handdator

Visa fullständig version : Laga mat med flibben!


flibben
2010-02-12, 01:37
Tänkte att jag ska ha en samlingstråd för alla mina videoinlägg istället för att ta upp den här delen av forumet med 118 trådar :)

Videona som jag hittills gjort är


Videor:

Lax med pesto: http://ubetoo.com/flibben/25398
Morotssoppa med räktopping: http://ubetoo.com/flibben/25544
Klassisk aioli (stark): http://ubetoo.com/flibben/25792
Havsrisotto med aioli: http://ubetoo.com/flibben/25828
Tempura (friterade saker): http://ubetoo.com/flibben/26142
Hummus (got till allt)http://ubetoo.com/flibben/26751
(http://ubetoo.com/flibben/26751)
god bärpaj! :) http://ubetoo.com/flibben/26825


Ät gott! // flibb

klofast
2010-02-12, 01:47
Jag älskar det här!!!:D

Kommer det fler filmer?

kram

Mental
2010-02-12, 02:53
Valfria bär efter behag! haha!
Bra film, det går frammåt, kanske inte den mest komplicerade matlagningen, men mycket bättre filmat den här vändan, och skitbra redigerat, känns inte seg :D

Mental
2010-02-12, 02:56
Lyxhummusen är väl helt vanlig hummus? Eller är det kavajen som gör den lyxig? Gott som fan är det i alla fall. Ett tips är att ha i persilja, blir mycket gott.

flibben
2010-02-12, 13:02
Jag älskar det här!!!:D

Kommer det fler filmer?

kram
Det kommer fler filmer, kram på dig med! :)

Valfria bär efter behag! haha!
Bra film, det går frammåt, kanske inte den mest komplicerade matlagningen, men mycket bättre filmat den här vändan, och skitbra redigerat, känns inte seg :D Komplicerad matlagning får utbildade kockar ägna sig åt, en vanlig dödlig kan göra vanlig dödlig mat med vanliga dödliga recept :] Tack för berömmet, försöker hålla tempot uppe i videorna men ibland kan det vara svårt när det bara finns en kamera till hands, missar jag något så är det missat :P

Lyxhummusen är väl helt vanlig hummus? Eller är det kavajen som gör den lyxig? Gott som fan är det i alla fall. Ett tips är att ha i persilja, blir mycket gott.
Japp, kavajen gör lyxen ;-D Skönt att det gick fram lite iaf haha :)

Mental
2010-02-12, 13:47
...vanlig dödlig mat ... vanliga dödliga recept...


Påminn mig om att inte låta dig bjuda mig på mat. Jag föredrar mat som inte dödar ;)

flibben
2010-02-17, 18:17
Har precis slängt upp en ny video och den här gången så går jag loss på lite raggmunkar!

Det är lätt att göra, går snabbt och är fasansfullt gott!

Länk: http://ubetoo.com/flibben/27204

flibben
2010-02-21, 03:04
Ny video igen, den här gången så var jag redigt bakis och behövde få i mig ordentligt med vätska.

Bakislinssoppa - dagen efter! http://ubetoo.com/flibben/27353

Eddie Vedder
2010-02-21, 08:40
Du lagar inte bara god och bra mat. Det är dessutom enkelt och du har en skön stil.

Jag älskar ju Per Morbergs program och du känns spontan på samma sätt. I framtiden kanske man ser dig även på TV?;) Såg för övrigt att du bor i Uppsala så jag rekommenderar även dig att botanisera bland köttprodukter och mejeriprodukter från invandrarbutiken mitt emot Konserthuset. Den på Sivia torg alltså.

I alla fall om du inte har något emot halalslakt.

robztr14
2010-02-21, 12:03
haha.. Gillar hur du till en början ska riva potatis med rivjärn sen slänger ner det i matberedaren.

Jag tänkte 'hur fan orkar han?' Sen tog du förnuftet till fånga!

flibben
2010-02-26, 15:51
Testade precis att göra en egen Toast Skagen, blev väldigt gott och det var lättare än vad jag trodde (varför jag trodde det var svårt vet jag inte, men det hade jag för mig...).

Det som tog längst tid var att skala räkorna, men det var det värt!

http://ubetoo.com/flibben/27789

Kärlek // flibb

flibben
2010-02-26, 15:56
Du lagar inte bara god och bra mat. Det är dessutom enkelt och du har en skön stil.

Jag älskar ju Per Morbergs program och du känns spontan på samma sätt. I framtiden kanske man ser dig även på TV?;) Såg för övrigt att du bor i Uppsala så jag rekommenderar även dig att botanisera bland köttprodukter och mejeriprodukter från invandrarbutiken mitt emot Konserthuset. Den på Sivia torg alltså.

I alla fall om du inte har något emot halalslakt.

