abbe
2003-09-02, 21:46
Snackade med en kollega idag som läst en bok, vilken jag glömt namnet på.
I boken hävdade författaren att man inte ska kombinera viss typ av mat. Ett exempel var att man inte skulle äta frukt, såsom bananer, direkt efter man käkat kött. Motivationen till det var att frukten normalt passerar viss del av matsmältningssystemet snabbt och genom att äta kött först, som behandlas långsamt, blev frukten fördröjd och hanterades inte som den skulle.
Man skulle helst käka frukt 15min+ innan eller 3 timmar efter en stabil måltid. Vissa frukter och bär (jordgubbar/hallon) kunde man dock äta hur som helst.
Jag har aldrig tidigare hört talas om detta. Är det ngn som känner till mer om detta eller är det bara bull?
I boken hävdade författaren att man inte ska kombinera viss typ av mat. Ett exempel var att man inte skulle äta frukt, såsom bananer, direkt efter man käkat kött. Motivationen till det var att frukten normalt passerar viss del av matsmältningssystemet snabbt och genom att äta kött först, som behandlas långsamt, blev frukten fördröjd och hanterades inte som den skulle.
Man skulle helst käka frukt 15min+ innan eller 3 timmar efter en stabil måltid. Vissa frukter och bär (jordgubbar/hallon) kunde man dock äta hur som helst.
Jag har aldrig tidigare hört talas om detta. Är det ngn som känner till mer om detta eller är det bara bull?