Logga in

Visa fullständig version : Orienten - mat, snacks etc


shut teh face
2009-07-22, 23:46
En familjemedlem ska ha en stor fest i helgen och vi ska ha massor med mat. Temat är libanesiskt men egentligen orientaliskt. Jag ska göra en arabisk potatissallad som jag testgjorde igår, och så ska jag göra mina kända tryfflar ;)

Normalt sett brukar jag göra apelsintryfflar men det kanske inte direkt är rätt kryddning av tryfflarna, så jag undrar vad man brukar ha i sin fina choklad där nere i orienten, något arabland t.ex?

Tack på förhud

Zakath
2009-07-23, 00:00
Äsch, apelsin låter bra tycker jag. :)

Chili annars kanske?

mikaelj
2009-07-23, 00:10
Saffran!

Chrilli
2009-07-23, 00:19
De använder väl mycket rosenvatten, apelsinrosenvatten. kanske smaksätta det med något sådant? Pistage är väl en annars något du kan använda.

Zakath
2009-07-23, 02:55
De använder väl mycket rosenvatten, apelsinrosenvatten. kanske smaksätta det med något sådant? Pistage är väl en annars något du kan använda.

Åh vilken bra idé!

Smakade på en så fantastiskt god rosenlikör häromdan. Jag kan tänka mig att det kan passa med choklad, även om det har en liten annorlunda smak, det är verkligen orientaliskt!

shut teh face
2009-07-23, 10:27
Intressant. Får kanske experimentera lite först :)

PowPow
2009-07-23, 10:51
Krydda och rosta kikärtor. Vet inte om det är så jäkla orientaliskt, men det är gott iaf :D

tsp
2009-07-23, 12:36
Saffran eller pistage skulle jag också säga. :)

PowPow
2009-07-23, 15:05
Ja. Jag läste ju inte så noga. Du ska nog inte ha kikärtor i din choklad :D