bear.flowertwig
2008-10-26, 22:46
Torsdagens middag på Esperanto bestod av:
* Kyld selleri och löjromsjuice med silverål bakad i pilgrimsmussla
* Aubergine steak 1 dygn senare…
* Uer brässerad i rostad tomatpuré och oxmärg
* En skiva oxbringa med crème epoisse, morot och lagerbladssaltad oxtalg
* Bento au chocolat
+ ett färdigkomponerat dryckespaket till det.
Sheize vad lycklig jag var efteråt! Dyrt men har man minsta intresse av god mat så har man igen pengarna flera gånger om av upplevelsen.
http://www.esperantorestaurant.se/
Utmärkelser
Kökscheferna:
Daniel Höglander assisterade Henrik Norström till Bocuse d`argent 2001
Daniel Höglander med kocklandslaget worldcup Luxemburg Guld medalj 2002
Sayan Isaksson med kocklandslaget Worldcup Luxemburg Guldmedalj 2002
Daniel Höglander med kocklandslaget OS-Erfurt Guldmedalj 2004
Sayan Isaksson med kocklandslaget OS-Erfurt Guldmedalj 2004
Restaurang Esperanto:
2006
Esperanto vald till Årets stjärnskott i Whiteguide och rankade som tredje bästa krog i landet 2006 (Internationell mästarklass)
Esperanto tilldelas Stockholmspriset av tidningen Nöjesguiden 2006
Esperanto tilldelas Gulddraken av Dagens Nyheter i kategori Lyx 2006
2007
Esperanto rankad som tredje bästa krog i landet i Whiteguide 2007 (Internationell mästarklass)
Esperanto klassas som ”Guldkrog” i Sverigesbästa bord 2007-2008
Esperanto tilldelas en stjärna i Guide Michelin 2007
2008
Esperanto blir vald till "Årets bästa Restaurang - Utifrån matupplevelsen" i Whiteguide 2008 (Internationell mästarklass)
Esperanto har kvar stjärnan i Guide Michelin 2008
Esperanto tilldelas en 72:a plats i "The Worlds Best Restaurants"
The S.Pellegrino Worlds Best Restaurants 2008
* Kyld selleri och löjromsjuice med silverål bakad i pilgrimsmussla
* Aubergine steak 1 dygn senare…
* Uer brässerad i rostad tomatpuré och oxmärg
* En skiva oxbringa med crème epoisse, morot och lagerbladssaltad oxtalg
* Bento au chocolat
+ ett färdigkomponerat dryckespaket till det.
Sheize vad lycklig jag var efteråt! Dyrt men har man minsta intresse av god mat så har man igen pengarna flera gånger om av upplevelsen.
http://www.esperantorestaurant.se/
Utmärkelser
Kökscheferna:
Daniel Höglander assisterade Henrik Norström till Bocuse d`argent 2001
Daniel Höglander med kocklandslaget worldcup Luxemburg Guld medalj 2002
Sayan Isaksson med kocklandslaget Worldcup Luxemburg Guldmedalj 2002
Daniel Höglander med kocklandslaget OS-Erfurt Guldmedalj 2004
Sayan Isaksson med kocklandslaget OS-Erfurt Guldmedalj 2004
Restaurang Esperanto:
2006
Esperanto vald till Årets stjärnskott i Whiteguide och rankade som tredje bästa krog i landet 2006 (Internationell mästarklass)
Esperanto tilldelas Stockholmspriset av tidningen Nöjesguiden 2006
Esperanto tilldelas Gulddraken av Dagens Nyheter i kategori Lyx 2006
2007
Esperanto rankad som tredje bästa krog i landet i Whiteguide 2007 (Internationell mästarklass)
Esperanto klassas som ”Guldkrog” i Sverigesbästa bord 2007-2008
Esperanto tilldelas en stjärna i Guide Michelin 2007
2008
Esperanto blir vald till "Årets bästa Restaurang - Utifrån matupplevelsen" i Whiteguide 2008 (Internationell mästarklass)
Esperanto har kvar stjärnan i Guide Michelin 2008
Esperanto tilldelas en 72:a plats i "The Worlds Best Restaurants"
The S.Pellegrino Worlds Best Restaurants 2008