pony
2009-06-03, 18:53
Med risk för att idiotförklara mig själv: håller grönsaker längre om man förvarar dem i rumstemperatur jämfört med kylskåp?
I affären ligger grönsakerna oftast i icke kylda diskar, men hemma har jag dem i platslåse och i grönsakslådan i kylen. Varpå det känns som att de vissnar/ruttnar/blir slemmiga och otrevliga rätt snabbt. Det finns ju roligare saker än att handla mat så jag slipper gärna springa till affären vareviga dag.
Vad sägs? Höja temperaturen i kylen, sänka eller ta ut helt? Får känslan av ett det är lite väl mycket kondens i plastpåsarna när jag väl öppnar dem.
I affären ligger grönsakerna oftast i icke kylda diskar, men hemma har jag dem i platslåse och i grönsakslådan i kylen. Varpå det känns som att de vissnar/ruttnar/blir slemmiga och otrevliga rätt snabbt. Det finns ju roligare saker än att handla mat så jag slipper gärna springa till affären vareviga dag.
Vad sägs? Höja temperaturen i kylen, sänka eller ta ut helt? Får känslan av ett det är lite väl mycket kondens i plastpåsarna när jag väl öppnar dem.