handdator

Visa fullständig version : messmör - sport vs. lätt


Nate
2003-06-26, 18:15
Kollade på näringsdeklarationen på messmörsförpackningarna i butiken sist ja var o handlade. Vad är egentligen skillnaden mellan lätt och sport?

Sport marknadsförs genom att säga att den innehåller mer energi i form av tillsatt fruktsocker. Medan lätt sägs vara fettsnål... men när jag tittade på deklarationen var det samma kaloriinnehåll, den skillnad jag kunde hitta var nåt gram kolhydrat mindre och typ ett halvt gram protein mer i sport än i lätt. På vilket sätt skulle då sport vara mer energirik? Bara ett sätt att sälja mer? Samma vara i olika förpackningar i princip?

FlexOnline
2003-06-26, 18:17
Det beror på Nostradamus sätt att se på stjärnorna i zenit!!:hbang:

King Grub
2003-06-26, 18:26
Vad är egentligen skillnaden mellan lätt och sport?

Säg det. Antagligen är det mest namnet. Det är fruktos istället för sackaros i Sport, men det är frågan om så små mängder överhuvudtaget (2 % fruktos i Sport, om jag inte minns fel), att det i praktiken inte kan spela den minsta roll. Om man inte äter en hel ask med sked, kanske. Och det kan ju vara lätt hänt. Messmör = favvopålägg så det ekar om det. :hbang: Nyttigt är det också.

Nate
2003-06-26, 18:57
Originally posted by King Grub
Vad är egentligen skillnaden mellan lätt och sport?

Säg det. Antagligen är det mest namnet. Det är fruktos istället för sackaros i Sport, men det är frågan om så små mängder överhuvudtaget (2 % fruktos i Sport, om jag inte minns fel), att det i praktiken inte kan spela den minsta roll. Om man inte äter en hel ask med sked, kanske. Och det kan ju vara lätt hänt. Messmör = favvopålägg så det ekar om det. :hbang: Nyttigt är det också.

Messmör är underbart! Skulle lätt kunna smutta i mig en hel ask en kväll framför teven :eating:

Har alltid köpt lätt fram till nu... man kanske skulle försöka sig på sportmessmöret nästa gång. Fast godast är gammaldags... det med bruna prickar i.

Diana
2003-06-26, 19:13
har skitsvårt o fatta hur nått som e så gudomligt gott inte e onyttig :eating: :eating:
exprimenterade me lite efterrätter förrut o dränkte in en banan i mesmör o in i micron...men den sprängdes...:cryout:

Nate
2003-06-26, 19:36
Originally posted by Diana
har skitsvårt o fatta hur nått som e så gudomligt gott inte e onyttig :eating: :eating:
exprimenterade me lite efterrätter förrut o dränkte in en banan i mesmör o in i micron...men den sprängdes...:cryout:

Men messmör är väl ganska nyttigt ändå?

Haha, kul att rengöra den mikron sen... :devil:

King Grub
2003-06-26, 19:38
Messmör är nyttigt. Långsamma kolhydrater och vassleprotein + mycket mineraler. Och gött!

Lillstrumpa
2003-06-26, 20:04
Hehe, varje gång jag och min kvinna är i affären får jag samma kommentar när jag sträcker mig efter den obligatoriska messmörsbyttan...

"Men du, kan vi inte äta _något_ annat är messmör för en gångs skull?"

Sedan är det hon som står med sked och äter ur byttan när den väl är hemma... :D

JAM
2003-06-26, 20:05
Originally posted by Diana
banan i mesmör o in i micron...men den sprängdes...:cryout:

Haha, grattis...

Lellan
2003-06-26, 20:16
Originally posted by Nate


Men messmör är väl ganska nyttigt ändå?

Haha, kul att rengöra den mikron sen... :devil:

Det var nog det hon menade.. ;) Och JA det är gott! Kände en kock en gång som använde den i någon sås, som var övergod.. hm.. ska nog kolla receptet med honom.

Men jag gillar verkligen när man kommer hem helt slut från träningen och tar en xl sked med messmör på å bara Mmmm... :love:

King Grub
2003-06-26, 20:19
Råksiktskakor, från Fjällbrynts hemsida:

12 kakor

5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl messmör
2 tsk salt
2 msk stött anis eller fänkål
1 l rågsikt
4 dl vetemjöl


Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt messmör, salt, kryddor och resten av mjölken. Blanda rågsikten och det mesta av vetemjölet – spara lite till utbakning. Ställ degen att jäsa under duk 40 minuter. Ta upp degen på bakbord. Dela den i två delar och sedan varje del i sex bitar. Rulla runda bollar, platta till och nagga. Lägg på plåt och markera fyra delar med kniv. Jäs bröden under duk 40 minuter. Grädda i 225° varm ugn 15-20 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Jag har provat, och de är delikata. :eating:

Lellan
2003-06-26, 20:27
Men va faan grub...:( klockan är för mycket för att jag ska hinna till någon affär som har öppet nu.. :nono: *baksugen så det stänker om det*

Edit: Ursäkta svordomen :em: men messmör väcker känslor.. Håller förresten med Nate om att gammeldags är godast, och allra allra godast är det man köper på fäboden! Mmmm.... från fjällkor som ätit massa blommor. DET är gott!

