handdator

Visa fullständig version : kvargfluff?


1684_
2008-11-15, 16:30
Hur gör ni kvargfluff eller va ni nu kalalr det, alltså, endel verkar ha rört ihop kvarg å bär så de blir som skum... fluffigt, mjukt? Mitt blir ju bara hårt liggandes.... hm..

Mixtrar ni eller>?

snestge
2008-11-15, 16:45
Det brukar bli rinnigt om man proppar mycket annat än kvarg... prövade med frysta jordgubbar för ett tag sedan, blev som smält glass ungefär. Sen är det väl en fördel om kvargen är relativt kall.

Och du, mixa länge!

1684_
2008-11-15, 18:50
Det brukar bli rinnigt om man proppar mycket annat än kvarg... prövade med frysta jordgubbar för ett tag sedan, blev som smält glass ungefär. Sen är det väl en fördel om kvargen är relativt kall.

Och du, mixa länge!

Nice, jo de klart, bären avger lite vätska.

Kischen
2008-11-15, 19:18
Kvarg? Minimjölk går att fluffa men kvarg?
Blir väl för tungt?

mela
2008-11-15, 21:16
Att vispa ihop äggvita till skum och sedan blanda med kvarg och yttepyttelite minimjölk är optimalt. I med sötningsmedel och vaniljsocker så blir det vaniljkrämsfluff

Eldhroka
2008-11-15, 21:31
jag tar 100g frysta bär, värmer 1 minut i micron.
häller på lite fun light, + ev lite vatten (totalt ca ½dl vätska)
i med 250 g kvarg
mixar.

1684_
2008-11-17, 06:51
Tack för båda sista svararen, så jag menade.