handdator

Visa fullständig version : Hur mycket kvarg snittar du på 1v?


Piranha
2009-02-04, 23:53
Hur mycket får du i dig?

stybb
2009-02-04, 23:53
4-5x500

Sebbe_H
2009-02-04, 23:55
0 gram :(

Andreas Guiance
2009-02-04, 23:55
Just nu: Inget. Går i perioder...som mest 14 x 250 g typ.

tp_88
2009-02-04, 23:56
Runt 5kg skulle jag tro.

Scratch89
2009-02-04, 23:57
Inget alls. Orka äta massa äckligt skit när man inte behöver.

tp_88
2009-02-04, 23:58
Inget alls. Orka äta massa äckligt skit när man inte behöver.
Fail.

Scratch89
2009-02-04, 23:59
Fail.

:(

Three pigs
2009-02-05, 00:00
Har inte ätit kvarg sedan 2006.

joriice
2009-02-05, 00:00
Nöll.

tigerofsweden
2009-02-05, 00:07
Blir väll en 6 st per vecka, kvarg är ju gött *drool*

Sebbe_H
2009-02-05, 00:08
Synd att LIDL ligger så jävla långt bort bara.

Cerberus
2009-02-05, 00:10
aldrig längre, kvarg-perioden e över för mig :P. Det är ätbart med fun light, fruktansvärt som naturell.

Viktor_Balck
2009-02-05, 00:10
Blir väl ca 500 gram om dan.

8 o clock in the mornin i'll have kvarg and a ricecake, at ten o clock i'll have kvarg osv.

Prankie
2009-02-05, 00:13
Nada, men när lidl öppnas kommer det bli mängder med kvarg. :D

bear.flowertwig
2009-02-05, 00:30
aldrig längre, kvarg-perioden e över för mig :P. Det är ätbart med fun light, fruktansvärt som naturell.

Samma här. Nådde min peak ungefär samtidigt som hysterin kring Den stora kvargupptäckten på Lidl (2007?). På den tiden släpades det hem plattor med kvarg. Även skumbananer var högsta mode vill jag minnas.

Floddan
2009-02-05, 00:33
Jag använder kvarg när jag bakar ibland. Skulle aldrig äta det rent, ingen god mat enligt mig.

bear.flowertwig
2009-02-05, 00:36
Jag äter det nu. Med lite äppelmos och några russin i :eating: Inte dumt alls.

Cerberus
2009-02-05, 00:53
Jag använder kvarg när jag bakar ibland. Skulle aldrig äta det rent, ingen god mat enligt mig.

smakar fruktansvärt, man bygger inget mer av det jämfört med någon annan proteinkälla(antagligen). Ser liksom ingen poäng med det, vill jag ha kasein köper ja hellre ett pulver eller äter yoghurt.

Under deff kan det nog va gott me så pass mkt protein o fun light, enda gången ja kan tänka mig att äta det. Äter dock hellre keso.

Bahir
2009-02-05, 01:37
Finns ingen kvarg i Australien så vitt jag vet, och jag har aldrig smakat kvarg (men vill). Men jag käkar keso då och då.

kalajset
2009-02-05, 01:42
Nu när jag deffar blir det 250g om dagen vanligtvis, men funderar på att dubblera den mängden. Jag tycker det smakar kanongott faktiskt, i rätt sammanhang. Blandar man t ex ut sina 250g med 25g vassleprotein, (och då självklart av god sort), och någon deciliter mjölk, så har man ju en utmärkt god "yoghurt" efter detta. Bara att hälla i müsli, och frukosten är fixad sen. Skippar man mjölken, är det helt OK att äta rent också, gör jag varje kväll nuförtiden som sista måltiden före sängdags.

Det bästa med kvarg är ju annars att man kan variera det in i det oändliga. Dipp, yoghurt, i såser och röror, med saft, med proteinpulver, med sylt, ja t om med senap, tror faktiskt inte jag kommer tröttna i första taget. Maken till billig och kalorisnål proteinkälla, som dessutom som sagt går att variera på ett såpass stort sett, ja det finns helt enkelt inte.

När jag bulkar brukar jag däremot inte äta någon kvarg alls att tala om, men då räknar jag inte heller antal gram protein per dag.

Bushi^
2009-02-05, 01:53
Jag tycker om att äta det naturellt, snittar 1kg per dag. Gillar alla sorter jag testat hittills, Kessella, lidls kvarg, Fromage frais (fransk kvark) mm. Det lustiga är att för ca 1,5år sedan testa jag det för första gången, usch vad det smaka tyckte jag, men nu 1,5år senare älskar jag det.