Wow, tack, vilken ära att ens nämnas i samma stycke som Morbeg! Var inne på Sivia torg i veckan och köpte lite baklawa, grym butik att svänga förbi när man behöver något speciellt. Om du själv är något i Uppsala så kan jag tipsa om asiatbutiken som ligger rakta över vaksala torg på vänstra hörnet från sivia torg sett, där finns det lite smått och gott också. Testa vinterpäronen om dom har inne, sanslös upplevelse att smaska i sig! :)

haha.. Gillar hur du till en början ska riva potatis med rivjärn sen slänger ner det i matberedaren.

Jag tänkte 'hur fan orkar han?' Sen tog du förnuftet till fånga!

Hehe, jag orkar inte, jag bara visade att, det går, så att folk inte blir rädda av den stora stygga apparaten *whatever* :)

Eddie Vedder
2010-02-26, 16:21
Wow, tack, vilken ära att ens nämnas i samma stycke som Morbeg! Var inne på Sivia torg i veckan och köpte lite baklawa, grym butik att svänga förbi när man behöver något speciellt. Om du själv är något i Uppsala så kan jag tipsa om asiatbutiken som ligger rakta över vaksala torg på vänstra hörnet från sivia torg sett, där finns det lite smått och gott också.

Jag bor ju i Uppsala.;)

Och jag har besökt den där asiatiska butiken du nämner, helt klart har de kul saker där. Jag köpte själv äggnudlar, jordnötssås och kokosgrädde där.:)

Bra val av dijonsenap btw! Den dijonsenapen är sjukt god och om jag får gissa så är den inköpt på Nelin's?:)

flibben
2010-02-27, 14:27
Jag bor ju i Uppsala.;)

Och jag har besökt den där asiatiska butiken du nämner, helt klart har de kul saker där. Jag köpte själv äggnudlar, jordnötssås och kokosgrädde där.:)

Bra val av dijonsenap btw! Den dijonsenapen är sjukt god och om jag får gissa så är den inköpt på Nelin's?:)

Nope, på willys vid fyra mackarna! Bästa willyset i sverige om du frågar mig, dom har precis byggt om hela skiten också, det är som en helt vanlig matbutik nu, fast billigare :-]

Barba
2010-02-28, 01:26
Intressanta recept! Ska prova ett par av dem. Keep em' coming! :thumbup:

*Prenumererar på tråden*

Fru_Flisa
2010-02-28, 08:34
Underbart! Mermermer =)

flibben
2010-03-24, 18:31
Puh, det har varit lite mycket festande den här månaden så det har blivit dåligt med matlagningsvideor, men här kommer en igen!

Den här gången är det en club sandwich som jag testar på, det är grymt mycket mat och perfekt om man är slutkörd och behöver fylla på med mycket energi!

Club Sandwich (http://ubetoo.com/flibben/28943)

Ät gott pojkar och flickor :)

Trance
2010-03-24, 18:33
Förmodligen menade du denna länken:

http://ubetoo.com/flibben/28992

Mora spöket
2010-03-24, 20:45
Tycker du inte det är irriterande med den lilla kanten på skärbrädan som pajdegen fastnade i när du föser något av skärbrädan?

flibben
2010-03-24, 21:04
Förmodligen menade du denna länken:

http://ubetoo.com/flibben/28992

Oj! Haha, tack för att du rättade till, bandyfinalen har då inte något med matlagning att göra!

Tycker du inte det är irriterande med den lilla kanten på skärbrädan som pajdegen fastnade i när du föser något av skärbrädan?

Den där kanten är rätt dryg ibland, bra ibland. Jag älskar min skärbräda ändå, för det är min skärbräda och det är den jag har ;)

Mora spöket
2010-03-24, 21:39
Haha, bra och roliga videos iallafall :)

klofast
2010-03-24, 22:15
Riktigt trevliga videos:) Har bara en fråga, varför kallar ni Club Sandwichen för DotA-mackan?:P

Peace

chrilledude
2010-03-24, 22:33
JÄKLAR vad god Club Sandwichen såg ut! *drool*

flibben
2010-03-25, 01:51
Haha, bra och roliga videos iallafall :)

Tackar!

Riktigt trevliga videos:) Har bara en fråga, varför kallar ni Club Sandwichen för DotA-mackan?:P

Peace

Vi nöter en del dota och den dagen som vi gjorde den här så var det väl lite extra, plus att det snackades lite om någon match vi precis lirat, snacket som är mitt i videon :P

Piz :-]

klofast
2010-03-28, 13:55
Okaj:) Lirar ni på garena eller?

F.W.Y.H
2010-03-28, 15:47
Trevliga videos! God mat.

Ett tips om du vill behålla kniven vass är att skippa att dra eggen längs brädans yta när du hackar eller skivar.

flibben
2010-03-28, 18:22
Okaj:) Lirar ni på garena eller?

Nope, inte garena, men verkar vara många som lirar där så det är väl dags att hoppa in och mäta sina krafter? :)


Trevliga videos! God mat.

Ett tips om du vill behålla kniven vass är att skippa att dra eggen längs brädans yta när du hackar eller skivar. Tackar!
Det är ett par stycken som nämnt det och jag försöker hålla mig till det nuförtiden, men det som är i dom gamla videosarna kan jag ju tyvärr inte ändra på ;) Tack för tipset iaf och om du har något mer som jag kan tänka på så tveka inte att hjälpa mig!

flibben
2010-03-29, 01:18
Nytt recept uppe! Nu så är det Pesto med morsan som gäller, ett av mina absoluta favoritrecept och ingen gör det (såklart) så bra som mamma *rolleyes*

Mammas Pesto (http://ubetoo.com/flibben/29173)

Det här är verkligen något som bör testas om ni är inne i en pastaperiod, sjuuuuukt gott!

klofast
2010-03-30, 01:09
Nope, inte garena, men verkar vara många som lirar där så det är väl dags att hoppa in och mäta sina krafter? :)!

Do it!

flibben
2010-04-05, 15:40
Sådärja, då var det dags för ännu en video!

Nu så är det dags för en fårostpasta som morsan brukar göra. Den här rätten hamnar definitivt under kategorin, snabbt, lätt och gott!

Fårostpasta (http://ubetoo.com/flibben/29430)


Klofast, jag har inte hunnit med att lira något på garena, men jag har tankat och börjat göra mig redo för ett försök iaf :]

Eddie Vedder
2010-04-05, 15:51
Sådärja, då var det dags för ännu en video!

Nu så är det dags för en fårostpasta som morsan brukar göra. Den här rätten hamnar definitivt under kategorin, snabbt, lätt och gott!

Fårostpasta (http://ubetoo.com/flibben/29430)

Ser grymt gott ut flibben! Extra plus att du ger så mycket cred till mammsen för dina skills i köket.;)

Enda saken jag själv hade gjort annorlunda är nog att jag skulle valt vanlig tagliatelle som pasta och så skulle jag fräst tomaterna separat. Blir lite för vattnigt annars tycker jag så då blir ju inte bacon och kött riktigt lika knaprigt.

Tonto
2010-04-05, 15:58
Sådärja, då var det dags för ännu en video!

Nu så är det dags för en fårostpasta som morsan brukar göra. Den här rätten hamnar definitivt under kategorin, snabbt, lätt och gott!

Fårostpasta (http://ubetoo.com/flibben/29430)


Klofast, jag har inte hunnit med att lira något på garena, men jag har tankat och börjat göra mig redo för ett försök iaf :]

det gör ont i min själ när du kallar spaghetti för pasta.

flibben
2010-04-05, 18:34
Ser grymt gott ut flibben! Extra plus att du ger så mycket cred till mammsen för dina skills i köket.;)

Enda saken jag själv hade gjort annorlunda är nog att jag skulle valt vanlig tagliatelle som pasta och så skulle jag fräst tomaterna separat. Blir lite för vattnigt annars tycker jag så då blir ju inte bacon och kött riktigt lika knaprigt.
Tomaterna slänger man in på slutet för att undvika att det ska bli vattnigt, så att det fortfarande är kvar konsistens, hm, trodde att jag förklarade den biten, måste väl bli ännu tydligare antar jag ;)
Och mamsens mat är ju alltid bäst, så är det ju :-]

det gör ont i min själ när du kallar spaghetti för pasta. *whatever* Det var konstigt, spagetti är ju pasta per definition...

klofast
2010-04-10, 23:34
Okej, jag heter ginac.eye på garena =) så hojta om du vill lira!

Degpekka
2010-04-11, 05:26
Fårostpastan såg riktigt god ut! ska testas!

Tonto
2010-04-11, 12:32
*whatever* Det var konstigt, spagetti är ju pasta per definition...

Ska jag gå till ett uteställe och be om mer vattenånga i min cola, för det är ju is per definition?

Neuwb
2010-04-11, 12:52
Ska jag gå till ett uteställe och be om mer vattenånga i min cola, för det är ju is per definition?

Nä det vore ju väldigt underligt av dig. Däremot är det inte underligt att kalla olika pastasorter för pasta. Grinar du när nån kallar baguette för bröd också?

Degpekka
2010-04-17, 05:20
Ska jag gå till ett uteställe och be om mer vattenånga i min cola, för det är ju is per definition?

Haha! Om man inte får kalla spaghetti för pasta, vad är då pasta i din värld?

supremo
2010-04-17, 06:34
det gör ont i min själ när du kallar spaghetti för pasta.

Förklara gärna varför det gör ont i din själ när pastasorten spaghetti kallas för för just pasta.

flibben
2010-04-19, 16:40
Sådärja, då var det dags igen!

Inte så mycket till mat, men ACK så gott! *drool*

Kladdkaka med valnötter i långpanna (http://ubetoo.com/flibben/29853)

Den här är grym att göra ifall man har en handfull gäster över, mer efterätt än vad man kan göra av med och det är perfekt att frysa in!

Till nästa gång :)

kärlek // flibb

lastbil
2010-05-02, 16:59
Killer kladdkaka! :thumbup:
fast favoriten e nog mackan ni dönar ihop!

MEEER! :)