vart det med lite senor som jag inte hade rensat bort pga. bristande ork.
claes_84
2010-09-11, 09:04
Vill verkligen göra det men har påtok för litet kök för att köpa på mig alla köksdetaljer jag vill ha, en köttkvarn är inte alls så fasligt dyrt. Men kan man köra köttet i en matbredare tro? eller blir det bara galen sörja av allt som ej går att forma?
Det går iaf utmärkt att mixa både fisk och kyckling till något som liknar färs.
Viktigt är att det är ordentligt tinat, annars får du en väldigt blöt färs.
Skär köttet i mindre bitar, tänk dig grillspettstora bitar.
Mixa med impulser och i omgångar så går det fint att göra färs.
Har dock inte testat detta på fläsk eller nötkött.
Det går iaf utmärkt att mixa både fisk och kyckling till något som liknar färs.
Viktigt är att det är ordentligt tinat, annars får du en väldigt blöt färs.
Skär köttet i mindre bitar, tänk dig grillspettstora bitar.
Mixa med impulser och i omgångar så går det fint att göra färs.
Har dock inte testat detta på fläsk eller nötkött.
Sweet, man kan säkert använda någon form av "binder" typ brödsmular men vill undvika sådant för man vill bara ha 100% kött i burgaren =)
Vill verkligen göra det men har påtok för litet kök för att köpa på mig alla köksdetaljer jag vill ha, en köttkvarn är inte alls så fasligt dyrt. Men kan man köra köttet i en matbredare tro? eller blir det bara galen sörja av allt som ej går att forma?
I Good Eats instruerar Alton hur man gör det i en matberedare, just till hamburgare.
Glömt vilken del det är, men jag kan iaf rekommendera att se hela.
e_Lj-ZSVvWI
2gip89zEyiM
Vill verkligen göra det men har påtok för litet kök för att köpa på mig alla köksdetaljer jag vill ha, en köttkvarn är inte alls så fasligt dyrt. Men kan man köra köttet i en matbredare tro? eller blir det bara galen sörja av allt som ej går att forma?
Det GÅR självklart, men du förlorar väldigt mycket på det jämfört med om du har bra förståelse för hur det ska malas. Men det är helt klart en början, bara att testa sig fram.
Det GÅR självklart, men du förlorar väldigt mycket på det jämfört med om du har bra förståelse för hur det ska malas. Men det är helt klart en början, bara att testa sig fram.
Mm, får bli det.
Tycker även att det borde läggas in lite bilder här på folks underbara hamburgekreationer :) så man kan hitta dem enklare än att leta i mattråden!
Mm, får bli det.
Tycker även att det borde läggas in lite bilder här på folks underbara hamburgekreationer :) så man kan hitta dem enklare än att leta i mattråden!
Jag ska se till att fota mina skapelser, håller för närvarande på att prova mig fram till min favorit blandning av kött och ska även börja baka mina egna bröd inom kort, så det kan bli en del bra bilder att dela med mig utav.
Jag ska se till att fota mina skapelser, håller för närvarande på att prova mig fram till min favorit blandning av kött och ska även börja baka mina egna bröd inom kort, så det kan bli en del bra bilder att dela med mig utav.
Drägglar redan!
Inte den perfekta hamburgaren. men blev 2x150g+ 4 ost o lite sallad o shit..blev bra mätt ;)
http://i55.tinypic.com/jkgfet.jpg
Vill verkligen göra det men har påtok för litet kök för att köpa på mig alla köksdetaljer jag vill ha, en köttkvarn är inte alls så fasligt dyrt. Men kan man köra köttet i en matbredare tro? eller blir det bara galen sörja av allt som ej går att forma?
Jag har kört fläskkött för att testa men det blev inte i närheten av en jämn färs om man inte körde mycket lite i taget och matberedaren fick jobba ganska mycket.
