handdator

Visa fullständig version : Kalorisering av ärtsoppan?


barreth
2008-09-22, 23:56
Hey!

Jag brukar försöka göra ett storkok på ärtsoppa lite då och då eftersom det är så satans lätt att värma i mikron eller på spisen, är billigt som tusan och riktigt gött.

Ärtsoppa är sjukt bra under deffen, problemet är att det är omöjligt att få i sig sina kalorier på ett kvällsmål ärtsoppa.

Någons som har några bra förslag på att göra den lite energirikare?

gott att reda den med grädde tex, någon som testat?
kan man kanske bara slänga i lite malto för att få upp energiinnehållet?
Har inte så stor lust att steka pannagaogor till varje måltid *drool*

Doctor Snuggles
2008-09-22, 23:58
Funkar alltid bra med olivolja i soppor tycker jag. Det och krutonger är görgott.
Annars om du gillar det mjölkigt så redigt med creme fraiche bör reda ut soppan. :D

Eddie Vedder
2008-09-23, 04:15
Bacontärningar som fläsk t.ex. Och GIVETVIS liberala mängder senap!*drool*

MyungChul
2008-09-23, 10:27
ööh ät två portioner och bli ett metanmoln

aRcTIX
2008-09-23, 15:09
Vad kör du för recept när du gör din ärtsoppa? Har aldrig gjort egen utan brukar köpa soldatens ärtsoppa från knorr, men det vore kul att göra egen =)

Per B
2008-09-23, 15:35
Mitt tips är att blanda i havregryn: då kan du äta mer utan att fisa så förfärligt. :smash: Dessutom förbättrar du aminosyreprofilen. Jag gör så men tvärtom, d v s jag har lite ärtsoppa (vegetarisk) i min havregrynsgröt, det blir riktigt gott. *drool*

Men är målet att öka energiinnehållet men inte volymen nämnvärt, då är väl att tillsätta olja det enklaste.

Cohen
2008-09-24, 21:47
Jag hade helt enkelt använt mig av en rejäl bit fett sidfläsk. Låt stora tärningar av köttet koka med soppan. Gott som tusan. Och energirikt.

machine gun
2008-09-24, 21:57
Mer fett av valfri sort. Förhöjer dessutom smaken.

z_bumbi
2008-09-25, 07:31
Jag skulle käka några mackor med något lämpligt pålägg till soppan.

Poxeman
2008-09-25, 07:36
Knäckebröd och OST! Mumma!