Visa fullständig version : Popcorn
Tjohej!
En liten fråga gällande popcorn... Jag antar att de har väldigt högt GI. Men det jag egentligen undrar är om det är någon skillnad mellan mikropoppade (typ Estrellas micropop) och sådana man poppar hemma i olja. Jag kan tänka mig att fettkvaliteten är rätt annorlunda i de båda... Am I right?
Det är mycket mer fett i mikropop-påsarna än de man poppar i kastrull. Särskilt de med smörsmak. Om man poppar i kastrull kan man väl säga att popcorn är helt ok att äta(?).
Majs räknas väl som "mellan-högt" GI.
Lite olika gränser beroende på vem man frågar... Men enligt Paulun så är det "mellan-högt".
Poppade popcorn ligger runt 79, vilket väl får klassas som medelsnabbt. Poppar man själv kan man dessutom göra det med väldigt lite fett och välja en bra fettkälla som raps- eller olivolja.
Originally posted by Berry
Poppar man själv kan man dessutom göra det med väldigt lite fett och välja en bra fettkälla som raps- eller olivolja.
Eller kanske udos choice? :D
Jaha ni, så fick man det utrett då! Tackar och niger :bow: (Var är förresten smileysen som niger? Vad är det här för jämlikhet, hehe?)
Medelhögt alltså... Intressant! Popcorn har liksom samma konsistens som rispuffar och sånt, så därför hade jag satsat på högt GI. Men, man lär så länge man lever!
Berry: Jag har då aldrig hört nån poppa i olivolja. Vad smakar det? Inga konstiga bismaker?
sipowitz
2003-08-25, 12:53
Ibland poppar jag i olivolja... när jag inte har något annat hemma :-)
Ingen bismak, men som jag förstått det så förstör man ju olivoljan när man upphetar den, kanske bättre med rapsolja?
King Grub
2003-08-25, 13:05
Om man bara äter popcorn en gång i veckan eller så, poppar man i det som smakar bäst: smör. :cool:
Originally posted by King Grub
Om man bara äter popcorn en gång i veckan eller så, poppar man i det som smakar bäst: smör. :cool:
Majs skall poppas i majsolja :MrT: :D
Nils
King Grub
2003-08-25, 16:10
Originally posted by Nils
Majs skall poppas i majsolja :MrT: :D
Nils
Rackarns! Och här står jag med smörpaketet. Är det lag på det? :MrT:
jag poppar alltid i olivolja... de gångern jag gör popcorn hemma vilket blir kanske en gång per år?
blir väl runt 2-3 skålar micropop man trycker i sig, det utklassar totalt vanliga "kastrullpopcorn".
Originally posted by palme
Eller kanske udos choice? :D
Stor risk att det tar eld i kastrullen ! Fleromättat fett i varm panna kan sluta illa !
Jordnötsolja borde fungera bra att poppa i. Massor av mättat fett. Perfekt för höga temperaturer.
Fick en popcornmaskin av morsan i julas. Poppar med varmluft och man behöver inget fett. Blir lite torrare än om man kör med olja i kastrull men man bränner de inte iaf. Bra grej.
Är det någon som vet var man köper en sån popcornmaskin? Skulle vilja ha en, jag är kaaass på att poppa popcorn.
Bobbokrull
2003-08-28, 11:12
Popcornmaskin? :MrT:
I mina öron låter det lika löjligt som att köpa en äggkokare, spara hellre slantarna till något vettigt och öva flitigt med kastrullen istället
Poppa i rapsolja (hälften smör om du vill för smaken), kan inte misslyckas.
Ja ja, jag kan poppa popcorn... men, jag är freak av hushållsmaskiner. Bra att kunna poppa utan fett också. Och diska kastrullen är ju så sjukt tråkigt.;)
Teknikmagasinet.
Nä det är inte jättesvårt att poppa i kastrull. Men det krävs en rejäl skvätt olja för att det ska bli bra (inte för att olja är farligt direkt). Men som sagt, hushållsmaskiner är roliga :D
Originally posted by King Grub
Rackarns! Och här står jag med smörpaketet. Är det lag på det? :MrT:
Absolut, straffbart bara lokaltl runt Kärret, Lerkil kanske, men ändå!
Lustigt med vanor. Jag blev uppvuxen med majsolje popcorn och nu smakar det skitskumt med popcorn med smör. Inte som popcorn helt enkelt :D
Betyder också att dessa microvågspopcorn bara är skit !
Nils
King Grub
2003-08-28, 19:43
Originally posted by Nils
Betyder också att dessa microvågspopcorn bara är skit !
Nils
Visdomsord! :hbang:
Nu när jag läst allt vad ni visa skrivit om det här med popcorn, blir det väl nog att skippa mikropopen och övergå till kastrull. Det innebär ju mera disk... Suck! Mikropopcornen är ju SÅ enkla att fixa till, utan problem. Men visst håller jag med om att "riktigt äkta" popcorn är godast! Skall pröva att poppa i olivolja som nästa... Wish me luck!
Använd inte finkastrullen bara.... jag vet hur det kan sluta.
Tror ni man kan poppa utan fett i en teflonkastrull? :)
King Grub
2003-08-29, 10:40
Originally posted by Berry
Tror ni man kan poppa utan fett i en teflonkastrull? :)
Om du vill förstöra kastrullen så. Den blir bucklig på nolltid, så en kastrull med tjocka väggar som man inte är rädd om är att rekommendera.
Jag har en alldeles speciell popcorn kastrull :D
(ok jag kan koka ägg och så ibland i den, men primärt för popcorn, den har nu ett lager av härdat fett/kol i botten nu precis som en ingången gjutjärnsstekpanna och är helt suverän :thumbup: )
Nils
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.