varro
2009-05-03, 14:11
Hejsan !
Jag idag tränat ca 8 månader hårt och ska nu börja deffa, jag har börjat ändra kosten för 3 dagar sedan. Har ju tidigare haft ganska stora problem med ryggen, men har helt enkelt bititi ihop och tränat ändå och det har resulterat i att nu i slutändan funkar det ganska bra, jag har hittat vägar runt mina ryggproblem. Otroligt skönt.
Till huvudämnet.
Kosten har ju vart ganska jobbigt för mig tidigare att kontrollera, men har nu sedan oktober månad inte ätit några som hellst sötsaker, läsk, skräpmat. Allt "onyttigt/onödigt" har jag slutat med, och det har gett stora resultat, men jag vill ta det steget längre nu.
Jag har som tidigare nämnt börjat ändra kosten för 3 dagar sedan, min tanke är att jag skall köra fram till slutet på Juni månad, och målet är minst 5 kg fettmassa.
Såhär ser mina värden ut idag.
93
16.6% fettmassa
15.6kg fettmassa
78.6% fettfri massa
Jag vill ner till ca 10-12% fettmassa, vilket enligt mina beräkningar borde vara i runda slängar 5 kg. Det viktiga är inte procenten, utan hur jag ser ut i kroppen.
Jag vill gå ner 0.5kg/veckan och måste då ligga på ett underskott av ca 500kcal per dag.
Här är min uträkning av antal kalorier jag bör ha i mig per dag.
66,5+(13,75*93kg)+(5,003*176)-(6,775*24)
66,5+1278,7+880,528-162,6=2063,1
1,3*2063,1=2682 (dag utan träning, inte helt inaktiv men ingen fysisk aktivitet)
1,6*2063,1=3300(tungt gympass)
1,8*2063,1=3713(90minuters rask promenad innan frukost + tungt gympass på eftermiddagen)
Träningen: Tränar 4 styrkepass i veckan, och tränar ganska tungt trots att jag börjat med deffen. Tänker börja promenera 90 minuter innan frukost minst 4 dagar i veckan.
Mina frågor till er är följande
1. Mitt problem som jag ser nu efter bara 3 dagars räkning av kalorier är följande. När jag lagar mat för 2-3 personer, hur kan jag då räkna ut mitt egna intag från den måltiden. Jag kan räkna ut råvarornas kalorier totalt som jag lägger i maten. Men om man tex gör en soppa eller liknande. Har ni några tips eller råd angående detta.
2.hur anpassar ni era kalori intag beroende på om ni tränar eller inte. Har ni gjort precis som ovan och sen kör ni olika intag beroende på aktivitet.
3. Om ni ser några uppenbara fel på uträkningar, eller någonting annat ni tycker att jag gör fel, snälla skriv det då så slipper jag lära mig den hårda vägen. Jag är ny på fronten så misstag kan ha gjorts.
4. Bör jag lägga till mer cardio, utöver promenaderna ?
Tack för eran tid.
Mvh Andreas
Jag idag tränat ca 8 månader hårt och ska nu börja deffa, jag har börjat ändra kosten för 3 dagar sedan. Har ju tidigare haft ganska stora problem med ryggen, men har helt enkelt bititi ihop och tränat ändå och det har resulterat i att nu i slutändan funkar det ganska bra, jag har hittat vägar runt mina ryggproblem. Otroligt skönt.
Till huvudämnet.
Kosten har ju vart ganska jobbigt för mig tidigare att kontrollera, men har nu sedan oktober månad inte ätit några som hellst sötsaker, läsk, skräpmat. Allt "onyttigt/onödigt" har jag slutat med, och det har gett stora resultat, men jag vill ta det steget längre nu.
Jag har som tidigare nämnt börjat ändra kosten för 3 dagar sedan, min tanke är att jag skall köra fram till slutet på Juni månad, och målet är minst 5 kg fettmassa.
Såhär ser mina värden ut idag.
93
16.6% fettmassa
15.6kg fettmassa
78.6% fettfri massa
Jag vill ner till ca 10-12% fettmassa, vilket enligt mina beräkningar borde vara i runda slängar 5 kg. Det viktiga är inte procenten, utan hur jag ser ut i kroppen.
Jag vill gå ner 0.5kg/veckan och måste då ligga på ett underskott av ca 500kcal per dag.
Här är min uträkning av antal kalorier jag bör ha i mig per dag.
66,5+(13,75*93kg)+(5,003*176)-(6,775*24)
66,5+1278,7+880,528-162,6=2063,1
1,3*2063,1=2682 (dag utan träning, inte helt inaktiv men ingen fysisk aktivitet)
1,6*2063,1=3300(tungt gympass)
1,8*2063,1=3713(90minuters rask promenad innan frukost + tungt gympass på eftermiddagen)
Träningen: Tränar 4 styrkepass i veckan, och tränar ganska tungt trots att jag börjat med deffen. Tänker börja promenera 90 minuter innan frukost minst 4 dagar i veckan.
Mina frågor till er är följande
1. Mitt problem som jag ser nu efter bara 3 dagars räkning av kalorier är följande. När jag lagar mat för 2-3 personer, hur kan jag då räkna ut mitt egna intag från den måltiden. Jag kan räkna ut råvarornas kalorier totalt som jag lägger i maten. Men om man tex gör en soppa eller liknande. Har ni några tips eller råd angående detta.
2.hur anpassar ni era kalori intag beroende på om ni tränar eller inte. Har ni gjort precis som ovan och sen kör ni olika intag beroende på aktivitet.
3. Om ni ser några uppenbara fel på uträkningar, eller någonting annat ni tycker att jag gör fel, snälla skriv det då så slipper jag lära mig den hårda vägen. Jag är ny på fronten så misstag kan ha gjorts.
4. Bör jag lägga till mer cardio, utöver promenaderna ?
Tack för eran tid.
Mvh Andreas