handdator

Visa fullständig version : Rimmad nötrulle, recepttips?


jenni
2008-12-23, 21:43
Jag gjorde en miss och köpte rimmad nötrulle (en stor bit) i tron att det var en bit rostbiff, de låg bredvid varandra i köttdisken och i stressen tog jag ett paket utan att titta efter ordentligt, så när jag stod hemma och packade upp fick jag en överraskning, Hur tillagar man en redan rimmad (?) bit kött? och vilka maträtter kan man göra på denna:em:

tntballe
2008-12-23, 22:19
http://recept.nu
sök på rimmad nötrulle

Nån
2008-12-24, 01:04
Miss och miss.. :) Kanske kan bli en lyckad miss...

Gör ett långkok på hela biten tills den är mör och go, lite lagerblad,svartpeppar och köttbuljong att koka i sen kokas ungefär 40-75 min per kilo men du får känna lite. Gillar om den är riktigt mör så köttet lossnar ordenligt.
Sen gör du en go senaps eller peppartotssås till och lite pressad potatis med kokta veggisar.

Mumms! Lycka till!

Turbonisse
2008-12-24, 09:25
Kall kokt nötrulle (med lagerblad och svartpeppar etc) är ju obligatoriskt på Julbordet

jenni
2008-12-24, 11:26
http://recept.nu
sök på rimmad nötrulle

tack, men jag ville först kolla med kolomedlemar eftersom de brukar ha ruskigt bra tips

Miss och miss.. :) Kanske kan bli en lyckad miss...

Gör ett långkok på hela biten tills den är mör och go, lite lagerblad,svartpeppar och köttbuljong att koka i sen kokas ungefär 40-75 min per kilo men du får känna lite. Gillar om den är riktigt mör så köttet lossnar ordenligt.
Sen gör du en go senaps eller peppartotssås till och lite pressad potatis med kokta veggisar.

Mumms! Lycka till!

Kall kokt nötrulle (med lagerblad och svartpeppar etc) är ju obligatoriskt på Julbordet

tack så mycket, ska bli intressant att prova, har aldrig ätit det tror jag

Turbonisse
2008-12-24, 12:14
Det måste du absolut prova på, mkt uppskattat!

tsp
2009-01-06, 23:03
Jag brukar äta nötrulle på smörgåsen. Finns i påläggs-disken. Fattar inte vad det är för nötrulle du fått tag på. :Virro