Visa fullständig version : Enkla frågor om hållbarhet livsmedel
Jag har några enkla frågor om hållbarhet för vissa livsmedel.
1. Våffelsmet när det är färdigvispad.
2. Krossade tomater där förpackningen är öppnad.
3.Majs där förpackningen/burken är öppnad.
4.Gurka,tomat,grönsallad.
Ögonen, näsan och munnen är de bästa verktygen för detta. Det går inte att sitta och säga exakt när ditten eller datten blir dåligt.
Turbonisse
2009-05-27, 07:07
Krossade tomater-- några dagar max
Konserver skall inte stå öppnade i burken, häll över i en skål.
Alone_in_the_dark
2009-05-27, 08:21
Jag har några enkla frågor om hållbarhet för vissa livsmedel.
1. Våffelsmet när det är färdigvispad.
Max 1 dag (typ dagen efter), den mörknar ganska fort och blir inte god att tillaga
2. Krossade tomater där förpackningen är öppnad.
Häll över i en skål o sätt på gladpack (plastfolie eller vad det nu heter)
3.Majs där förpackningen/burken är öppnad.
Häll över i en skål o sätt på gladpack (plastfolie eller vad det nu heter)
4.Gurka,tomat,grönsallad.
1 vecka. Gurkan tenderar att torka i ena änden om du har använt den men det är bara att skära bort.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.