Sadde
2009-02-05, 01:55
Inget. Kvarg är helt okej i matlagning, men att äta den som den är smakar förjävligt. Keso är däremot gott. + att jag har råd med kaseinpulver

Cerberus
2009-02-05, 02:25
Inget. Kvarg är helt okej i matlagning, men att äta den som den är smakar förjävligt. Keso är däremot gott. + att jag har råd med kaseinpulver

keso e gott :D


tycker mest om mini-varianten, ska köpa mig ett par paket imorgon o frossa i :D

Black Star Abyss
2009-02-05, 02:53
Ich bin laktosintolerant.

mela
2009-02-05, 05:15
Ingenting. Finns ingen melbona på LIDL I Norge och deras "Kesam" kostar 19:90nok för 250gram. Inte värt.

Eddie Vedder
2009-02-05, 06:12
Ingen kvarg alls.

Slimfit
2009-02-05, 06:14
Snittar nog 2x500g/vecka skulle jag tro och då används den en del i matlagning/bakning också. Blander den även med blåbärssoppa och hallon till lagom konsistens och har till müsli/flingor.

Langster
2009-02-05, 08:14
Högst 250 g i veckan just nu. Använder det till en specifik maträtt, om det inte vore för den maten hade jag nog inte ätit någon kvarg alls just nu. Går dock att äta rent och är faktiskt rätt gott.

Mourten
2009-02-05, 08:44
För dyrt i min smak som student, finns billigare minst lika bra alt proteinkällor.
Kan ibland lyxa till de å bjuda tjejen på kesella + funlight + bär som efterrätt på en lördag men annars aldrig.

Jure
2009-02-05, 08:50
Kör det både rent och med funlight, ligger ungefär på 500-750 gram per dag

Exdiaq
2009-02-05, 09:02
Lite mer än 1kg, men sen dricker jag en jävla massa mjölk också.

Baboom
2009-02-05, 09:14
500x7= 3,5kg :)

Nordenator
2009-02-05, 09:19
Inget alls. Orka äta massa äckligt skit när man inte behöver.

Mhmm.. Mitt proteinintag från övriga livsmedel är nog så högt. Visserligen går kvarg att göra rätt gott (mixa med bär och lite funlight) men det är inte nära på lika gott som "riktig" mat i alla fall. Jag hoppar det.

kaer
2009-02-05, 09:26
3 burkar i veckan typ, mestadels på gröten.

j2b
2009-02-05, 10:33
ingen kvarg.. men keso! :)

C.E.J.
2009-02-05, 10:41
Äter det inte, så 0g.

Demoneyes
2009-02-05, 10:45
Varför äter folk kvarg och spenderar dyra pengar på det när det finns som ni skriver billigare och lika bra pulver att köpa? Så förutom att ni tycker att det är gott och mättar finns det någon annan orsak till detta?

OT:
Ätit 250g i mitt liv

King Grub
2009-02-05, 10:47
0 gram. Men ett par kilo keso.

jaosef
2009-02-05, 10:48
0 gram. Men ett par kilo keso.

+2

kaer
2009-02-05, 11:19
Varför äter folk kvarg och spenderar dyra pengar på det när det finns som ni skriver billigare och lika bra pulver att köpa? Så förutom att ni tycker att det är gott och mättar finns det någon annan orsak till detta?

OT:
Ätit 250g i mitt liv

Pengar är inte direkt en begränsande faktor för mig i det jag väljer att äta. jag tycker verkligen inte några burkar kesella är särskilt dyrt.
Utan att med vilje trampa någon på tårna så är intrycket att de flesta här på brädan verkligen måste vända på slantarna.

Piranha
2009-02-05, 11:20
Jag håller med 12 spänn för 500 gram kvarg (60gr protein) är inte direkt dyrt.

Demoneyes
2009-02-05, 12:13
Pengar är inte direkt en begränsande faktor för mig i det jag väljer att äta. jag tycker verkligen inte några burkar kesella är särskilt dyrt.
Utan att med vilje trampa någon på tårna så är intrycket att de flesta här på brädan verkligen måste vända på slantarna.

Jag håller med 12 spänn för 500 gram kvarg (60gr protein) är inte direkt dyrt.

Men folk som äter 8kg i veckan = många bäckar små.

Har fortfarande inte fått svar på min fråga. Är det av någon annan anledning folk äter kvarg istället för proteinpulver?

Osten80
2009-02-05, 12:22
Inget alls, jag äter inte äcklig "mat".

Cerberus
2009-02-05, 12:33
Men folk som äter 8kg i veckan = många bäckar små.

Har fortfarande inte fått svar på min fråga. Är det av någon annan anledning folk äter kvarg istället för proteinpulver?

mycket protein i en dos, hyfsat mättande. Var de skäl ja åt de iaf.