Senare har jag kört i köttkvarnen som hör till min assistent och inte helt förvånande blev resultatet mycket, mycket bättre. :D
Inte superperfekt då den är inräknad till det dagliga intaget, vore bättre på en ätardag *grr*
http://i55.tinypic.com/sgpk08.jpg
http://i54.tinypic.com/2ikejki.jpg
Är en värdelös kock, men gillar att laga mat så experimenterar lite :) ville ha rödlök också men glömde handla det
Ingredienser:
Frisco bröd
bacon
nötfärs 90/10
cheddar ost
tomat
isbergssallad
sås; ketchup, johnnys senap, chilisås med vitlök & salsa sås (stark)
och chips :D
Albin Eriksson
2010-09-22, 14:29
Lök, friscobröd, 3st 90grammare, bacon, 100gram västanost (5%) samt Hickory brown sugar sås vid sidan om.
http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.55295/Image/burgare(1).jpg
Grapeman
2010-09-22, 14:43
Lök, friscobröd, 3st 90grammare, bacon, 100gram västanost (5%) samt Hickory brown sugar sås vid sidan om.
http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.55295/Image/burgare(1).jpg
*drool* x 1000
shut teh face
2010-10-01, 10:19
Är det någon som har ett bra recept på hamburgarbröd?
Jag gjorde nyss en sats på 2kg köttfärs och frös in färdigsteka burgare. Skitenkelt men bra recept!
2kg köttfärs
200g parmesanost (riven)
Mycket soja
1 tsk chilipulver
2 tsk svartpeppar
Blev riktigt gott att köra soja helt och hållet istället för salt.
Parmesan i burgaren är överlägset bäst!
treningsMORAL
2010-10-05, 18:55
Hamburger on toasted bun with bluecheese, sautaed mushrooms and dijon mustard.
Dette vidunderet fortjente 2 bilder.
http://vesterberg.nu/wp-content/uploads/2010/09/img-026_f-446x334.jpg
Scan Bistrohamburgare (180g styck)
Jägarbacon
Hushållsost
Cheddarost
Rödlök
Liquid Smoke
Bullfighter sauce
Sweet Baby Ray's barbeque sauce
Estrella Proviant baconchips
Optimalt! :eating:
http://vesterberg.nu/wp-content/uploads/2010/09/img-026_f-446x334.jpg
Scan Bistrohamburgare (180g styck)
Jägarbacon
Hushållsost
Cheddarost
Rödlök
Liquid Smoke
Bullfighter sauce
Sweet Baby Ray's barbeque sauce
Estrella Proviant baconchips
Optimalt! :eating:
Jädrar, det var ingen dålig laddning!
Fast köpta burgare är lite fusk. :)
Jädrar, det var ingen dålig laddning!
Fast köpta burgare är lite fusk.Fusk, ja, men jag tycker faktiskt Bistro är godare än hemmagjorda. :em:
Anabolismus
2010-10-18, 11:30
Var finns "frisco bröd" att inhandla?
isterbuk
2010-10-18, 13:29
Var finns "frisco bröd" att inhandla?
Jag hittar dom i brödhyllan på ICA.
Var finns "frisco bröd" att inhandla?
De finns i princip i alla matbutiker i brödhyllan
Fusk, ja, men jag tycker faktiskt Bistro är godare än hemmagjorda. :em:
Tydligt att jag behöver bjuda hem dig och utbilda dig lite. ;)
Dom såg jädrigt goa ut vilket som!
Gjorde igår några helt ok hamburgare. Dom gjordes på 100% älgfärs ca 400g vilket blev 3 burgare. Kryddade med salt o svartpeppar o hade i ett ägg för att binda färsen lite...
Hade friscobröd, sallad, tomat, ost, bacon o stekt ägg på... Jag gillar inte dressingar o ketchup så det hjälper inte hur mycket ni klagar på att det måste varit torrt... I mitt tycke så var det inte torrt för det blev saftiga burgare... :)
hejhopp79
2011-02-15, 22:07
Är det bara jag som tycker frisco-bröd inte är särskilt gott?
Är det bara jag som tycker frisco-bröd inte är särskilt gott?
nej håller med, det luktar gudomligt, ser gudomligt ut, men tycker inte de smakar så bra faktiskt och konsistensen är väldigt svampig :/, är sugen att testa taco bröden dock.
Jag ska nog inhandla lite smått och gott imorgon och göra några godaaa burgare då jag har massa nötkött hemma som måste göras av med innan det går ut om några dagar.
