Salus
2009-04-07, 01:06
Hej!
Fick tag i ett kg billig färsk kyckling idag, försöker under våren äta lite nyttigare (så man slipper stå i vassen).
Testade att tillaga det utan något recept i nacken, så feel free att komma med förslag på förbättringar/förändringar:
1kg färska kycklingfileer
2 konserver krossade tomater
1 stoor gul lök (eller 2små)
1 bunt brocolli (om det nu heter "bunt")
En ugnsform, fileerna fick precis plats i min, lade löken och brocollin över. Sedan lite thai sweet n chili souce. Sedan de krossade tomaterna.
Kryddning: Salt, svartpeppar, basilika.
~50minuter
på 200 grader
Förtärdes med bulgur.
Den stora vinningen är att kycklingen blir så god när den görs i ugn, samt att det sköter sig självt under tiden det är i ugnen.
När man steker kyckling blir den bara torr, trött och tråkig.
Ciao
Fick tag i ett kg billig färsk kyckling idag, försöker under våren äta lite nyttigare (så man slipper stå i vassen).
Testade att tillaga det utan något recept i nacken, så feel free att komma med förslag på förbättringar/förändringar:
1kg färska kycklingfileer
2 konserver krossade tomater
1 stoor gul lök (eller 2små)
1 bunt brocolli (om det nu heter "bunt")
En ugnsform, fileerna fick precis plats i min, lade löken och brocollin över. Sedan lite thai sweet n chili souce. Sedan de krossade tomaterna.
Kryddning: Salt, svartpeppar, basilika.
~50minuter
på 200 grader
Förtärdes med bulgur.
Den stora vinningen är att kycklingen blir så god när den görs i ugn, samt att det sköter sig självt under tiden det är i ugnen.
När man steker kyckling blir den bara torr, trött och tråkig.
Ciao