handdator

Visa fullständig version : Bästa Kaviarn?


EIGuapo
2009-10-14, 14:18
Någon som har koll på kaviar här och vet vilken kaviar som ska vara bäst? :D

Var på ICA igår och skulle köpa kaviar i en hast och till min förvåning fanns det ett stort urval, det vart i alla fall ICAs Lätt Kaviar med Omega3 den verkade ju bra :D

Eddie Vedder
2009-10-14, 14:21
Jag tycker Isbjörnens är godast.

King Grub
2009-10-14, 14:22
Kalles Randiga. Synd bara att Banan försvann. Den var jag övertygad om att den skulle vara jätteäcklig... men se där hade jag fel.

Turbonisse
2009-10-14, 14:23
jag tycker isbjörnens är godast.

+1

isterbuk
2009-10-14, 14:28
Har aldrig reflekterat över hur kaviar smakar olika (fast jag vet att de gör det styrka osv.) köper oftast hem en tub som räcker ett bra tag, tror jag har en isbjörnens liggandes nu, inga fel på den inte.

Kul med lite olika rekommendationer kan bli ett bra tips till nästa inköp.

vicarious
2009-10-14, 14:32
Kalles randiga är så sjukt god!

Raggis
2009-10-14, 14:35
Jag tycker Isbjörnens är godast.

Word up.

MrBurner
2009-10-14, 15:05
Kalles Randiga. Synd bara att Banan försvann. Den var jag övertygad om att den skulle vara jätteäcklig... men se där hade jag fel.

Var lite för klen smak på banandelen där, blir godare att göra en egen blandning med mosad banan alt. bara skiva banan och ha kaviaren ovanpå.

TSullivanM
2009-10-15, 10:44
Isbjörnen FTW!

Cohen
2009-10-15, 10:46
Ejderns orökta tycker jag är den tubkaviar som håller bäst i längden. Smakar mer rom och inte lika mycket konstgjort som andra märken, i alla fall om du frågar mig. Passar utmärkt till löskokt ägg och rostat bröd.

Men om den är "bäst" vet jag kanske inte. I vilket fall torde den näringsmässiga skillnaden mellan olika märken vara så pass marginell att du men gott samvete kan köpa den sort du tycker smakar bäst.

agazza
2009-10-15, 10:50
Den där blåa som är kostar typ hälften av alla andra. Den är inte godast men kom igen, två tuber till priset av en.


Lite kuriosa, norsk kaviar är värdelös, helt smaklös, ska ni hit och äta kaviar så ta med egen.

AmericanDragon
2009-10-15, 10:51
isbjörnen ftw!

+1

nooni
2009-10-15, 11:01
Har testat många andra men dom smakar ju inte alls som originalet :)

Bozar
2009-10-15, 11:03
Kalles, de andra är för salta för mig....

Icefire
2009-10-15, 11:15
Jag äter inte så mycket kaviar, men Kalles Guld är bra. Lite högre romhalt i den.

Xtreme-G
2009-10-15, 11:19
Efter noggrant genomförda tester har jag kommit fram till att isbjörnens är godast.

Zorgus
2009-10-15, 12:06
Beluga är inte fel.

-Englund
2009-10-15, 13:39
Kalles Randiga. Synd bara att Banan försvann. Den var jag övertygad om att den skulle vara jätteäcklig... men se där hade jag fel.

+1. Upplevde exakt samma sak!

Annars är light med omega-3 god tycker jag.. Brukar numera vara den som finns hemma.

Fru_Flisa
2009-10-15, 13:58
Ejderns drott. Motivation: kaviar med större delen rom.

Snorkelfarsan
2009-10-15, 20:04
Finns det någon kaviar på tub som inte har tillsatt socker, dvs mer protein och även fett per 100 gram?

Columbia
2009-10-15, 21:38
Kalles Guld är just nu godast.