Såhär brukar mina se ut:
Bröd (Har faktiskt aldrig provat frisco bröd, blir att prova det imorgon)
Ketchup
Hamburgar dressing
sallad
cheddar ost
ev. rostad lök
tomat
Sen kan man lägga till något annat man har hemma, men där är väll basen
http://img152.imageshack.us/img152/9965/foto003n.th.jpg (http://img152.imageshack.us/i/foto003n.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img571.imageshack.us/img571/4416/foto002c.th.jpg (http://img571.imageshack.us/i/foto002c.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
300g (peppar & salt)Nötfärs 10%, 100g 17% präst ost, 40g lättmajonnäs, dijon senap, chipotle, lök, sallad, tomat.
karlingen
2011-02-16, 13:01
Nån som har testat BBQ-sås till burgaren? :)
karlingen
2011-02-16, 13:02
http://img152.imageshack.us/img152/9965/foto003n.th.jpg (http://img152.imageshack.us/i/foto003n.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img571.imageshack.us/img571/4416/foto002c.th.jpg (http://img571.imageshack.us/i/foto002c.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
300g (peppar & salt)Nötfärs 10%, 100g 17% präst ost, 40g lättmajonnäs, dijon senap, chipotle, lök, sallad, tomat.
Så har jag tänkt att min/mina burgare ska se ut ikväll! :P fast med BBQ-sås
borde låtit burgaren vila lite innan dock nedersta brödet blev dränkt :D
Nån som har testat BBQ-sås till burgaren?Allt annat är ju fel :)
karlingen
2011-02-16, 13:19
Allt annat är ju fel :)
Va bra! :D Köpte det igår och har inte testat det än. Kul att någon annan oxå gillar det ;D
Sesambröd
2 x 150g grillade burgare gjorda av oxfärs, vitlök och sambal olek
Cheddar ost
Ägg
Bacon
Amerikansk hamburgerdressing
Ketchup
Senap
Lök
Gurka
föresten, hur blir hamburgare om man gör dem i ugnen? skulle vilja testa med tinat nötkött, grader? tid? tack
200-225 grader
Tid: Jag brukar hålla koll på färgen.
Du kan vända på dem om du vill ha yta på båda sidorna men lägger du dem på ett galler så blir det ganska bra i alla fall. Grillelementet har jag inte testat men jag gissar att man skulle kunna bränna av i alla fall en sida med en bättre stekyta genom att köra grillen
Det blir inte lika bra som att grilla eller steka men man kan göra en betydligt större mängd i taget och utan större arbetsinsats.
karlingen
2011-02-16, 20:43
http://img38.imageshack.us/img38/1783/17184016400522031748110.jpg
Friscobröd
500g Nötfärs
Ost
Sallad & Rödlök
BBQ-sås
föresten, hur blir hamburgare om man gör dem i ugnen? skulle vilja testa med tinat nötkött, grader? tid? tack
Jag körde precis burgare, blandade fläsk och nötfärs, blandade i kryddor. Sen körde jag på 200g tills färgen såg bra ut rakt genom. Vart riktigt bra, ska helt klart köra på detta viset framöver.
Körde på bakplåtspapper, vände en gång efter 10min.. körde sedan 5min till och la på bacon och ost.
karlingen
2011-03-09, 18:35
Ska testa burgaren med Ajvar efter träningen. Nån mer som har testat detta?
Albin Eriksson
2011-03-09, 18:59
Ska testa burgaren med Ajvar efter träningen. Nån mer som har testat detta?
Det är inte dumt, kan även rekommendera bbq-sås. :thumbup:
Ska testa burgaren med Ajvar efter träningen. Nån mer som har testat detta?
Ajvar funkar till det mesta så kör på. :thumbup:
karlingen
2011-03-09, 20:37
kan även rekommendera bbq-sås. :thumbup:
Jotack, det vet jag :)
http://img38.imageshack.us/img38/1783/17184016400522031748110.jpg
Friscobröd
500g Nötfärs
Ost
Sallad & Rödlök
BBQ-sås
http://img842.imageshack.us/img842/7440/hamburgare.jpg
Thekakor, hade inget annat bröd=P
ca 300g Nötfärs per burgare
Ost
Bacon
Sallad, tomater & rödlök
Ketchup
Du vet vad det handlar om wuaaa. Saknar dock några stekta ägg emellan, annars var den komplett och perfekt!
