Visa fullständig version : Maträtt nedbruten till molekyler.
Hej har en uppgift som jag hoppades att ni kunde hjälpa mig med.
Jag ska ta en maträtt och bryta ned den till vanliga ingredienser och sedan bryta ner den till molekyler.
Nån som vet någon sida där det står alla ingredienser och vad som maträtten exakt innehåller?
Scratch89
2009-05-28, 19:32
Om det är en skoluppgift är det tänkt att du ska lösa uppgiften.
Om det är en skoluppgift är det tänkt att du ska lösa uppgiften.
Jag vet att det är jag som ska lösa uppgiften men jag undrar om det finns en sida där de listar lite mer detaljerat innehållet i vissa ämnen som kött, ris, lök osv
Eddie Vedder
2009-05-28, 19:54
Du har ju stickyn med databaser här på förstasidan, fanns ingenting vettigt där?
Annars har vår institution näringsberäknade recept på www.hemmetskokbok.se
jo men om jag har t.ex Fibrer eller protein, hur får jag fram molekylformen. Har svårt att hitta just detta :(
Proteiner: http://www.uniprot.org och http://www.rcsb.org/pdb/home/home.do
Ladda ner swiss-pdb viewer så kan du titta på pdb-filerna. Går att göra i webläsaren också men programmet är bättre.
Fibrer är bara saker som vi inte kan bryta ner, ofta cellulosa eller nåt sånt, läs på http://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_fiber.
Kolhydrater är olika sockerarter och polysackarider. Googla.
Fett är fettsyror, googla dietary fat eller fatty acids eller nåt sånt.
Om det är en skoluppgift är det tänkt att du ska lösa uppgiften.
Slappna av, grabben behöver lite hjälp på vägen, han frågar ju inte om en färdig uppsats direkt.
...men han frågar efter hundratals olika molekyler:D
Det är bara till att börja med vatten. Konstigt att han inte vill ha joner som natrium kalium, fosfat, mm.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.