Visa fullständig version : Vad är stärkelse?
Tittade på programmet du är vad du äter här om dagen och hon som var programledaren sa hela tiden att den överviktiga åt för mycket stärkelse.
Vad fan är stärkelse?
Var finns det?
Är det dåligt?
Eddie Vedder
2009-04-07, 16:26
http://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%A4rkelse
1. Långa kedjor av glukosenheter.
2. I de flesta kolhydratkällor (pasta, ris etc)
3. Dåligt för vad?
Tittade på programmet du är vad du äter här om dagen och hon som var programledaren sa hela tiden att den överviktiga åt för mycket stärkelse.
Vad fan är stärkelse?
Var finns det?
Är det dåligt?
Anna skipper säger lite allt möjligt tyvärr. lyssna inte på henne
Tittade på programmet du är vad du äter här om dagen och hon som var programledaren sa hela tiden att den överviktiga åt för mycket stärkelse.
Vad fan är stärkelse?
Var finns det?
Är det dåligt?
Vad det är och var det finns har redan besvarats ovan. Ang. huruvida det är bra eller dåligt, så är det dåligt att äta för mycket av det (det är dåligt att äta för mycket av vad som helst, även vatten). Om avsnittet du såg är det avsnitt jag tror så hade Skipper rätt i att hennes klient åt för mycket "kolhydratmat" och i att det var "dåligt" för henne, eftersom överkonsumtionen hindrade henne att gå ned i vikt, vilket hon behövde. Det är alltså inte en fråga om att stärkelse (eller andra kolhydrater) är "dåligt" i sig, utan på att tjejen i programmet använde det som knark, och det ÄR opraktiskt att knarka mat om man är hälsovådligt överviktig.
Synd bara att det i programmet framstår, som aftonbladet skulle säga, rena dödsfällan :P
ElecTr0n
2009-04-07, 17:28
Anna skipper säger lite allt möjligt tyvärr. lyssna inte på henne
Totally agree! Man hör en del skumt som hon säger, men visst de är ju till för att personerna i fråga ska gå ner så mycket vikt som möjligt under programtiden.
Synd bara att det i programmet framstår, som aftonbladet skulle säga, rena dödsfällan :P
Meh, d ere ju...
(och lite mer seriöst: är du överviktig (på riktigt) tjänar du nog på att reducera kolhydratmängden eftersom du med största sannolikhet har försämrad insulinresistens)
Totally agree! Man hör en del skumt som hon säger, men visst de är ju till för att personerna i fråga ska gå ner så mycket vikt som möjligt under programtiden.
Det är för att folk ska fortsätta titta och inget annat skäl, viktnedgångarna går utan problem att få till med betydligt mer vettiga upplägg men det tycker inte tv-bolaget är lika kul.
Meh, d ere ju...
(och lite mer seriöst: är du överviktig (på riktigt) tjänar du nog på att reducera kolhydratmängden eftersom du med största sannolikhet har försämrad insulinresistens)
Eller så börjar man bli aktiv så att hjärtat får lite att arbeta med. Det är heller inte fel att träna för att behålla benmassan och bibehålla muskelmassan under viktnedgången. Vips har man omsättning av muskelglykogenet och insulinkänsligheten ökar;)
Så är vi tillbaka till den oändliga historien.
Bumpar med en fråga:
Är stärkelser från olika källor likvärdiga för idrottsprestation? Från majs, potatis, ris, vete osv osv. Börjat äta glutenfritt nämligen, så det blir mycket från majs istället för vete.
Högre GI på majs ( tror jag ) men GI är inte intressant för dem som tränar mycket. Men större skillnad är att majs är värdelöst protein. Du får bättre protein med ris eller potatis.
Är det något att bry sig om man får i sig ca halva RDI protein från fullvärdiga källor? Blir iofs rätt många portioner med majsbaserat så det kanske är värt att äta mer ris och potatis.
Och hur är det med aminosyrorna från havre? Okej sammansättning?
Ser ut som att havres aminosyreprofil liknar vetes. Isåfall är det ett rätt bra icke fullvärdigt protein som lätt går att komplettera upp om man får i sig mjölkprodukter.
Havre:
http://www.proteinkvalitet.se/brod-och-spannmal/mjol-och-gryn/havregryn-angprerarerade
Vete:
http://www.proteinkvalitet.se/brod-och-spannmal/mjol-och-gryn/vetemjol
Är det något att bry sig om man får i sig ca halva RDI protein från fullvärdiga källor?
Nej
Armed Dingo
2015-04-19, 09:37
Hur kommer det sig att du bytt till majs? Diagbosticerad glutenintolerans eller bara "testar" ? Känner du någon skillnad?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.