Albin Eriksson
2011-03-10, 19:04
Långt från ett estetiskt mästerverk alá Mannerströmupplägg ( men 450g Älgfärs, friscobröd, en satans massa ost, tomat, rostad lök, dressing, ketchup och lite bbqsås var fasen inte dumt)
Vad blev det för efterrätt Albin? :)
sandberg93
2011-03-10, 20:19
bröd-advocado-fetaost-ketchup-KÖTT.
bröd-bacon-kött-ketchup. den översta ska ni testa om ni inte redan har gjort det! :hbang: :thumbup:
sweaberg
2011-03-10, 22:34
Friscobröd
Ost
Senap å Ketchup
Ananas
lök
Nötfärs
Enda nackdelen med era massiva burgare är att det blir väldigt svårt om man har tänkt äta burgaren med händerna, vilket är ett givet tillvägagångsätt. Annars utebliven "feeling"!
childman
2011-03-10, 22:44
Enda nackdelen med era massiva burgare är att det blir väldigt svårt om man har tänkt äta burgaren med händerna, vilket är ett givet tillvägagångsätt. Annars utebliven "feeling"!
Nänä! Det går att äta en STOR fin burgare med kniv & gaffel.
Då blir det liksom, lite finare, lite bättre. Dock fungerar det bara hemma då man kan konstruera sin burgare som man vill.
tycker all mat blir godare om man äter med händerna :D, korv och bröd, tacos, pizza, kebabrulle, strips, på nått konstigt sätt.
Albin Eriksson
2011-03-11, 13:00
Vad blev det för efterrätt Albin? :)
Minns inte vad jag åt efter den, men eftersom det var på en av mina ätardagar så var det garanterat något... *popcorn*
Agnostiker
2011-03-13, 00:20
http://img38.imageshack.us/img38/1783/17184016400522031748110.jpg
Friscobröd
500g Nötfärs
Ost
Sallad & Rödlök
BBQ-sås
That's what I am talking about!
Två perfekta burgare. :thumbup:
Är det bara jag som tycker frisco-bröd inte är särskilt gott?
När jag äter dem på max så är de väldigt bra imo, men varje gång jag köpt de i affär så tyckte jag de smakar väldigt syntetiskt med någon vidrig bismak. Det kanske döljs av allt det andra när man äter på max :D
I övrigt så har jag gått tillbaks till mer basic burgare. Geggar in salt i köttet och formar sen till en burgare som steks i ~5x2 minuter på medelvärme, slänger på en skiva ost efter vändningen och sen brer jag hemgjord majonnäs på den undre brödskivan och tar några varv med pepparkvarnen. Ketchup ovanpå osten och sen är det bannemig en burgare för kungligheter.
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/08/img-018_f.jpg
Burgaren gjord på älgfärs. ICAs hamburgerost. Brödet är kesellascones. Lite röd- och gullök samt Bullfighter-sås gömd under köttet.
max originalburgare, mhm, där snackar vi :P bästa burgaren eeever
exakt va som är i har ja inte riktigt kollat, dock vet ja att d är ost o originaldressing och sallad
tosson85
2011-08-08, 22:36
Big ass Burger
Minnet sviker mej lite om den var 680 eller 780 grammare, mätt blev man :hbang: köpt i danmark:)
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/08/img-018_f.jpg
Burgaren gjord på älgfärs. ICAs hamburgerost. Brödet är kesellascones. Lite röd- och gullök samt Bullfighter-sås gömd under köttet.
Kesellascones!? Låter intressannt, lust att dela med dig av recept?
Magnus N
2011-08-09, 17:25
Tror det är detta som menas:
http://www.spisa.nu/3.18432/recept/scones-med-kesella/
PetterHultin
2011-08-09, 17:31
Medelljust (?) bröd.
Stark senap
En uns av ketchup
200 gram burgare (per burgare då alltså :D) som har fetaost i mitten
3 strips bacon
röd lök
tomat
50/50 rejält med hamburgerdressing och barbecueSAUCE
Kesellascones!? Låter intressannt, lust att dela med dig av recept?Magnus N hittade rätt. :)
Tror det är detta som menas:
http://www.spisa.nu/3.18432/recept/scones-med-kesella/
På Mandy`s dinner i Älvsered, (50-60tals amerikansk rockabilly gatuköök) ska dom har mega bra hemmagjorda hamburgare, den största ska vara 600g!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Måste dit.
