Visa fullständig version : Frysta ägg? Förstörda?
En del av mina ägg frös till is i kylskåpet.. Är proteinet förstört?
Nej. Proteinet är helt OK m a p näringsvärdet.
Däremot vet jag inte ifall du kan få lika fin majonäs eller maräng, som med ett ägg som inte varit fryst.
Blues-Niklas
2009-05-09, 18:59
Ingen koll på majonnäs men maräng går fin fint att göra på tidigare fryst äggvita!
Ah okej! Fanks för svar! Då behöver jag inte oroa mig om mina ägg blir is.
Eddie Vedder
2009-05-10, 05:21
Ah okej! Fanks för svar! Då behöver jag inte oroa mig om mina ägg blir is.
Om du upplever det som ett bekymmer kan du ju faktiskt öka lite på temperaturen också. Så kallt att äggvitan fryser behöver ett kylskåp knappast vara.;)
Dessutom är det olika varmt på olika platser (vart det är kallast/varmast varierar mellan olika typer av kylskåp så där kan jag inte ge dig ett svar) så placera äggen i en mindre kall del.
Ytterligare en sak för att undvika att maten fryser: Packa inte toktätt mot väggarna.
Hehe okej! Nej min mamma sa hon var tvungen att ha det kallare av nån anledning. Men nu är de ingen fara. :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.