Visa fullständig version : Vilket protein kan räknas?
mickehbg
2003-08-24, 19:49
Har läst en hel del gamla gymtidningar när man sitter på huset :)
Där står det en hel del om att man bara får räkna fullvärdiga proteinkällor såsom biff, kyckling, fisk,mjölkprodukter och proteinpulver.
Och man ska ej räkna in källor såsom grönsaker, bröd, pasta & ris.
Det är för att det ska fattas en del aminosyror i dessa produkter som gör att de är ej fullvärdiga för att bygga muskler.
Är det någon som vet vilka källor som är fullvärdiga?
Originally posted by mickehbg
Har läst en hel del gamla gymtidningar när man sitter på huset :)
Där står det en hel del om att man bara får räkna fullvärdiga proteinkällor såsom biff, kyckling, fisk,mjölkprodukter och proteinpulver.
Och man ska ej räkna in källor såsom grönsaker, bröd, pasta & ris.
Det är för att det ska fattas en del aminosyror i dessa produkter som gör att de är ej fullvärdiga för att bygga muskler.
Är det någon som vet vilka källor som är fullvärdiga?
Så gott som allt protein i den vanliga maten är fullvärdigt eftersom alla aminosyrorna finns i proteinerna. Dock är det så att vissa aminosyror finns i mindre mängder i vegetabilier som gör att proteinet blir sämre. Det är dock fortfarande fullvärdigt. Du bör räkna allt protein du får i dig, dock kan du räkna bort frukt och grönsaker eftersom proteinmängderna är ofta försumbara.
Animalier, baljväxter, nötter och bröd och pasta och liknande som du äter mycket bör du räkna med.
Mvh William
King Grub
2003-08-24, 20:07
Dessutom kompletter aminosyrorna varandra, så om du äter någorlunda varierat och inte bara ris eller bara havregryn i ett mål, så kan du räkna med allt.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.