handdator

Visa fullständig version : Vitt vin.


Buken
2008-10-10, 13:20
Jag ska ha lite vinafton ikväll skall sällskapsdricka lite vitt vin utan tilltugg, förutom lite vattenpipa kan hända.

Skall det serveras kylt eller rumstempererat?

Är lite n00b på vin.

Ungrim
2008-10-10, 13:21
Vitt vin "ska" vara kylt

Trance
2008-10-10, 13:22
Klassikern är väl att man tar ut det vita vinet ur kylskåpet när gästerna kommer och sätter in det röda.

Lellan
2008-10-10, 13:24
För 10 år sedan var det en tjej som befann sig i en studentlgt i örebro och fick för sig att sällskapsdricka 2 flaskor "Diamant" rumpstempererat meddelst kurskamrat (manlig). Det blev inte bra. Slutsats: kylt. ;)

daja
2008-10-10, 13:26
Som trance säger, ha flaskorna i kylen och ta fram dem ett tag innan de ska drickas.

Trassel
2008-10-10, 13:26
Klassikern är väl att man tar ut det vita vinet ur kylskåpet när gästerna kommer och sätter in det röda.

+1.

Ta ut (ur kylen) vitt vin 30 min innan det ska drickas

Lägg in rött vin 30 min innan det ska drickas

Buken
2008-10-10, 13:27
Då kör vi på kylt.

-slänger in ngra flarror i kylen-

Tack för tipsen gott folk.