handdator

Visa fullständig version : Enkla frågor om hållbarhet livsmedel


Johan86
2009-05-26, 21:03
Jag har några enkla frågor om hållbarhet för vissa livsmedel.

1. Våffelsmet när det är färdigvispad.

2. Krossade tomater där förpackningen är öppnad.

3.Majs där förpackningen/burken är öppnad.

4.Gurka,tomat,grönsallad.

Kryss
2009-05-26, 21:10
Ögonen, näsan och munnen är de bästa verktygen för detta. Det går inte att sitta och säga exakt när ditten eller datten blir dåligt.

Turbonisse
2009-05-27, 07:07
Krossade tomater-- några dagar max
Konserver skall inte stå öppnade i burken, häll över i en skål.

Alone_in_the_dark
2009-05-27, 08:21
Jag har några enkla frågor om hållbarhet för vissa livsmedel.

1. Våffelsmet när det är färdigvispad.

Max 1 dag (typ dagen efter), den mörknar ganska fort och blir inte god att tillaga

2. Krossade tomater där förpackningen är öppnad.

Häll över i en skål o sätt på gladpack (plastfolie eller vad det nu heter)

3.Majs där förpackningen/burken är öppnad.

Häll över i en skål o sätt på gladpack (plastfolie eller vad det nu heter)

4.Gurka,tomat,grönsallad.

1 vecka. Gurkan tenderar att torka i ena änden om du har använt den men det är bara att skära bort.