Zäta
2009-07-10, 07:52
Tänkte höra mig för här på kolo om det finns någon som har bra koll på hur och om maten man skickar in i micron påverkas något utav detta tillagningssätt (mer än att maten blir varm).
Har läst ett par artiklar i diverse magsin om hur microvågorna i en micro skulle bryta ner och "förstöra" tex. antioxidanter och att vissa känsliga vitaminer i mat om man tillagar den i micron skulle gå förlorade.
Samtidigt så har man ju också kunnat läsa att somliga "experter" inte alls tycker att maten påverkas negativt i och med att man tillagar den i en micro kontra den traditionella spisen/ugnen.
Vore intressant läsning om någon kunde posta en undersökning eller annan information på ämnet.
Tack!
Har läst ett par artiklar i diverse magsin om hur microvågorna i en micro skulle bryta ner och "förstöra" tex. antioxidanter och att vissa känsliga vitaminer i mat om man tillagar den i micron skulle gå förlorade.
Samtidigt så har man ju också kunnat läsa att somliga "experter" inte alls tycker att maten påverkas negativt i och med att man tillagar den i en micro kontra den traditionella spisen/ugnen.
Vore intressant läsning om någon kunde posta en undersökning eller annan information på ämnet.
Tack!