Logga in

Visa fullständig version : Hur blir det gelé av kycklingspadet?


creperiet
2010-01-30, 22:07
Stekte hel kyckling i ugnen och hällde av av en del av spadet och ställde in i kylen. Några timmar senare hade skyn delat sig, med ett fettlager överst och någon aladåbliknande gelémassa underst.

Hur kan det bli sådan där gelé?

Nån
2010-01-30, 22:27
Stekte hel kyckling i ugnen och hällde av av en del av spadet och ställde in i kylen. Några timmar senare hade skyn delat sig, med ett fettlager överst och någon aladåbliknande gelémassa underst.

Hur kan det bli sådan där gelé?

Kollagenet i kycklingen gör så att det stelnar, finns i framförallt hud, ben och bindvävnad.

creperiet
2010-01-31, 09:09
Misstänkte nästan det, men jag fattar inte hur kollagenet kan lösas upp ur tex hudvävnaden. Jag menar muskelproteinet sitter ju kvar där det sitter.