För några år sedan fanns det en kaviar som hette Mills, den är den godaste jag smakat, ofattbart att den slutade produceras.

Sverker
2009-10-16, 05:56
Finns det någon kaviar på tub som inte har tillsatt socker, dvs mer protein och även fett per 100 gram?

Kaviar är en harmoni av smaker. Saltet i botten, syrlig rom med besk smak och socker för sötman. Oljan fyller två uppgifter. Dels att få kaviaren smidig och mjuk och dels för att framhäva smakämnena i romen. Att plocka bort sötman betyder, för mig, att kaviaren blir enbart salt och bitter:(


Socker konserverar. Mindre socker betyder mer salt...pest eller kolera:D

Scratch89
2009-10-16, 06:02
Kaviar är en harmoni av smaker. Saltet i botten, syrlig rom med besk smak och socker för sötman. Oljan fyller två uppgifter. Dels att få kaviaren smidig och mjuk och dels för att framhäva smakämnena i romen. Att plocka bort sötman betyder, för mig, att kaviaren blir enbart salt och bitter:(


Socker konserverar. Mindre socker betyder mer salt...pest eller kolera:D

Frågan är väl hur mycket det faktiskt behövs konserveras. Dels ligger det ju i princip i en konservburk, dels tar ju en stor tub Kalles slut på en vecka. :em:

Sverker
2009-10-16, 06:06
Tänk på att romen i kaviaren är syrad av mjöksyrabakterier. De finns där och har en konserverande uppgift.

Men mjölksyrabakterierna ska inte få fria händer när man gjort kaviar av romen. Fortsatt försurning måste stoppas för annars så förändras smaken ( till det sämre ).

mammoth456
2009-10-16, 09:05
Ejderns drott alla dagar i veckan! :bow:

944RS
2009-10-16, 09:58
Har två Isbjörnstuber liggandes i kylskåpet. Tycker de smakar riktigt bra!

Mimix
2009-10-16, 10:04
Drott helt klart.
...fast jag vill ha majonnäs under.

[SkämsFörDåligSmakIkon]

Scratch89
2009-10-16, 11:49
För att svara på frågan, så är det just nu den vanliga Kalles, men efter en rätt så lång period av Isbjörnens. Kalles har en mycket starkare och mer distinkt smak, och Isbjörnens är betydligt mildare. Jag vet inte riktigt vilken som är godast, men Kalles kniper nog förstaplatsen för att det är "originalet".

Alone_in_the_dark
2009-10-16, 11:58
Kluvet, men både Isbjörnen och Kalles ligger bra till, däremot fick jag testa Isbjörnens vitlökskaviar, mycket god:D

Snorkelfarsan
2009-10-16, 16:16
Kaviar är en harmoni av smaker. Saltet i botten, syrlig rom med besk smak och socker för sötman. Oljan fyller två uppgifter. Dels att få kaviaren smidig och mjuk och dels för att framhäva smakämnena i romen. Att plocka bort sötman betyder, för mig, att kaviaren blir enbart salt och bitter:(


Socker konserverar. Mindre socker betyder mer salt...pest eller kolera:D

Det har du helt rätt i, hade inte ens tänkt på det :)

JakeShaft
2009-10-16, 17:31
Abba Kravmärkt

cosmic_dancer
2009-10-17, 16:08
borde kanske testa isbjörnens...

ejdens är den jag kör på, vid de få tillfällen jag käkar...fast den är dyr och det blir inte att jag har ett tjockt lager på mackan, vilket egentligen är det godaste

Skogaholmslimpa eller hönökaka med kaviar och hushållsost. *drool* Det avr längesen det, ska fan bli av nu när mina matnojor är så gott som borta. :thumbup:

simonw
2009-10-17, 17:27
Jag föredrar den med dillsmak.

Isbjörnens med dill var utan tvekan bäst, men den har de ju slutat med
Så nu är det willys egna med dill som gäller.