Brooklyn
2009-02-05, 13:00
1kg om dagen nu under defftider :D

kaer
2009-02-05, 13:03
Men folk som äter 8kg i veckan = många bäckar små.

Har fortfarande inte fått svar på min fråga. Är det av någon annan anledning folk äter kvarg istället för proteinpulver?

Jo 8kg är väl en del. Men om man nu behöver det så är väl inte kostnaden så där fantastiskt mycket. Jag äter lunch ute varje dag, så det går ju pengar till mat hur man än vrider och vänder på det.
Egentligen har jag väl ingen reell anledning till att äta kvarg istället för proteinpulver, annat än att jag tycker det passar bättre till gröten.

I princip skulle man väl kunna ersätta det mesta maten med tillskott, men jag gillar mat, lagad och varm. Äta bara äta shakes hela tiden skulle sänka min livskvalité ganska ordentligt.

Brooklyn
2009-02-05, 13:04
jag äter kvarg ist för proteinpulver för att jag tycker att det mättar bättre, och jag tål inte smaken av vassle...

Nitrometan
2009-02-05, 13:32
Hur mycket får du i dig?
Det går i perioder. Men slår man ut det över tiden så blir det strax under kilot per vecka.




Aaargh! *gah!* Vill ha multichoice! Jag är ju sån där fet o korkad SL:are!

Piranha
2009-02-05, 13:49
Har fortfarande inte fått svar på min fråga. Är det av någon annan anledning folk äter kvarg istället för proteinpulver?

Jag märker en klar skillnad på att få in proteinet i högkoncentrerad form och i mindre koncentrerad som i kvarg.

Piranha
2009-02-05, 13:51
Det går i perioder. Men slår man ut det över tiden så blir det strax under kilot per vecka.




Aaargh! *gah!* Vill ha multichoice! Jag är ju sån där fet o korkad SL:are!

När du behärskar multiqoute är du mogen för multichoise, young grasshopper.

Brooklyn
2009-02-05, 13:55
Jag märker en klar skillnad på att få in proteinet i högkoncentrerad form och i mindre koncentrerad som i kvarg.

på vilket sätt märker du skillnaden då? förutom att det är lite "geggigare" kanske? :D

Piranha
2009-02-05, 14:00
på vilket sätt märker du skillnaden då? förutom att det är lite "geggigare" kanske? :D

För min del känns det som kroppen tar upp det bättre i lägre koncentrat, sen reagerar inte magen lika kraftigt (läs svullen / upprörd eller rent bråkig).

Bättre mättnadskänsla ock, men som sagt det här är hur jag själv upplever det genom trial & errormetoden.

Nitrometan
2009-02-05, 14:00
När du behärskar multiqoute är du mogen för multichoise, young grasshopper.

Bra diss. Tack.


Jag ska öva. *kissass*

Piranha
2009-02-05, 14:08
Bra diss. Tack.


Jag ska öva. *kissass*

*kissass*

Sadde
2009-02-05, 14:17
keso e gott :D


tycker mest om mini-varianten, ska köpa mig ett par paket imorgon o frossa i :D


Hehe jo keso är fint. Själv kör jag oftas på orginalet men mini-varianten håller även den väldig hög klass. Är dock väldigt sugen på att testa den där nya smaken, "Äpple-Päron-Vanilj", den låter inte helt fel ;)

mystic[-_-]
2009-02-05, 14:46
Hehe jo keso är fint. Själv kör jag oftas på orginalet men mini-varianten håller även den väldig hög klass. Är dock väldigt sugen på att testa den där nya smaken, "Äpple-Päron-Vanilj", den låter inte helt fel ;)

1 burk äpple-päron-vanilj och en burk mini all day!

Chrillee
2009-02-05, 16:16
Kvarg? Jackshit.

mjukglass
2009-02-05, 16:18
500g om dagen. Varje dag, året runt.

Chrillee
2009-02-05, 16:18
Man hör tjat om kvarg överallt, är det nån typ av mirakelmat som gör så att musklerna blir lika stora som på han, vad heter han, Ronnie Koolman?

agazza
2009-02-05, 16:19
När jag kunde handla på lidl var det antingen 1 eller 2 kilo per dag, 5-7 dagar i veckan. Här i norge där det kostar 18kr burken så blir det ungefär 0gram.

Whistler
2009-02-05, 16:59
Aldrig ätit det. Inte sett det på någon hylla i någon butik där jag bor.

På beskrivningarna har jag förstått att det är ungefär samma som keso, något jag gärna äter men inte längre orkar köpa - det tar slut för fort.

Exhale_
2009-02-05, 17:01
LIDL finns inte i Umeå så för tillfället är det 0 gram i veckan :(

Någon som har tips på andra ställen där man kan köpa det billigt?

ryss
2009-09-02, 22:14
Kör kvarg från ICA (kesella) äter 1750g till 2000 varje vecka, är det billigare på LIDL?

