handdator

Visa fullständig version : Suck me sideways vad gott!


bear.flowertwig
2008-10-26, 22:46
Torsdagens middag på Esperanto bestod av:

* Kyld selleri och löjromsjuice med silverål bakad i pilgrimsmussla
* Aubergine steak 1 dygn senare…
* Uer brässerad i rostad tomatpuré och oxmärg
* En skiva oxbringa med crème epoisse, morot och lagerbladssaltad oxtalg
* Bento au chocolat

+ ett färdigkomponerat dryckespaket till det.

Sheize vad lycklig jag var efteråt! Dyrt men har man minsta intresse av god mat så har man igen pengarna flera gånger om av upplevelsen.


http://www.esperantorestaurant.se/

Utmärkelser
Kökscheferna:

Daniel Höglander assisterade Henrik Norström till Bocuse d`argent 2001
Daniel Höglander med kocklandslaget worldcup Luxemburg Guld medalj 2002
Sayan Isaksson med kocklandslaget Worldcup Luxemburg Guldmedalj 2002
Daniel Höglander med kocklandslaget OS-Erfurt Guldmedalj 2004
Sayan Isaksson med kocklandslaget OS-Erfurt Guldmedalj 2004

Restaurang Esperanto:

2006
Esperanto vald till Årets stjärnskott i Whiteguide och rankade som tredje bästa krog i landet 2006 (Internationell mästarklass)

Esperanto tilldelas Stockholmspriset av tidningen Nöjesguiden 2006

Esperanto tilldelas Gulddraken av Dagens Nyheter i kategori Lyx 2006

2007
Esperanto rankad som tredje bästa krog i landet i Whiteguide 2007 (Internationell mästarklass)

Esperanto klassas som ”Guldkrog” i Sverigesbästa bord 2007-2008

Esperanto tilldelas en stjärna i Guide Michelin 2007

2008
Esperanto blir vald till "Årets bästa Restaurang - Utifrån matupplevelsen" i Whiteguide 2008 (Internationell mästarklass)

Esperanto har kvar stjärnan i Guide Michelin 2008

Esperanto tilldelas en 72:a plats i "The Worlds Best Restaurants"
The S.Pellegrino Worlds Best Restaurants 2008

hoikka poika
2008-10-26, 23:24
Själv började jag nästan grina för att jag hade lyckats riktigt bra med min hemmagjorda burgare. Det var så gott!

Kanske borde prova att gå ut på någon fin restaurant någon gång ...

Cohen
2008-10-27, 00:06
Vad är poängen med att skapa en tråd för att berätta att du käkat middag på en av stadens bättre restauranger?

Trevligt för dig men knappast något av allmänt forumintresse.

Gislason
2008-10-27, 01:10
Vad är poängen med att skapa en tråd för att berätta att du käkat middag på en av stadens bättre restauranger?

Trevligt för dig men knappast något av allmänt forumintresse.

Äh, varför så tråkig ton? Killen är tydligen mätt och glad :)

MyungChul
2008-10-27, 01:48
Nu slår jag nästan knut på mig själv vad första rätten lät intressant.

regus
2008-10-27, 01:51
Från menyn på hemsidan
"Långkokt kycklingskinn med kantareller och pocherat ägg"

Hur kan man det.. värt dom pengarna?
Kycklingskinn wtf!?!

Elfsberg
2008-10-27, 11:12
De råkar inte ha dagens för en 60-70 spänn?

bear.flowertwig
2008-10-27, 18:58
Vad är poängen med att skapa en tråd för att berätta att du käkat middag på en av stadens bättre restauranger?

Nu slår jag nästan knut på mig själv vad första rätten lät intressant.

Av den anledningen? ;)

Äsch. Orka gnälla. Det var jävligt inspirerande och kul! Och därför nånting att rekommendera.

P.S. Det finns folk som pratar köp av sportbilar i Allmänt. Som kostar som 500-600 besök på Esperanto. Kanske något att whina om isf? ;)

bear.flowertwig
2008-10-27, 19:00
Från menyn på hemsidan
"Långkokt kycklingskinn med kantareller och pocherat ägg"

Hur kan man det.. värt dom pengarna?
Kycklingskinn wtf!?!

Och av just den anedningen borde man prova. Vågar sätta min högra pungkula i pant på att kycklingskinnet smakar fantastiskt.

Cilia
2008-10-27, 20:47
Har tänkt gå dit länge men inte kommit mig för än.
Lät som en väldigt intressant meny. Skulle gärna prova första rätten men selleri är en av de få saker jag inte gillar. Jävligt trist.

bear.flowertwig
2008-10-27, 23:01
Har tänkt gå dit länge men inte kommit mig för än.
Lät som en väldigt intressant meny. Skulle gärna prova första rätten men selleri är en av de få saker jag inte gillar. Jävligt trist.

Gört! De få ggr jag varit på den här typen av restauranger ställer jag mig alltid frågan varför det blir så sällan. Priset visst, men så farligt är det inte. En underbar upplevelse inte minst i trevligt sällskap.

Cohen
2008-10-28, 01:38
Menade inte att vara otrevlig eller så. Inser nu att inlägget kanske var en smula onödigt grumpy. Får väl skylla på att det var sent på natten och att jag var hungrig. :)

Och sen har jag absolut ingenting emot att man spenderar mycket (tid och pengar) på god mat. Lägger själv en alltför stor del av mina hårt intjänade slantar på bra restaurantmat. En god middag kan lätta upp en dålig dag likt få andra saker.

Ajin
2008-10-28, 17:39
Fan, grillat/ugnsbakat marinerat kycklingskinn är svingott .. men kokt? Njae.