På Mandy`s dinner i Älvsered, (50-60tals amerikansk rockabilly gatuköök) ska dom har mega bra hemmagjorda hamburgare, den största ska vara 600g!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Måste dit.
http://www.mandysdiner.se/Meny/MandysMeny.pdf
Seriöst, 600g burgare för 195kr!? Hur pass bra/usel den än tillagas är det värt pengarna!
Förrutom det gillar jag verkligen stilen på stället! Fler sådana restauranger till Sverige tack, om de sedan kör egenmald färs på högrev aldrig fryst kommer jag gråta floder av lycka, dock kommer det aldrig hända :(
När det kommer till stora burgare:
http://www.expressen.se/nyheter/1.1185657/har-ar-sveriges-storsta-hamburgare
http://www.mandysdiner.se/Meny/MandysMeny.pdf
Seriöst, 600g burgare för 195kr!? Hur pass bra/usel den än tillagas är det värt pengarna!
Förrutom det gillar jag verkligen stilen på stället! Fler sådana restauranger till Sverige tack, om de sedan kör egenmald färs på högrev aldrig fryst kommer jag gråta floder av lycka, dock kommer det aldrig hända :(
http://www.garlicandshots.com/ Deras 2x250g hamburgare med dubbelt ost och bacon är fullkomligt f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.! Misstänker att det dessutom är egenmald högrev! *cupid*
Jag har sagt det innan och säger det igen, testa salami istället för bacon en gång. Bacon kan jag äta i kilovis men på hamburgare passar det ICKE!
Jag har sagt det innan och säger det igen, testa salami istället för bacon en gång. Bacon kan jag äta i kilovis men på hamburgare passar det ICKE!Har också börjat upptäcka detta. Nog för att jag gillar bacon på burgare, men salami är fan så mycket bättre!
Är det bara jag som tycker frisco-bröd inte är särskilt gott?
nej håller med, det luktar gudomligt, ser gudomligt ut, men tycker inte de smakar så bra faktiskt och konsistensen är väldigt svampig :/, är sugen att testa taco bröden dock.
För att friscobrödet ska bli gott måste man rosta det. Dra på ugnen på grill och max värme, lägg brödet med insidorna uppt mot värmeelementet och rosta tills de är ordenligt bruna. Då smakar de underbart!
Testade burgare på egenmald högrev igår. Inte så gott som jag förväntade mig efter senaste inläggen här i tråden. :D
Idag malde jag innanlår av nöt och gjorde burgare. Riktigt ordentligt gott, framför allt med tanke på mängden fett.
Eddie Vedder
2011-08-18, 19:37
http://www.mandysdiner.se/Meny/MandysMeny.pdf
En svensk variant av Hooters? :D
http://i45.tinypic.com/213kt5l.jpg
Det är XL-bröd :eating:
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/304367_2146785240417_1569883501_32159470_773486_n. jpg
1kg kött, 4 ägg, 200g bacon ovs!
åt man den på 10min var den gratis annars kostade den 100kr :)
Levde på dessa under 6 veckor gick upp 6 kilo haha
100kr var ju inte direkt dyrt för en sån jätteburgare.
Vilket land?
bear.flowertwig
2011-08-22, 14:34
Det avgjorde saken, det blir burgare till middag.
bear.flowertwig
2011-08-22, 14:37
Burgare på Mississippi Inn
http://www.mississippi.se/_images/galleries456/ext/23.jpg
StarkaUlf
2011-08-22, 14:47
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/304367_2146785240417_1569883501_32159470_773486_n. jpg
1kg kött, 4 ägg, 200g bacon ovs!
åt man den på 10min var den gratis annars kostade den 100kr :)
Levde på dessa under 6 veckor gick upp 6 kilo haha
ändå inte omöjligt :)
vars finns denna?
ändå inte omöjligt :)
vars finns denna?
Grekland , Kos
Facebook:
Boomerang "you will never never know if you never never go"
Skulle vilja ha lite tips på ost som man kan använda till hamburgare. Har använt ICA:s hamburgerost med cheddarsmak tidigare men den är inte så god och känns väldigt slabbig.
