Visa fullständig version : Hur blir det gelé av kycklingspadet?
creperiet
2010-01-30, 22:07
Stekte hel kyckling i ugnen och hällde av av en del av spadet och ställde in i kylen. Några timmar senare hade skyn delat sig, med ett fettlager överst och någon aladåbliknande gelémassa underst.
Hur kan det bli sådan där gelé?
Stekte hel kyckling i ugnen och hällde av av en del av spadet och ställde in i kylen. Några timmar senare hade skyn delat sig, med ett fettlager överst och någon aladåbliknande gelémassa underst.
Hur kan det bli sådan där gelé?
Kollagenet i kycklingen gör så att det stelnar, finns i framförallt hud, ben och bindvävnad.
creperiet
2010-01-31, 09:09
Misstänkte nästan det, men jag fattar inte hur kollagenet kan lösas upp ur tex hudvävnaden. Jag menar muskelproteinet sitter ju kvar där det sitter.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.