Currenthill
2009-02-14, 16:56
Hej!
Jag hade en diskussion med en vän angående inlagring av kolhydrater som fett.
Känner själv efter att ha följt forumet en längre tid och kört ett flertal deff-perioder att jag har hyfsad koll på det praktiska kring ämnet.
Men min vän hävdar att man inte kan räkna på kaloriöverskottet (och den påföljande viktuppgången) på vanligt sätt när det gäller kolhydrater då cirka 70% av energin i dessa går åt till att omvandla dessa till fett för inlagring.
Stämmer detta? Går nästan hela energimängden i kaloriöverskott av kolhydrater åt till att "omvandla" till fett? Om så är fallet borde man kunna äta bra mycket större mängder kolhydrater då ändå bara 30% lagras som fett.
Mina egna empiriska studier pekar på att så icke är fallet. Matematiken kring mina överskott och underskott har alltid stämt klockrent utan att jag tagit hänsyn till denna "omvandlingseffekt".
Tack på förhand!
CHill
Jag hade en diskussion med en vän angående inlagring av kolhydrater som fett.
Känner själv efter att ha följt forumet en längre tid och kört ett flertal deff-perioder att jag har hyfsad koll på det praktiska kring ämnet.
Men min vän hävdar att man inte kan räkna på kaloriöverskottet (och den påföljande viktuppgången) på vanligt sätt när det gäller kolhydrater då cirka 70% av energin i dessa går åt till att omvandla dessa till fett för inlagring.
Stämmer detta? Går nästan hela energimängden i kaloriöverskott av kolhydrater åt till att "omvandla" till fett? Om så är fallet borde man kunna äta bra mycket större mängder kolhydrater då ändå bara 30% lagras som fett.
Mina egna empiriska studier pekar på att så icke är fallet. Matematiken kring mina överskott och underskott har alltid stämt klockrent utan att jag tagit hänsyn till denna "omvandlingseffekt".
Tack på förhand!
CHill