Frantic
2009-09-02, 22:15
Kör kvarg från ICA (kesella) äter 1750g till 2000 varje vecka, är det billigare på LIDL?

Nästan halva priset

Chaan
2009-09-02, 22:16
Äter det en gång i kvartalet (jepp Lidl)

Otroligt att ett livsmedel med 18% protein (om jag minns rätt) fått sådan status i byggarsammanhang. Trots att det är essentiella aminosyror är det märkligt.

ryss
2009-09-02, 22:17
Nästan halva priset

Oj så pass, samma näringsvärde osv? kvarg är ju kvarg så det är ganska dum fråga men man vet ju aldrig med de lite billigare altenativen ;)

Three pigs
2009-09-02, 22:17
Har inte ätit kvarg sedan 2006.

Kan uppdatera med att samma gäller nu, sex månader senare.

Liven
2009-09-02, 22:20
Ätit en burk på 250g från Kesella, väldigt gott med saft i. Det som hindrar mig lite är priset, men ska nog prova att köpa lite ifrån Lidl framöver. :)

Frantic
2009-09-02, 22:23
Oj så pass, samma näringsvärde osv? kvarg är ju kvarg så det är ganska dum fråga men man vet ju aldrig med de lite billigare altenativen ;)

Yes.


För att svara på frågan: Har jag lidl i närheten så blir det ett par kilo i veckan.

tp_88
2009-09-02, 22:28
Äter det en gång i kvartalet (jepp Lidl)

Otroligt att ett livsmedel med 18% protein (om jag minns rätt) fått sådan status i byggarsammanhang. Trots att det är essentiella aminosyror är det märkligt.
12%.

Varför? Ypperligt protein, billigt, otroligt lättätet, fettsnålt.

Chaan
2009-09-02, 22:30
Ja därför att det blir ju bukfylla utan att tillföra de proteiner man behöver?

tp_88
2009-09-02, 22:31
Ja därför att det blir ju bukfylla utan att tillföra de proteiner man behöver?
Ursäkta?

L-Sami
2009-09-02, 22:33
Den här veckan har jag ätit totalt 1kg.

capture
2009-09-02, 22:36
När jag har det hemma så brukar det bli 1 lidl-burk om dagen så 3,5kg/v

omnibus
2009-09-02, 22:36
Är inne i en kvargsmoothie-period, blir runt 3kg i veckan just nu.
Fan jag tänker bakvänt, röstade fel :(

ryss
2009-09-02, 22:39
Då blir det LIDL framöver! är det 250gram/burk där ocskå? Dom slog upp ett LIDL för 3 år sedan väldigt nära mig, inte varit där ännu men nu är det hög tid för det märker jag :)

Frantic
2009-09-02, 22:42
Då blir det LIDL framöver! är det 250gram/burk där ocskå? Dom slog upp ett LIDL för 3 år sedan väldigt nära mig, inte varit där ännu men nu är det hög tid för det märker jag :)

500gram. Deras kesella heter kvarg och märket du ska leta efter är Milbona. En 500grams burk brukar kosta 11.90:-

ryss
2009-09-02, 22:44
500gram. Deras kesella heter kvarg och märket du ska leta efter är Milbona. En 500grams burk brukar kosta 11.90:-

Tack så mycket för hjälpen Frantic, nu blir det shoppa loss på LIDL! *flex*

ceejay
2009-09-02, 22:51
0 de nada, zippo

Aldrig smakat för den delen heller.

Traenarn
2009-09-03, 18:38
gött jue! :D

bubbe
2009-09-03, 18:43
Frågan borde ha handlat om hur många burglare man snittar per dag (jag pysslar med SL - jag albatross).

ryss
2009-09-16, 21:08
Tack för tipsen om LIDL :) nu blir det 3,5 kilo i veckan istället :D

John Steinbeck
2009-09-16, 21:12
1 burk lätt kesella varje dag

ThisIsTheOne
2009-09-16, 21:21
3-4 st 500 g-förpackningar i veckan. För det mesta tillsammans med Fun Light jordgubb. Det är gott, faktiskt, och det är billigt.

Trapper Buzz
2009-09-16, 21:27
Äntligen ett "tillskott" som Trappern nappar på.
Ska köpas och förtäras. *drool*

otherside
2009-09-16, 22:57
har bytt kvargen mot västan ost, så magiskt gott att smälta 100g över pasta!
finns Lidl att tillgå är kvarg en sjysst proteinkälla Arlas är dock för dyr

Trapper Buzz
2009-09-16, 23:08
Någon som vet hurusom mes- eler getost förhåller sig till kvarg,
innehållsmässigt?