Logga in

Visa fullständig version : Tips på vad som är gott till kycklingfilérna?


wizhy
2009-10-14, 20:17
Vad är gott att äta till kycklingfilérna? Vad brukar ni äta för mumsigt till? :)
Idag åt jag broccoli och bulgur kokat tillsammans med grönsaksbuljong till filérna.

mikaelj
2009-10-14, 20:19
En fet sås gjord på smaksatt creme fraiche och färskost!

(bläddra igenom måltidstipstråden)

OneManArmy
2009-10-14, 20:19
Ris, Kokta grönsaker, Grönsaker i allmänhet
Kvarg+sweetchili/Chili + svartpeppar + salt = sås

shut teh face
2009-10-14, 20:20
Brukar bli potatisklyftor och hemmagjord sås på creme fraiche. Går ju att göra vad som helst.

Icefire
2009-10-14, 20:29
Gammal hederlig currysås är inte så dumt.
Annars tillagar jag gärna kycklingfilén i ett foliepaket med skivad vitlök, citronskiva, salt, peppar och timjan eller rosmarin.
Potatis i klyftor som man tillagar på hög värme i ugn på en plåt med bakplåtspapper och lite olja är gott till. Om man vill kan man ju köra lite grönsaker och andra rotfrukter samtidigt.

Fredrik_S
2009-10-14, 22:35
Ris och rikligt med majonäs tex citron majonäs eller dill majonäs. Bra för att kompensera det fettsnåla kycklingfileen och riset.

mattilainen
2009-10-14, 22:55
Idag gjorde jag så att jag kokade kycklingfilerna i kokosmjölk och kryddade starkt med massa kryddor och grön curry samt lite vitlök. Sjukt gott och Inte allt för mycket kalorier. Om man kör lätt kokosmjölk då ;)

vicarious
2009-10-14, 23:06
Potatisklyftor i ugnen, eventuellt en sås/dip av antingen creme fraiche eller kesella, samt sallad med tomat, gurka och isbergssallad. Med Knorrs grillkrydda till!

sKedbladh
2009-10-15, 08:40
Fullkornspasta med en rejäl sked Pesto uppepå.*drool*

Grenen
2009-10-15, 09:51
Stekt vitkål i hoisinsås

vildängel
2009-10-15, 09:53
Skär kycklingen i bitar, stek tillsammans med bladspenat, soltorkade tomater, vitlök och paprikapulver. Häll sedan på lättcréme fraiche. Krydda med salt och peppar.

http://img377.imageshack.us/img377/4093/mat106.jpg (http://img377.imageshack.us/i/mat106.jpg/)

LadyG
2009-10-15, 10:45
Grillade kycklingbröst med wokade blomkåls- och broccolinuketter (wokade i olja med några droppar sesamolja i för smakens skull) och hummus tycker jag är väldigt gott.

Peter Hansen
2009-10-15, 18:12
Typ som innan!
kokosmjölk, red thai curry, jordnötsmör..allt efter smak.
behöver inte göra det krångligare tycker jag och det är sjukt gött.

chrilledude
2009-10-18, 21:52
Menar du typ sås?

Jag blandar kryddor med kvarg som sås till, eller blir väl kanske snarare en "dip". Typ tacokrydda :)

Vildängel. Satan i gatan vad gott det där ser ut! Skall prövas nån dag ;p

Yxel
2009-10-19, 00:57
stek med grillkrydda, på med bbq-sås

Ch4rles
2009-10-19, 17:19
Ajvar relish är gott tillbehör!

malfunction
2009-10-19, 21:45
Äter inte kyckling själv men tillsammans med vitlöksråris (pressa i vitlök när riset kokas) och jordnötsås på kokosmjölk, jordnötssmör, sojasås, rårörsocker, sambal oelek, salt och citronsaft kan jag ju tänka att det smakar godis.

mattilainen
2009-10-19, 21:48
Skär kycklingen i bitar, stek tillsammans med bladspenat, soltorkade tomater, vitlök och paprikapulver. Häll sedan på lättcréme fraiche. Krydda med salt och peppar.

http://img377.imageshack.us/img377/4093/mat106.jpg (http://img377.imageshack.us/i/mat106.jpg/)

Ska testat imorgon!

Mimix
2009-10-20, 11:04
En krämig svamprisotto. Vansinnigt gott.

shadowfire
2009-10-25, 17:13
Annat tips på proteinberikad "sås" eller dip? Jag leker med tanken på att kunna nyttja kvarg med något kanske? Alternativt creme fraiche. Curry är en klassiker, men funderar på om det går att göra något skoj med avokado kanske?

F.W.Y.H
2009-10-25, 17:14
Annat tips på proteinberikad "sås" eller dip? Jag leker med tanken på att kunna nyttja kvarg med något kanske? Alternativt creme fraiche. Curry är en klassiker, men funderar på om det går att göra något skoj med avokado kanske?

Kvarg med sweetchilisås, vitlök och mynta funkar bra. Peppra gärna lite.

Icefire
2009-10-25, 18:01
Annat tips på proteinberikad "sås" eller dip? Jag leker med tanken på att kunna nyttja kvarg med något kanske? Alternativt creme fraiche. Curry är en klassiker, men funderar på om det går att göra något skoj med avokado kanske?

Hummus kanske, kikärtor är väl proteinrika.

shadowfire
2009-10-25, 18:06
Kvarg med sweetchilisås, vitlök och mynta funkar bra. Peppra gärna lite.

ooowwhh, det där lät inte fel. Pressad vitlök antar jag? mynta måste jag fixa. Ska testas.

1684_
2009-10-25, 18:53
Potatisbullar e gott, blri inte torrt heller :) eller potatismos!! Mogen avokado e oxå gott

gorillan11
2009-11-03, 11:25
krämig purjolökspotatis

MissTiger
2009-11-03, 11:46
Annat tips på proteinberikad "sås" eller dip? Jag leker med tanken på att kunna nyttja kvarg med något kanske? Alternativt creme fraiche. Curry är en klassiker, men funderar på om det går att göra något skoj med avokado kanske?

Brukar blanda kesella, avokado, sambal oelek o Santa Maria´s Chilli Explosion...ja blir ngn guacamoleröra :o) Gott är det iallafall...