Tänkte bara fråga vad ni äter under eran diet period.
Vad eran kost bestor mestadels av... Vilken slags mat.. Vet att ris o tonfisk är toppen men upplever ni inte att det blir lite väl enformigt? :(
Om ni skulle kunna skriva upp hela matsedeln inkl. vikt och kcal på måltiderna + eran vikt skulle ni va jätte snälla :)
Jag vet att man ska dra ner på det mättande fettet och kolhydrat intaget och öka på protein intaget för att förlora fett men bibehålla så mycket muskler som möjligt :)
Vill ha tips till den eventuella dieten som kommer längre fam i tiden, så man är väl förberedd :)
tack :devil:
King Grub
2003-09-06, 17:50
Det finns absolut ingen anledning att hålla några fasta matsedlar dag efter dag. Dels blir det outhärdligt tråkigt, dels blir det svårt att få i sig alla näringsämnen man behöver. Variation är nyckeln. Finns hur många matvaror som helst att välja bland.
Jag kan väl klistra in mitt standardsvar på sådana här frågor:
För att gå ner i vikt måste du ligga på energi(kalori)underskott. Ett underskott på cirka 500 kcal per dag ger en viktminskning på ungefär 0.5 kilo per vecka, en optimal nedgångstakt. Genom att äta rätt sorts mat och träna styrketräning under tiden ser du till att allra största delen av den viktnedgången består av kroppsfett, inte muskler. Korta, intensiva intervallpass är också att rekommendera, och höjer din förbränning rejält.
Dela upp ditt matintag på fler mål. 5 eller 6 mindre mål per dag.
Ät långsamma kolhydrater och protein till varje mål.
Långsamma kolhydrater har ett GI på 70 eller lägre. Här är en tabell:
http://www.kolozzeum.com/gemensamma/gi-tabell_ny.htm
Bra kolhydratkällor: pasta, parboiled ris, kokt potatis, havregrynsgröt, rågflingegröt, All-Branflingor, korngryn, kornris, mjukt och grovt flerkornsbröd, matvete, bönor, linser.
Bra proteinkällor: rent, magert kött som fläskfilé- och kotlett, rostbiff, skinka och lövbiff, alla sorters fiskar, magra mjölkprodukter, ägg, hamburgerkött, musslor, räkor, krabba, mm.
Välj minst en kolhydratkälla och en proteinkälla till varje mål, 5 eller 6 gånger om dagen. Till det bra fett som raps-, oliv-, eller linfröolja, eller fet fisk som makrill eller sill eller strömming eller lax om du valt den proteinkällan. Komplettera med grönsaker och frukt. Ingen speciell mat är bättre vid en viss tidpunkt på dagen, utan det är en smaksak. Gröt passar lika bra till lunch som till frukost, tex, och pasta lika bra till frukost som middag, om man nu känner för makaroner när man vaknar.
Undantaget är efter träningspassen. Då tar du en proteindrink och snabba kolhydrater, dvs cornflakes, vitt bröd, skumgodis, potatismos, russin, mm.
Efter träningen behöver du alltid kolhydrater, då snabba, för återhämtning och glykogeninlagring. Då väljer du alltså ett högt GI i stället, enda gången på dagen. Plus protein till det. Målen därefter kan du snåla in på kolhydratintaget och basera målet innan du hoppar ner i sängen på protein och fett. Huvudsaken om du vill gå ner är dock att du ligger på kaloriminus, inte att du stryper kolhydraterna helt. Vill du däremot bygga muskler är det nästan ett måste att ligga på kaloriplus. Alltså går de båda sakerna inte ihop speciellt bra, utan man får prioritera.
Jag försöker en liten deff inför decembercupen just nu. Kör ungefär såhär.
proteindrink på vatten, linföolja och glutamin
frukost med branflakes och en massa äggvitor plus nån gula
lunch på ris och lövbiff samt lite kessela
efterträning protein och godis
middag ris och någon fisk variant med sej och räkor eller tonfisk och makrill
proteidrink eller äggviteomellett
Driker en hel del vatten och tar lite multivitamin oxo har lite olja i den mesta maten. Landar nog runt 2600 kcal eller så kanske lite mer. Promenerar 5-6 dagar i veckan. Kör intervallt räning en eller två gånger i veckan och cyklar en hel del i det vardagliga livet. Får se om det ger något resultat annars får man väll minska lite på kolhydraterna om någon vecka.
Hoppas det var till någon hjälp.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.