Visa fullständig version : Färsk tonfisk
Muaytudd
2003-07-05, 11:28
ngn som har ett bra recept med färsk tonfisk?:D
ivandrago
2003-07-05, 11:37
sushi! :eating: :eating: :eating:
King Grub
2003-07-05, 11:37
400 g färsk tonfisk
1 salladshuvud
2 tomater
2 hårdkokta ägg
4 sardeller eller ansjovis
1 dl svarta oliver
48 kokta kalla potatisar
en näve kokta haricots verts
2 msk olivolja, 1 msk vinäger, Salt och peppar
1. Pensla fisken med olja och grilla den på bägge sidor, cirka 4 minuter på varje sida.
2. Arrangera salladen och övriga ingredienser på ett stort fat eller fyra tallrikar. Vispa ihop en dressing med olja, vinäger salt och peppar. Droppa den över salladen och lägg den nygrillade tonfisken på toppen.
Stulet från Aftonbladet. :D "För 4 personer" står det, men det kan de ju glömma.
Muaytudd
2003-07-05, 11:42
HAH!! den första hade jag inte tänkte på måste jag testa nästa gång men tills dess får jag leta efter lite info om hur man gör det där riset till.
KG,
Det kör vi på! Men det får bli stekpanna med ribbor i, har ingen grill eller uteplats.
Och ansjovis skippar vi nog..
:D
fy faaaan grillad färsk tonfisk e så gott att man kan döööö
Muaytudd
2003-07-06, 19:50
kan bara bekräfta..:D
Färsk är ju så otroligt mycket godare än den burkade. Den i burk smakar urk.
Nä passa på att grilla nu på sommaren!
King Grub
2003-07-06, 20:14
Bättre näringsmässigt är den färska också. Minst 4 gånger så mycket fett - bra fett som i tonfisk i vatten på burk, och ändå mer än 23 gram protein per 100 gram fisk. :eating:
Muaytudd
2003-07-06, 20:30
Testade Förresten Pauluns recept med en marinad av fisksås och lime för att sen stekas och serveras med färsk pasta och pesto.
Rekommenderas starkt
Hittade ett recept som lät bra :)
Ingredienser
2 portioner
Tillagningstid ca 30 min
+ 30 min i marinad
2 skivor färsk tonfisk (ā ca 125 g) eller svärdfisk
Marinad:
1/2 tsk rivet citronskal
3 msk pressad citron
3 msk olja från inlagda soltorkade tomater
3 msk finhackad färsk oregano
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
Tomatpotatis:
300 g potatis, gärna färsk
4-5 inlagda soltorkade tomater
1 msk olja från tomaterna
1/2 pressad vitlöksklyfta
lite hackad slätbladig persilja
Gör så här
1 Blanda samman alla ingredienser till marinaden på ett fat där fiskskivorna får plats att ligga bredvid varandra. Vänd fisken så båda sidor blir fuktade. Låt stå svalt 30 min.
2 Borsta eller skala potatisen under tiden. Dela den i halvor eller bitar. Koka potatisen. Häll av kokvattnet. Blanda potatisen med övriga ingredienser.
3 Hetta upp en grillpanna eller sätt ugnen på grillvärme. Ta upp fisken ur marinaden. Grilla fisken i panna eller högt upp i ugnen ca 3 min på varje sida.
4 Servera fisken med potatisen, citronklyfta och en blandad sallad.
stefan82
2003-07-19, 11:36
varför inte bara köpa ett par kg tonfiskkotletter och göra nåra hundra grillspett med oclika grönsaker, syltlök är dock ett måste
zombiealex
2003-07-19, 18:19
Hur många av er vet att det är färsk tonfisk ni köper av fiskhandlarn?
Jag känner bara till en livsmedelsbutik i stockholm som säljer färsk tonfisk, priset är 260kr per kg om jag inte minns fel.
Dom andra butikerna har pga inköpspriset, fryst tonfisk som dom har tinat upp, dvs ej färskt :D
Edit: Iofs kan även Lisa i Östermalmshallen också ha färsk tonfisk. Fast det har jag inte kollat upp.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.