Pet
2008-10-22, 15:34
Har publicerat detta innan, men här lite reviserat:
I'm not allowed to eat more than eight spices (black pepper, white pepper, onion powder, dill, salt, sugar, cinnamon and oregano), none of it fresh and only on certain limited foods.
No sauses, other than his spaghetti sause (bolognese without tomatoes) and sometimes brown cream sause.
No vegetables except for cucumber, raw tomatoes (which I'm allergic to anyway) and carrots, none of it boiled or otherwise cooked. No peas, beans or similar. I'm allowed more fruit and berries: kiwi, apples, pears, bananas, grapes, clementines, raspberries, strawberries, blueberries and lingonberries.
Absolutely never, ever to eat cooked tomatoes. Even the tiniest bit will make him sick if he kisses me, and he won't be able to have me in the same room. Same goes for garlic and most onions.
No ovencooked food except for over sausage (sausage and cheese cooked in the oven) and chips. Some rare times I'm allowed to make potatograttain and roast beef for myself.
I eat rough breads, especially rye, or hard bread.
Milk products are butter, cream, milk, yoghurt and cheese. I perfer butter over margarine, but when I diet I go for margarine.
No mixed foods, i.e. no salads, no soups, wooks, stews or broths. Nothing where the food isn't clearly visible and separated on the plate.
Basically most of our meals are two-ingredient ones. It's why we never eat anything but fast food when out and why we decline food if offered by... well, there's no one we know who'd offer us food, since we don't really have friends or a social circle outside each other.
Just nu ser maten ut såhär ungefär:
Frukost: Bröd, margarin, ost eller nutritionbar om jag är lat och trött. Ibland en dl lättyoghurt, 20g haveflingor och 10g linfrön. Slutar på 300kcal.
Lunch: Err... varierar. En frukt, ett minimål som middag eller mer yoghurt. 500kcal, oftast
Middag: 200g rått kött (nötkött, griskött eller kyckling, oftast nötkött) - som jag steker! - med kolhydratprodukt (ris eller pasta, ibland potatis), och ½dl sås. Hamnar på... 7-800kcal.
Kvällsmat: En macka, eller så, brukar bli 200kcal. (Ibland fuskar jag... tar två After Eight istället...)
Dagligen ligger jag mellan 1600-2000kcal, beroende på fysisk aktivitet och sådär.
Det här är ju lååååååångt ifrån opti. Hur kan jag, inom dessa ramar, skapa en mer hälsosam kost?
Och varför står jag still på vågen? Trots att jag rör på mig dagligen, cyklar överallt, tränar två ggr i veckan, så står jag stadigt still på 67-68kg till mina 165cm. *gah!* Det är bara ett par kg kvar till målet (62kg).
Jag räknar och väger precis allt jag äter. Använder http://www.prevention.com för att logga min mat och aktivitet. Läser deffguiden, typ veckovis...
I'm not allowed to eat more than eight spices (black pepper, white pepper, onion powder, dill, salt, sugar, cinnamon and oregano), none of it fresh and only on certain limited foods.
No sauses, other than his spaghetti sause (bolognese without tomatoes) and sometimes brown cream sause.
No vegetables except for cucumber, raw tomatoes (which I'm allergic to anyway) and carrots, none of it boiled or otherwise cooked. No peas, beans or similar. I'm allowed more fruit and berries: kiwi, apples, pears, bananas, grapes, clementines, raspberries, strawberries, blueberries and lingonberries.
Absolutely never, ever to eat cooked tomatoes. Even the tiniest bit will make him sick if he kisses me, and he won't be able to have me in the same room. Same goes for garlic and most onions.
No ovencooked food except for over sausage (sausage and cheese cooked in the oven) and chips. Some rare times I'm allowed to make potatograttain and roast beef for myself.
I eat rough breads, especially rye, or hard bread.
Milk products are butter, cream, milk, yoghurt and cheese. I perfer butter over margarine, but when I diet I go for margarine.
No mixed foods, i.e. no salads, no soups, wooks, stews or broths. Nothing where the food isn't clearly visible and separated on the plate.
Basically most of our meals are two-ingredient ones. It's why we never eat anything but fast food when out and why we decline food if offered by... well, there's no one we know who'd offer us food, since we don't really have friends or a social circle outside each other.
Just nu ser maten ut såhär ungefär:
Frukost: Bröd, margarin, ost eller nutritionbar om jag är lat och trött. Ibland en dl lättyoghurt, 20g haveflingor och 10g linfrön. Slutar på 300kcal.
Lunch: Err... varierar. En frukt, ett minimål som middag eller mer yoghurt. 500kcal, oftast
Middag: 200g rått kött (nötkött, griskött eller kyckling, oftast nötkött) - som jag steker! - med kolhydratprodukt (ris eller pasta, ibland potatis), och ½dl sås. Hamnar på... 7-800kcal.
Kvällsmat: En macka, eller så, brukar bli 200kcal. (Ibland fuskar jag... tar två After Eight istället...)
Dagligen ligger jag mellan 1600-2000kcal, beroende på fysisk aktivitet och sådär.
Det här är ju lååååååångt ifrån opti. Hur kan jag, inom dessa ramar, skapa en mer hälsosam kost?
Och varför står jag still på vågen? Trots att jag rör på mig dagligen, cyklar överallt, tränar två ggr i veckan, så står jag stadigt still på 67-68kg till mina 165cm. *gah!* Det är bara ett par kg kvar till målet (62kg).
Jag räknar och väger precis allt jag äter. Använder http://www.prevention.com för att logga min mat och aktivitet. Läser deffguiden, typ veckovis...