Nate
2003-06-26, 20:35
Får jag retas med att jag har ett recept på en bullkrans som är gjord på messmör istället för margarin? :naughty:

Säljes till högstbjudande :devil:

Lellan
2003-06-26, 20:38
Originally posted by Nate
Får jag retas med att jag har ett recept på en bullkrans som är gjord på messmör istället för margarin? :naughty:

Säljes till högstbjudande :devil:

Nää, fyy va elakt! :eek: (fast jag tycker det är godare med bröd än bullar, men jag bjuder en femma iaf! :thumbup: )

spinkoo
2003-06-26, 20:47
Jag bjuder ett ligg :notme:

Nitrometan
2003-06-26, 20:55
Mmmmmmmmmmmm... messmör. Gott. Nu måste jag sticka och handla det imorgon... :eating:

Lellan är baksugen... :booty: :kinky: :notme: :D

Lellan
2003-06-26, 21:00
Originally posted by spinkoo
Jag bjuder ett ligg :notme:

Jag bjöd en femkrona... du måste ju bjuda ÖVER om du ska lyckats få receptet...:rolleyes: :devil:

Du kan pm:a det till mig Nate! :thumbup: ;)

Nitrometan
2003-06-26, 21:42
Spinkoo har missuppfattat det där. Bra att du tillrättavisar honom.

Spinkoo --> :booty: :whipped: <-- Lellan

Nate
2003-06-26, 21:43
Originally posted by Lellan


Jag bjöd en femkrona... du måste ju bjuda ÖVER om du ska lyckats få receptet...:rolleyes: :devil:

:laugh: :laugh:


Okej, jag är snäll o lägger ut det under recept då ;)

Kebab-Arne
2003-06-27, 09:33
Messmör är gudomligt gott det! Bra att det finns folk som fattar annars är det ju inte direkt status att äta det. Bästa med messmör är att det passar på alla sorters bröd! :eating:

Lellan
2003-06-27, 09:38
Originally posted by Nate


:laugh: :laugh:


Okej, jag är snäll o lägger ut det under recept då ;)

:thumbup:

( å du spinkis.. du vet ju att jag bara retas lite.. :angel: )

Linnet
2003-06-27, 10:16
Antingen är man med oss eller så är man emot oss!

Spud
2003-06-27, 12:52
finns det inte någon annan smak på messmör? vilken annan smak som helst utom just messmörssmaken?

gasoliner
2003-06-27, 12:57
har för mig att det iallafall funnits nån mintvariant eller liknande??

kan va inbillning iofs..:notme:

King Grub
2003-06-27, 13:04
Citronsmak finns det. Men messmaken tränger igenom. Och tur är väl det. Den är ju supergod.

Spud
2003-06-27, 14:01
messmör är mycket mesigt, mättar märkligt maffiga män, missbildar mentalt myndiga miffon.

Prankie
2003-06-27, 18:11
Originally posted by Nate


:laugh: :laugh:


Okej, jag är snäll o lägger ut det under recept då ;)

VAR? VAR? VAR? :confused: :em:

King Grub
2003-06-27, 18:18
Originally posted by Prankie


VAR? VAR? VAR? :confused: :em:

Matlagning & Recept-forumet, kanske...

Danne
2003-06-28, 02:41
eeehh.... smakar lite konstigt....

Nitrometan
2003-06-28, 09:37
eeehh.... smakar lite konstigt....
Smakar jättegott!!! :smash:

Zozza
2004-06-05, 09:24
Originally posted by Danne
eeehh.... smakar lite konstigt....

Första 2 mackorna med messmör jag åt var jag nära att spy, nu måste jag snart köpa mer messmör, och det är jättegott :eating:

nidas
2004-06-06, 21:03
Det här var trevliga nyheter, ett av favoritpåläggen genom tiderna är tydligen nyttigt med (nej jag är färsk som fan och har noll koll :))

första inlägget blev om messmör.. passande :D

Callister
2004-06-06, 21:11
Skulle testa den med kolasmak men har inte hittat den hittils. :confused:
Dock bara varit på Willys på två ställen. :smash:

Whey
2004-06-06, 22:53
Originally posted by Callister
Skulle testa den med kolasmak men har inte hittat den hittils. :confused:
Dock bara varit på Willys på två ställen. :smash:

Jag råder dig nästan att inte testa då den är oerhört beroendeframkallande. Finns inget godare. Utav den anledningen köper jag instället "Messmör Natur" - innehåller inte smör och socker som vanliga utan enbart vassle och järn...

Kan man äta messmör som kolhydratskälla till en vanlig måltid, eller finns det stora nackdelar med det?

Evensar
2004-10-04, 00:05
Skulle testa den med kolasmak men har inte hittat den hittils. :confused:
Dock bara varit på Willys på två ställen. :smash:

Den är helt underbar. Blir man sugen på nå sött så äre bara att stoppa in skeden i munnen med en rejälklick messmör med kolasmak. Mumma!!

Yooo
2004-10-04, 17:42
Lätt smakar bäst! Har dock inte provat kola ännu.... :eating: