KimPod
2010-02-07, 01:30
KimPods Underbara Räksås med Tagliatelle
Ligger ute i journalen men är för god för dess eget bästa och måste därför spridas som pesten! Lyxa till det en fredagskväll efter ett köttigt benpass, imponera på svärmor eller bara bulka för bulkandets skull! :)
Tillagningstid: Max 20min om du är newbie i köket!
Näringsinnehåll/ portion:
förutsatt att detta är 3 portioner gjord på bottenredning innehåller varje portion enl. livsmedelsverket:
Energi: 950kcal
Kolhydrater: 140 gram
Protein: 61 gram
Fett: 15 gram
ca 3 normala portioner, 4-5 om ni är små i maten:
* 1 kruka färsk persilja.
* 600gram skalade räkor
* Mjöl+mjölk+margarin(bottenredning) eller 5 dl fet matl.grädde. (Vid matl.grädde ökar fettet och minskar kolhydrat-mängden lite i maten!)
* Grön Currypesto
* Salt
* Svartpeppar
* 500gram Tagliatelle(bandspaghetti)
Tillagning:
Detta går ganska snabbt sätt på pastavattnet innan du börjar med resten!
Finhacka persiljan och börja med bottenredningen alt. värm matlagningsgrädden.
Bottenredningen:
Smält 3-4msk flytande margarin, tillsätt 3-4msk mjöl och vispa dig till döds! Tillsätt 5dl mjölk och fortsätt samma frekventa vispande för att undvika att såsen klumpar sig. Sänk värmen så att mjölet/ mjölken inte bränner fast i botten, kan ge en något rökig smak och uppskattas inte av alla.
Tillsätt persiljan, svartpeppar, rikligt med salt och currypeston. Ta det försiktigt med peston. Missbrukas denna kan det mycket väl ta livet av en släkting. 1 tsk brukar vara lagom att börja med och därefter smaka sig fram!
Koka tagliatellen och tillsätt räkorna några minuter innan maten serveras. Ligger räkorna i förlänge så blir dom gummi-aktiga i konsistensen.
Otroligt god och smidig mat att tillaga och inte allt för dyr!
Smaklig måltid!
Ligger ute i journalen men är för god för dess eget bästa och måste därför spridas som pesten! Lyxa till det en fredagskväll efter ett köttigt benpass, imponera på svärmor eller bara bulka för bulkandets skull! :)
Tillagningstid: Max 20min om du är newbie i köket!
Näringsinnehåll/ portion:
förutsatt att detta är 3 portioner gjord på bottenredning innehåller varje portion enl. livsmedelsverket:
Energi: 950kcal
Kolhydrater: 140 gram
Protein: 61 gram
Fett: 15 gram
ca 3 normala portioner, 4-5 om ni är små i maten:
* 1 kruka färsk persilja.
* 600gram skalade räkor
* Mjöl+mjölk+margarin(bottenredning) eller 5 dl fet matl.grädde. (Vid matl.grädde ökar fettet och minskar kolhydrat-mängden lite i maten!)
* Grön Currypesto
* Salt
* Svartpeppar
* 500gram Tagliatelle(bandspaghetti)
Tillagning:
Detta går ganska snabbt sätt på pastavattnet innan du börjar med resten!
Finhacka persiljan och börja med bottenredningen alt. värm matlagningsgrädden.
Bottenredningen:
Smält 3-4msk flytande margarin, tillsätt 3-4msk mjöl och vispa dig till döds! Tillsätt 5dl mjölk och fortsätt samma frekventa vispande för att undvika att såsen klumpar sig. Sänk värmen så att mjölet/ mjölken inte bränner fast i botten, kan ge en något rökig smak och uppskattas inte av alla.
Tillsätt persiljan, svartpeppar, rikligt med salt och currypeston. Ta det försiktigt med peston. Missbrukas denna kan det mycket väl ta livet av en släkting. 1 tsk brukar vara lagom att börja med och därefter smaka sig fram!
Koka tagliatellen och tillsätt räkorna några minuter innan maten serveras. Ligger räkorna i förlänge så blir dom gummi-aktiga i konsistensen.
Otroligt god och smidig mat att tillaga och inte allt för dyr!
Smaklig måltid!