Visa fullständig version : Grillat är godast
Deceptor
2002-04-17, 23:16
Vad är det som gör att grillat är så bra för oss byggare? Varför är det mer protein i en grillad kyckling jämte en kokt osv. :cool:
Därför att de är panerade med vassleprotein :D .
Nej, det är nog så att det kokar bort mer vatten från kycklingen när den grillas så proteinhalten stiger enbart därför vattenhalten sjunker !
Visst är grillat godast :) !
The Dwag
2002-04-18, 06:39
Va?? vem sade ...BurgerKing :rolleyes: :D
känner inget direkt sug efter hamburgare...men så har jag jobbat på Mc Donalds i 3år...när jag gick i skolan...men kyckling däremot kan jag längta ihjäl mig efter :D mums
Mmmm, kyckling är så jäkla gott!
Vilken tur att det är proteinrikt också.
Inte ofta maten man gillar kan klassas som "näringsrik". :D
muskelbyggarn
2002-04-18, 07:32
Jäklar, nu förstörde ni min morgon här. Skriva om hamburgare och annat godis :D
Vänl,,,
Tobbe
GhostFace
2002-04-18, 10:11
Grillad kyckling! Klar favorit!
;)
The Dwag
2002-04-18, 10:18
Ursprungligen skickat av GhostFace:
<STRONG>Grillad kyckling! Klar favorit!
;)</STRONG>
Lilla vännen jag vet ju att du inte ens kan göra en sån... utan köper färdig ! hehe ;) :D
skulle vara göra inte köra :D
[ 18 April 2002: Inlägget har ändrats av: The Dwag ]
Grillad kyckling gör man lätt i mikron (om man har en med grill). Supergott blir det!
Hur gör man då Nici?
Låt säga att man utgår från frusna Kycklingileér och en mikro med grill på 1300W
Har du något bra recept?
mangs: Jag återkommer när jag har kollat upp tider och effekt och sånt. Kommer inte ihåg det i huvudet.
Jag är en jäkel på att flippa hamburgare :D
jag är en jäkel på att ÄTA hamburgare :D
GhostFace
2002-04-18, 14:17
Ursprungligen skickat av The Dwag:
<STRONG>Lilla vännen jag vet ju att du inte ens kan göra en sån... utan köper färdig ! hehe
skulle vara göra inte köra :D</STRONG>
Självklart köper jag min goda grillade kyckling på ICA el Konsum, operation är klar på ca 13 min.
Kanske inte lika billigt som att göra själv, men...det är gott för att inte säga delikat för de 20:- en portion = en halva kyckling kostar här.
Men la chef du GhostFace har tänkt till o ska nämligen 'prova' o grilla en kyckling alldeles allena inom kort, med egen kryddblandning och marinad så önska mig lycka till...
:D :D :D
dom färdiggrillade kycklingarna på matvaruaffären är oftast ordentligt marinerade i upp till ett dygn. tror inte marinaden dom ligger i är speciellt nyttig... men visst dom är grymt goda men med betydligt mer fett än en file grillad i ugnen :D
Frazze>> Bra då är jag inte ensam...Vi kanske borde köpa en pall med burgare för nu känner vi ju en expert på området( som kan hjälpa till med tillagandet alltså, resten klarar vi själva :D )
ps. Du har väl hört clubens senaste nyförvärv ds.
Nina>>> Du kan väl gå till Burger King iaf, som har ju både hamburgare grillad kyckling ;)
GhostFace
2002-04-18, 16:09
Ursprungligen skickat av Danne:
<STRONG>dom färdiggrillade kycklingarna på matvaruaffären är oftast ordentligt marinerade i upp till ett dygn. tror inte marinaden dom ligger i är speciellt nyttig... men visst dom är grymt goda men med betydligt mer fett än en file grillad i ugnen :D</STRONG>
Nu blev jag deprimerad
:D
Här är receptet.
Observera att det är räknat på en hel kyckling och inte kycklingfiléer. Kan nog skilja i tid. Och givetvis väljer man själv vad man kladdar på dem innan de åker in i mikron.
Grillade kycklinghalvor i mikro (med grill)
1 kyckling, ca 1200g
1 tsk salt
2 msk grillolja eller 1 msk smält smör och 1 msk soja
1. Tina kycklingen helt om den är djupfryst. skölj och torka den.
2. Dela kycklingen i halvor
3. Pensla kycklinghalvorna med grillolja eller en blandning av smör och soja. Salta.
4. Lägg halvorna i en låg form med köttsidan nedåt. Ställ in formen på glasplattan.
5. Tillaga med grill och med mikrovågor 350W, i ca 10 minuter.
6. Vänd kycklingen, pensla köttsidan och fortsätt tillagningen som förrut i 8-10 minuter.
Kontrollera att kycklingen är färdig genom att sticka med en provnål i låret. Köttsaften ska vara ofärgad.
[ 18 April 2002: Inlägget har ändrats av: Nici ]
Nici: Går inte så mycket snabbare än att grilla i ugnen tydligen annars verkar det ok.
Det kan vara gott att marinera pippin innan man grillar den som variation.
Marinader
1 Olja, soja, peppar, vitlök
2 Appelsinjuice, curry och lite vitlök
3 Olja, glögg, peppar
4 Olja, soja, ingefära, vitlök, lökpulver
5 Olja, senap
osv osv
Pecca: Jajjamensan, inte illa pissat :)
z_bumbi: Nä, nån tidsvinst är det väl inte frågan om. Men jag tycker att den blir mer saftig i mikron jämfört med i ugnen.
Fast på sista tiden har jag lagat kyckling i mängder i ugnen, för att sedan frysa in en och en. Perfekt att ha färdig mat att plocka fram.
Det är superenkelt.
Ta ett gäng kycklingfiléer och lägg på folie i en ugnsform. Jag brukar krydda med citronpeppar, det blir jättegott.
Sen täcker jag dem med folie också, eller snarare viker folien runt dem.
In i ugnen i 200 grader i 20 - 40 minuter, beroende på hur pass tinade de var innan.
När de är klara brukar jag ta och steka dem lätt med lite rapsolja, detta för att de blir så bleka och trista av ugnstillagning.
Funkar även bra att tillaga fisk på samma sätt.
Nici: Man brukar bryna saker först sen stoppa in dem i ugnen. Detta för att täppa till porerna så att inte köttsaften rinner ut, men blir det gott på ditt sätt så fortsätt så. Det är ju dina smaklökar som ska äta det :)
Angående färgen så kan du ta bort folien och köra lite grill i slutet för att få en fin yta.
Jag är kanske knäpp eller nåt..(klart jag är :rolleyes: ) men jag brukar slänga in en kycklingfile i ugnen (låg värme), springa iväg på ett pass och väl hemma tar jag fram kycklingen, duschar, å slänger mig sedan ner i soffan framför dumburken, gnagandes på filén å kanske lite proteindryck till.. :p Inga kryddor eller nåt.. är ju säkert jättekonsig men jag tycker det är svingott med "torr" kyckling!
[ 19 April 2002: Inlägget har ändrats av: Lella ]
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.