Logga in

Visa fullständig version : Varmluftsugn?


Lellan
2009-03-22, 00:25
Ja, jag har en sån och den verkar ha annat temperament än vanliga ugnar, men jag gillar den...

Något särskilt att tänka på när man tar ett recept för vanlig ugn och istället lagar/bakar i varmluftsugn? Eller inbillar jag mig bara att det är stor skillnad, kanske haft kassa ugnar för.. :Virro

ceejay
2009-03-22, 00:29
Har för mig att jag läst på de flesta förpackningar att temperaturen skall vara lägre med varmluftsugnar jämfört med vanliga.

Las
2009-03-22, 01:29
Man räknar med att man får sänka temperaturen med 20-25 grader.

MyungChul
2009-03-22, 01:35
Du sänker inte tempen, du sänker tiden.

Cilia
2009-03-22, 08:38
Du sänker inte tempen, du sänker tiden.
Fast när man läser recept och så skriver dom oftast lägre tid på varmluft.

Lellan
2009-03-22, 08:46
Du sänker inte tempen, du sänker tiden.

Fast när man läser recept och så skriver dom oftast lägre tid på varmluft.

Ni säger samma sak?

Hursomhelst är det jättelätt att baka fluffigt matbröd har jag märkt, och jättesvårt att göra kladdkaka... Men har lärt mig hålla ett öga på ugnen, och jättekort tid.

Inbillar mig också att typ omeletter å sånt blir "fluffigare" men det kanske är bara för att jag lärt mig använda varm mjölk om jag ska blanda i mjöl.. Jaja, tack för råd å tips iaf! :)

Cilia
2009-03-22, 09:00
Men det är för att det var för tidigt på morgonen. Jag menade inte att skriva tid utan temperatur *L*

Men Lellan vad gör du för omeletter som har mjöl i sig? Det låter mer som pannkaka.