Visa fullständig version : Halloumi
Tänkte kolla om det är någon som har nåt annat sätt att tillreda halloumi-ost på? Hittills har jag alltid grillat eller stekt skivor av osten i olivolja, vilket i och för sig är mumsfilibabba redan det :thumbup: , men jag anar att det säkert går att göra en massa annat gött också!
/Trivia
Halloumi är en ost från Cypern. Den finns att köpas i osthyllorna, ofta nära gouda, feta och andra liknande ostar. Om du inte prövat den än, rekommenderar jag den varmt - pensla tjocka skivor (typ 1 cm) ost med olivolja, stek och njut! Osten skall få en fin brun färg - då är den knaprig och salt! Smakar gott som sådan, men passar också bra med sylt och frukt!
Du förlorar ju inget på att pröva, annat än de kronor du betalar för paketet ;) / Trivia
hmmm, jag tror jag käkat den där osten.. det är faktiskt riktigt gott! :thumbup:
Okej, är det bra träningsmat eller bara gott i allmänhet?
Ja du, bra fråga. Osten innehåller kring 20-25 % fett, så direkt onyttig är den ju inte. Men, som nybörjare vågar jag inte uttala mig om osten är nåt direkt "träninsgskäk" :) Men gott - var så säker!
/Trivia
King Grub
2003-09-07, 18:00
Är man inte rädd för lite fett är ost en alldeles utmärkt proteinkälla. Det finns i princip inget proteinrikare, och ost är fyllt av allehanda mineraler.
I just can´t get enough of cheese. Ost i alla dess former är ju helt underbart. :eating:
Men mitt osttips är inte Halloumi utan som sanna västerbottning så säger jag såklart:
Västerbottens Ost! :hbang:
Originally posted by Castro
Västerbottens Ost! :hbang:
Sant den är mkt god
Gammelyxan!
2003-09-10, 13:16
Låter som något för keto diet....:eating:
Är man inte rädd för lite fett är ost en alldeles utmärkt proteinkälla. Det finns i princip inget proteinrikare, och ost är fyllt av allehanda mineraler.
Stämmer detta påståendet så här 12 år senare?
Nej, osten idag är inte vad den har varit...
Stämmer detta påståendet så här 12 år senare?Vad menar du skulle ha forandrats?
ost är livet...av alla dess sorter...
Just halloumi rekomenderar jag grillad eller stekt den gör sig bäst så och det är rätta vägen att tillaga den...
oops såg att någon hade återupplivat en pissgammal tråd haha yea whateva.
Minikubik
2016-01-12, 21:10
ost är livet...av alla dess sorter...
Just halloumi rekomenderar jag grillad eller stekt den gör sig bäst så och det är rätta vägen att tillaga den...
oops såg att någon hade återupplivat en pissgammal tråd haha yea whateva.
Halloumi är lika gott nu som då så det är okej
Halloumi är lika gott nu som då så det är okej
Okay =) tack green brother :)
Luca Brasi
2016-01-12, 21:55
Stämmer detta påståendet så här 12 år senare?
Man har börjat ersätta proteinet i osten med plastkulor,maltodextrin samt resinplast.
Kineserna var först med det här som vanligt med sedan har det spritts sig globalt med plast "protein".
Kapitalismens baksida.
http://newsfeed.time.com/2012/11/06/how-to-make-a-rotten-egg/
Gjorde skivad kassler i ugn med halloumi emellan, och ananas varannan. Got som fan!
Gjorde skivad kassler i ugn med halloumi emellan, och ananas varannan. Got som fan!
Tack för middagstipset!
Annars är det gött att slänga in halloumi skuren i små bitar (eller när jag gör det, avriven med händerna) på plåten då du slänger in grönsaker/klyftpotatis/sötpotatis osv.
Vad menar du skulle ha forandrats?
Att det fortfarande är en UTMÄRKT proteinkälla och att det är FYLLT av mineraler. Det som är nyttigt idag kanske inte ses som lika nyttigt 12 år senare.
Florencia99
2016-05-17, 10:59
Det är en väldigt bra proteinkälla som ovanstående har skrivit, en favorit hos mig är halloumiburgare! (http://ostdagboken.se/halloumiburgare/)
Att det fortfarande är en UTMÄRKT proteinkälla och att det är FYLLT av mineraler. Det som är nyttigt idag kanske inte ses som lika nyttigt 12 år senare.
Aminosyrorna finns ju kvar, mineralerna likaså. Nyttigt och utmärkt proteinkälla behöver inte nödvändigtvis vara synonymer.
VoDaresVins
2016-05-24, 17:13
Har halloumin mera salt än vanlig ost? Reagerat på det några gånger när jag ätit osten sen den blivit kall igen att den smakar otroligt salt.
Jag har ingen ost i närheten i detta nu, men halloumi är salt, ja. Runt 2,5g/100g har jag för mig.
VoDaresVins
2016-05-25, 18:25
Jag har ingen ost i närheten i detta nu, men halloumi är salt, ja. Runt 2,5g/100g har jag för mig.
Jag var till butiken idag. 3% i halloumin och 1.3% i vanlig gräddost.
Sohlsken
2016-05-25, 20:54
Varning, halloumi gnisslar när man tuggar på den.
Inte om du steker till ytan så att den blir gyllenbrun och liiite frasig.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.