Skulle vilja ha lite tips på ost som man kan använda till hamburgare. Har använt ICA:s hamburgerost med cheddarsmak tidigare men den är inte så god och känns väldigt slabbig.Låter du låta den smälta innan du äter burgaren? Det gör enorm skillnad.
Eddie Vedder
2011-08-27, 20:21
Skulle vilja ha lite tips på ost som man kan använda till hamburgare. Har använt ICA:s hamburgerost med cheddarsmak tidigare men den är inte så god och känns väldigt slabbig.
Svårt att ge svar som du kanske gillar. Jag är ju ett stort fan av starkare ostar och Västerbottenost funkar till allt, alltid. Prästostar är ofta lite i gränslandet mellan starkare ost och Hushållsostliknande smaker. Kvibilles prästost är god. Och även fetaost är väldigt gott på hamburgare.
PowerSlize
2011-08-28, 09:29
Heart attack grill i Amerikat har ju rätt grymma burgare.. Spana in deras Quadruple bypass burgare på 8000kcal :)
Alla som väger över 350lbs (158kg) äter gratis på deras resturanger.. Sjukt! :D
Perfekt efter träningsmål då!
hangatyr
2011-08-30, 09:31
Svårt att ge svar som du kanske gillar. Jag är ju ett stort fan av starkare ostar och Västerbottenost funkar till allt, alltid. Prästostar är ofta lite i gränslandet mellan starkare ost och Hushållsostliknande smaker. Kvibilles prästost är god. Och även fetaost är väldigt gott på hamburgare.
cheddar är fint på burgaren.
http://www.hamburgare.org/kategorier/recept/
mycket inspiration att hämta här
http://www.hamburgare.org/kategorier/recept/
mycket inspiration att hämta här
Oj oj oj, tackar och bockar för den. Blir nog att prova ett och annat av det där framöver.
Som många ggr förr. 100% egenmald Högrev, ett bra steg på vägen mot en perfekt burgare. Ska börja baka mitt egna bröd såfort man kommit iordning i den nya lyan.
På Bloggen (http://livetsfrestelser.blogg.se/2011/september/dagens-maltid-hamburgare-pa-egenmald-hogrev.html)
http://livetsfrestelser.blogg.se/images/2011/hgrev3_164317732.jpg http://livetsfrestelser.blogg.se/images/2011/hgrev4_164318006.jpg
Var uppe i Sundsvall i veckan, där kostade svensk högrev 59 kr/kg i en kvartersbutik (och även på City Gross), här i Stockholm har jag inte sett det under 89 kr/kg. :(
bear.flowertwig
2011-09-04, 19:38
Rätt säker på attt jag sett de priserna på Lidl.
Trashcan
2011-09-04, 21:25
Max frisco-bröd är ju vansinnigt goda. I övrigt är det godaste att ha på hamburgaren chipotletabasco. Så in i helvete gott.
Max frisco-bröd är ju vansinnigt goda.[/B]. Så in i helvete gott.
+1. Innan man provat dem så visste man inte att lite godare bröd kunde göra så mycket för smakupplevelsen :)
Svårt att ge svar som du kanske gillar. Jag är ju ett stort fan av starkare ostar och Västerbottenost funkar till allt, alltid. Prästostar är ofta lite i gränslandet mellan starkare ost och Hushållsostliknande smaker. Kvibilles prästost är god. Och även fetaost är väldigt gott på hamburgare.
Provade idag västerbottenost på hamburgaren och det var helt underbart. Tack för tipset!
Burgaren bestod av friscobröd, bacon, bistroburgare på 190g, max orginaldressing och västerbottenost. Enkelt och fruktansvärt gott :)
någon som testat lidströms angusburgare? såg de var på extra pris på willys denna vecka..
Friscobröd:
http://www.bukefalos.com/f/archive/index.php/t-1052631.html
http://vimeo.com/28030554
ThisIsTheOne
2011-09-08, 13:15
Som många ggr förr. 100% egenmald Högrev, ett bra steg på vägen mot en perfekt burgare. Ska börja baka mitt egna bröd såfort man kommit iordning i den nya lyan.
Det där ser riktigt bra ut. Önskar jag hade tålamodet att mala själv (nej, jag vet att det inte tar nån tid att tala om, men...)!
någon som testat lidströms angusburgare? såg de var på extra pris på willys denna vecka..
