handdator

Visa fullständig version : Mat i Micron!?


Zäta
2009-07-10, 07:52
Tänkte höra mig för här på kolo om det finns någon som har bra koll på hur och om maten man skickar in i micron påverkas något utav detta tillagningssätt (mer än att maten blir varm).

Har läst ett par artiklar i diverse magsin om hur microvågorna i en micro skulle bryta ner och "förstöra" tex. antioxidanter och att vissa känsliga vitaminer i mat om man tillagar den i micron skulle gå förlorade.

Samtidigt så har man ju också kunnat läsa att somliga "experter" inte alls tycker att maten påverkas negativt i och med att man tillagar den i en micro kontra den traditionella spisen/ugnen.

Vore intressant läsning om någon kunde posta en undersökning eller annan information på ämnet.

Tack!

Eddie Vedder
2009-07-10, 08:04
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=131852
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=104112&highlight=micro
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=110235&highlight=micro

Har några referenser här också:

http://traningslara.se/blogg/tips-for-hantering-av-gronsaker/

Zäta
2009-07-10, 08:27
Tack för ditt inlägg! :)