YTS
2008-12-12, 02:57
Gör mitt eget smörgåspålägg Bönsalsa enl. följande:
8hg tomater
4hg torrvikt vitabönor
1-2 gula lökar, beroende på storlek.
Blötlägg bönorna i osaltat vatten i ca 8h.
Skär tomaterna i bitar och lägg i en 3 l kastrull med 2 krm salt, låt puttra på 3:an. Under tiden gör du följande:
Skölj av bönorna och lägg dem i en 3l gryta, fyll upp med vatten och 1 tsk salt per liter vatten. Koka upp och ta bort direkt från spisen och ställ på ett grytunderlägg och locket på. Låt stå 1h.
Koka upp igen och låt koka ca 20 min.
När tomaterna blivit till en sås, låter du den hackade löken koka med i 10 min, därefter tar du av grytan från spisen och blandar bönorna med tomatsåsen.
Lägg 150 till 300g i varje en liters fryspåse och förslut med påsklämma, Låt svalna och frys sedan in. Blir ca 1,8kg Bönsalsa
8hg tomater
4hg torrvikt vitabönor
1-2 gula lökar, beroende på storlek.
Blötlägg bönorna i osaltat vatten i ca 8h.
Skär tomaterna i bitar och lägg i en 3 l kastrull med 2 krm salt, låt puttra på 3:an. Under tiden gör du följande:
Skölj av bönorna och lägg dem i en 3l gryta, fyll upp med vatten och 1 tsk salt per liter vatten. Koka upp och ta bort direkt från spisen och ställ på ett grytunderlägg och locket på. Låt stå 1h.
Koka upp igen och låt koka ca 20 min.
När tomaterna blivit till en sås, låter du den hackade löken koka med i 10 min, därefter tar du av grytan från spisen och blandar bönorna med tomatsåsen.
Lägg 150 till 300g i varje en liters fryspåse och förslut med påsklämma, Låt svalna och frys sedan in. Blir ca 1,8kg Bönsalsa