Jag har testat dom och dom är sjukt goda. Ska inte vara några tillsatser heller. Dom rekommenderas varmt!
Willys har ruskigt billig fransyska just nu så jag passade på att köpa en bit och malde ner den. RIKTIGT gott och oväntat saftigt med tanke på hur lite fett det är. Trevligt att få äta den lite blodig också. *drool*
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/09/img-008_f.jpg
300g fransyska
85g Max Friscobröd
25g ICA hamburgerost cheddar
20g Scan Må gott salami
rödlök
Bullfighter burger and beef sauce
Energi: 667kcal
Protein: 78g 47E%
Kolhydrat: 42g 25E%
Fett: 20g 27E%
Fiber: 1.8g 1E%
Imorgon tänkte jag testa blanda mald högrev och resten av fransyskan. Omnomnom!
bild
Varför förstör du bilderna helt totalt i photoshop så man knappt ser vad det föreställer?
Varför förstör du bilderna helt totalt i photoshop så man knappt ser vad det föreställer?Kul med bildredigering.
Men om du inte ser kan jag förklara: en köttbit med smält ost, rödlök och salami på. Detta är omslutet av ett Frisco-bröd. Allt är lagt på en svart tallrik.
Varför förstör du bilderna helt totalt i photoshop så man knappt ser vad det föreställer?
Glömt att sätta in dina linser?
J.V - Bullfighter burger and beef sauce, var köper du denna? :)
J.V - Bullfighter burger and beef sauce, var köper du denna?Alla större ICA- och Coop-butiker brukar ha. :) Typ Maxi och Forum.
http://www.risbergimport.se/butik.html
Imorgon tänkte jag testa blanda mald högrev och resten av fransyskan. Omnomnom!Och så blev det.
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/09/img-003_f-240x236.jpg
140g fransyska och 360g högrev och någonstans där är den optimala blandningen för mig - i alla fall när jag bara satsar på smak och inte grymma makros. :D Bara fransyska är ju magert och smakar därefter, bara högrev tycker jag blev nästan för flottigt.
Ville snåla ordentligt på kalorierna idag, därför jag pressat in 500g kött i ett litet Frisco-bröd. Inte det bästa smakmässigt men sånt får man ta ibland.
bear.flowertwig
2011-09-09, 21:38
Och så blev det.
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/09/img-003_f-240x236.jpg
140g fransyska och 360g högrev och någonstans där är den optimala blandningen för mig - i alla fall när jag bara satsar på smak och inte grymma makros. :D Bara fransyska är ju magert och smakar därefter, bara högrev tycker jag blev nästan för flottigt.
Ville snåla ordentligt på kalorierna idag, därför jag pressat in 500g kött i ett litet Frisco-bröd. Inte det bästa smakmässigt men sånt får man ta ibland.
Haha, sick. :thumbup:
Vad maler du med och vad kör du för kryddning?
Niclasa88
2011-09-09, 22:38
Grillade ett gäng jäkligt goda burgare idag, gjorda på egenmalt högrev.
http://2.bp.blogspot.com/-OPbp0cn4O0s/TmqCAsJsXMI/AAAAAAAAABQ/mvuMEfVyv5M/s1600/IMG_2000.JPG
Ni kan läsa mer om tillvägagångssättet här:
http://starksomfan.blogspot.com/2011/09/dag-6-tjockismat-pa-glodgat-stal.html
Haha, sick.
Vad maler du med och vad kör du för kryddning?En vanlig assistent från tidig kritaperiod. :D
Bara salt, svart- och vitpeppar. Salt igen. Och lite salt till.
En vanlig assistent från tidig kritaperiod. :D
Bara salt, svart- och vitpeppar. Salt igen. Och lite salt till.
Kunde nästan tro du citerade mig(förrutom att jag hade skrivit nymalen svartpeppar) :-]! Enda rätta när det gäller nöt!
Det hela skulle vara opti om man fick tag i lite kosher salt från USA
Kunde nästan tro du citerade mig(förrutom att jag hade skrivit nymalen svartpeppar) :-]! Enda rätta när det gäller nöt!
