Visa fullständig version : Tillagning Röda Bönor
Har råkat köpa ett paket torra röda bönor och ser nu att man ska lägga dem i blöt i 10 timmar innan tillagning. Jag ska äta lunch om 30min och det börjar således bli lite brådis..har någon testat att snabbtillaga röda bönor eller får jag ge upp den idén?
På 30 minter kan det bli kärvt ... så du får äta något annat :)
King Grub
2003-08-29, 10:40
Det går att tillaga dem utan blötläggning, men då är det frågan om timmars koktid istället för 30 minuter. Och en hisklig gasbildning! :hbang:
Ok, jag lägger ner...det får bli vita bönor i chiliconcarnen istället..och en ny portion med röda bönor imorgon. Tackar för de snabba svaren!
stefannn
2003-08-29, 13:39
Originally posted by King Grub
Det går att tillaga dem utan blötläggning, men då är det frågan om timmars koktid istället för 30 minuter. Och en hisklig gasbildning! :hbang:
gasbildnigen kan man väl slippa ganska enkelt genom att bara hälla ut vattnet men kokar dom i oc hälla på nytt efter kanske halva kokningen...
tortured
2003-08-29, 21:27
Röda bönor? Vad är det?
Är inte det där med blötläggning för att bönorna i ska bli helt mosiga när man kokar dem?
Och byta vatten ska man göra i vilket fall, först innan de ska kokas och sedan en gång till när det har kokat några minuter (men det orkar jag aldrig).
tortured: Och du ska vara vegetarian.. :)
Röda bönor torkade: 22 g protein, 1,5 g fett och 48 g kolhydrater per 100 g.
Källa:
http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/ldb_search____6242.asp
Hittade den här bland mina egna länkar, kan kanske vara intressant:
http://www.geocities.com/alanmcclure3/index.html
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.