handdator

Visa fullständig version : Recept på tonfiskröra att ha på mackor?


Glen
2009-07-12, 22:35
Är väl inte överdrivet förtjust i tonfisk men på macka (typ som på Subway) är det rätt gott. Någon som kan tips om bra recept månne? Gärna hyfsat magert men allt är av intresse!

/Glen

F.W.Y.H
2009-07-12, 22:41
1 Burk tonfisk (normal storlek)
2 msk lättmajjo
2 msk gräddfil
Hackad knipplök
Peppar
Dijonsenap

Det går ner fint!

kjell33
2009-07-12, 22:43
Som ovan plus hackad saltgurka. (Du byter ut löken)

Icefire
2009-07-13, 09:31
Mosade kikärtor, tonfisk, creme fraiche och massa curry.

Glen
2009-07-13, 13:04
Utmärkt!!

Cohen
2009-07-13, 14:34
Testa att ha i något syrligt, gärna i form av små äppeltärningar. Blir riktigt gott och fräschar upp burksmaken från tonfisken. Annars (som några redan tipsat om) är sådant som lök, senap eller curry (inte tillsammans!) gott tillsammans med tonfisk.

bear.flowertwig
2009-07-13, 19:00
2 burkar tonfisk
4 hackade ägg
1 dl majonnäs
1 dl chili sauce
1 paket fryst dill

blanda. ät.

Fru_Flisa
2009-07-16, 13:58
Avokado, hackad rödlök och keso är gott med tonfisk. Lite vitpeppar och majonnäs på så blir det kanon.
edit: Ja du kan ju iof skippa majonnäsen om du vill ha det magert, läste det andra gången. Minikeso och en mindre del avokado så får du det hyfsat magert.

shut teh face
2009-07-16, 14:32
Tonfisk, Majonnäs, hackat kokt ägg, svartpeppar, finhackad krispsallad och färsk citron

ackilf
2009-07-16, 14:41
Jag hade bla färska jordgubbar idag i min tonfiskröra, otroligt gott och gifte sig jättebra med tonfiskens smak :) hett tips!

(hade yoghurt, kryddor, rödlök blandannat i också..)

Cohen
2009-07-16, 15:58
Jag hade bla färska jordgubbar idag i min tonfiskröra, otroligt gott och gifte sig jättebra med tonfiskens smak :) hett tips!

(hade yoghurt, kryddor, rödlök blandannat i också..)

Tonfisk, rödlök och jordgubbar allt-i-ett? Jag ställer mig skeptisk.

ackilf
2009-07-16, 16:51
Japp, bland annat, och lite kryddor till det. Jordgubbarnas sötma gör dig väldigt god i mat enligt mig, speciellt med sälta. Fetaost i dedär hade varit toppen :)

KalleBalik
2009-07-16, 17:00
Japp, bland annat, och lite kryddor till det. Jordgubbarnas sötma gör dig väldigt god i mat enligt mig, speciellt med sälta. Fetaost i dedär hade varit toppen :)

Låter ju som en udda smakkombination, nästan så man måste prova.

shut teh face
2009-07-16, 17:01
Jag håller med men rent instinktivt så skulle jag nog flippa lite om jag kände konsistensen av rödlök + jordgubbar samtidigt, och smaken också för den delen. :)

Men rent allmänt så gillar jag annorlunda "kryddningar", jag har nog testat allt möjligt i min köttfärs och det blir jävligt gott.

ackilf
2009-07-16, 17:09
Rödlöken tog jag mest för att den låg och skräpade i kylen, den utgör nog inte et viktiga, så går nog bra att skippa ;) dock tyckte jag det blev gott!

shut teh face
2009-07-16, 17:59
Jag är intresserad av vad Eddie tycker om denna rödlök + jordgubbsblandning, han är ju vår konung av skumma blandningar..

bolla12
2009-07-21, 19:32
Tonfisk, lätt cremefraiche, majs, vitpeppar och lite salt. Lägg lite lök ovanpå också. Svingott på smörgåsen.:thumbup:

Hemi
2009-07-21, 19:56
Avokado, hackad rödlök och keso är gott med tonfisk. Lite vitpeppar och majonnäs på så blir det kanon.
edit: Ja du kan ju iof skippa majonnäsen om du vill ha det magert, läste det andra gången. Minikeso och en mindre del avokado så får du det hyfsat magert.

Det där måste ges en chans.

vandelay
2009-07-23, 12:31
Tonfisk, kesella, hackade soltorkade tomater, pesto (eller bara basilika). Rör ihop till önskad konsistens och smaka av med Sambal Oelek och lite salt. nomnomnom...

cyrx
2009-07-28, 11:15
Creme fraiche, kokt ägg, majonäs, rödlök, tonfisk och örtsalt.

Det är hur gott som helst

cosmic_dancer
2009-07-29, 20:29
Tonfisk
Creme Fraiche/Kesella
Majonäs
Dijonsenap
Örtsalt
Peppar
Salt
Purjolök

Blöanda allt till en fin smet.

Denna röra brukar jag göra. Har den på sådant där trekantsbröd (man kan köpa på ica maxi bland annat) tillsammans med ett ägg, creme cheese, pepparrot, sallad, paprika och avokado. Ägget brukar jag ha helt och lägga mitt på mackan. (De hade så på ett ställe i prag och det var jäkligt gott). Då jag har ganska mycket pålägg och dessutom har ägget helt så brukar jag gröpa ur lite av innanmätet på brödet, så att jag har plats för mer fyllning

tobias_
2009-08-03, 06:29
+1 på alla med en förutsättning att ni gör majonäsen själv.

Morrris
2009-08-04, 19:38
+1 på alla med en förutsättning att ni fiskar tonfisken själva.