Det hela skulle vara opti om man fick tag i lite kosher salt från USAKlart det ska vara nymalet! Finns det annan peppar? ;)
bear.flowertwig
2011-09-10, 15:20
Get a room ;) (no homo)
simmejävel
2011-09-22, 15:55
Bröd
Burgare
Stekt ägg
Bacon
Tomat
Gurka
Lök
Heinz ketchup
Sallad
Lovely!
De burgare jag testat än så länge här i Sydney! Dessutom rangordnat, den bästa först och sedan sämre och sämre - men alla riktigt bra. De kan sina burgare här.
Har käkat på Hungry Jack's också, men det är i princip bara det australiensiska namnet på Burger King och den tråkiga gummiburgaren var inte värd att fotas.
Wagyu-burger från Moo Burgers.
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/11/IMG_1284.jpg
In house-bakat bröd (panini?), biff på Kobe Wagyu-kött, karamelliserad lök, cheddarost, tomato relish, tomat, deras egna majonnäs och sallad.
---
Crispy Cheese & Bacon från Grill'd - Healthy Burgers.
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/12/IMG_3392.jpg
Traditionellt in house-bakat hamburgerbröd (man kunde välja panini också), stor biff på mager färs, cheddarost, rashed bacon, sallad, tomato relish och örtmajonnäs.
---
Moo burger från Moo Burgers
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/11/IMG_2827.jpg
In house-bakat bröd, Angus-kött, cheddarost, rasher bacon, rödbeta, stekt ägg, sallad, tomat, tomato relish, ananas och deras egen majonnäs.
---
Aussie Angus från Australia Square Food Court
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/10/IMG_2222.jpg
Sinnessjukt mjukt och saftigt bröd, Angus-kött, cheddarost, tomat, sallad, rödbetor.
---
Big Burger från Manly Mexican
http://www.gdaymates.se/wp-content/uploads/2011/10/IMG_2178_f.jpg
Vanligt hamburgerbröd, 250g Angus-kött, cheddarost och sallad.
Ristretto
2011-12-01, 08:42
Vad fick du pröjsa för kobeburgaren?
Vad fick du pröjsa för kobeburgaren?Runt 115 svenska.
Kan lägga till att kött är generellt sett billigt här. Köttfärs (10-15% fett) kostar runt 45kr/kg, mager med 5% går på runt 80-90kr/kg men är ganska ofta på extrapris runt 60-70kr/kg. Även finare kött är billigare, men det har jag sämre koll på då vi försöker äta så snålt som möjligt när vi lagar mat på vandrarhemmet.
För någon vecka sedan käkade jag en 350g kobe-biff på en restaurang (med något fräsigt kobe-certifikat att visa upp), det gick på typ 250 svenska. Nu vet jag inte vad kobe kostar i Sverige men jag antar att det är jävligt billigt då man brukar få betala mer än så för vanligt surkött. :D
Dagens projekt - göra burgare. Tack för den här tråden. *cupid*
Jo man blev ju bra sugen på att göra en burgare eller två ikväll. :D
Mala egen köttfärs låter intressant. Synd att köttkvarnar och hushållsassistenter är så dyra.
Kanske inte perfekt, men ett bra första försök.
Gjorde burgarna av blandfärs 70/30 och kryddade med salt, svartpeppar, vitlök och lite cayenne. Byggde dem av
Friscobröd
Alioli
Kvisttomat
Burgare
Cheddarost
Bacon
BBQ-sås
Karamelliserad lök
Gnnnnn
Inte dåligt mini! *drool*
Basic ska det vara!
1 Friscobröd
250g blandfärs med 1ägg i för att det ska hålla samman bättre.
1 stekt ägg
1 mosad avokado
serveras med en halv liter mjölk
MUMSFILIBABA
Energi
1440.6kcal
Protein
85.6g
Kolhydrater
69.4g
Fett
90.2g
Protein: 344 kcal, 24 E%
Kolhydrater: 279 kcal, 19 E%
Fett: 817 kcal, 57 E%
Ett måste i mina hemgjorda burgare är Ajvar Relish. Vansinnigt gott. Och Chipotletabasco.
I övrigt är det friscobröd, fräscha kryddor, grönsaker och kanske lite basilika och fetaost i färsen.
Mozzarella är inte helt illa heller.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.