-GP-
2003-09-09, 19:35
Rekommenderas starkt!! :eating:
Lax-filé
Citronpeppar
Bröd – franska (eller ströbröd)
Salt
Citron
Ev. dill
Ev. räkor
Aluminiumfolie
Till sås: 1 burk Minifraiche, 1/2 rödlök, dill, kaviar (röd stenbitsrom, ca 40g)
Krydda laxen med citronpeppar, salt och lite dill. Mixa eller smula sönder franskan och strö över laxen. Ca 25-40 minuter i ugn i 200 grader (tid beroende på hur stora bitarna är och om de är frysta eller inte). Lägg över aluminiumfolie efter ca 20 minuter, så att inte brödet bränns. Skär citronskivor och lägg på laxen efteråt. Tinade räkor läggs på.
Till såsen: Skär rödlök i små bitar. Blanda med minifraiche, kaviar och dill.
EDIT: Serveras helst med potatis! Ris kanske funkar också, har inte provat...
Lax-filé
Citronpeppar
Bröd – franska (eller ströbröd)
Salt
Citron
Ev. dill
Ev. räkor
Aluminiumfolie
Till sås: 1 burk Minifraiche, 1/2 rödlök, dill, kaviar (röd stenbitsrom, ca 40g)
Krydda laxen med citronpeppar, salt och lite dill. Mixa eller smula sönder franskan och strö över laxen. Ca 25-40 minuter i ugn i 200 grader (tid beroende på hur stora bitarna är och om de är frysta eller inte). Lägg över aluminiumfolie efter ca 20 minuter, så att inte brödet bränns. Skär citronskivor och lägg på laxen efteråt. Tinade räkor läggs på.
Till såsen: Skär rödlök i små bitar. Blanda med minifraiche, kaviar och dill.
EDIT: Serveras helst med potatis! Ris kanske funkar också, har inte provat...