Visa fullständig version : Vassle + mjölk + ? = glass.
Frågetecknet representerar den hemliga ingrediensen som gör glassen mjuk och inte till en isbit. *mini
Skämt åsido. Finns det något kcalsnålt sätt att göra glass på med vassle/kasein som smakbas?
Vassle + mjölk + önsketänkande kanske...
Kalorisnål glass brukar dessvärre innehålla en lång lista med E-nummer.
Det bästa bästa är nog att göra "fluff" på vispade äggvitor och proteinpulver och kyla ner det ordentligt utan att det fryser. Inte exakt glass, men kan kanske funka.
1 dl Eiselt double pro + lite mindre än 2 dl mjölk/vatten + 15 minuter i kylskåp = mjukglass/pudding
Squirrel
2008-09-08, 15:53
Kvarg kanske? Finns många "glass"-recept baserade med kvargbas.
Eddie Vedder
2008-09-08, 17:54
Kvarg kanske? Finns många "glass"-recept baserade med kvargbas.
Ja det känns mer troligt. Att man kan göra glass på vassle känns inte så troligt. Pratar du förresten om vasslemassa (d.v.s. den genomskinliga vätskan man får efter att ha vasslat av t.ex. yoghurt när man gör tzatziki) eller vassleproteinpulver?
Inte för att jag tror någon av dom är en bra ingrediens men det kan ändå vara värt att veta. Proteinpulvret kan man ju t.ex. blanda i som extra smaksättare om man har en lämplig bas och vill göra glassen mer proteinrik men vanlig vassle lär inte duga till ett dugg.
Kvarg, vispgrädde och ägg kanske? Och därutöver något som ger god smak. Om man nu inte redan tycker det smakar bra förstås, känns ju som det kan bli lite cheesecakesmak över ovanstående blandning och cheesecake är ju supergott.:)
mixa kesella med frusna bär,det blir som glass :D
machine gun
2008-09-08, 18:08
Mixade double pro pistage med is i somras, blev nästan som pistageglass *drool*
Mixade double pro pistage med is i somras, blev nästan som pistageglass *drool*
The key.
Double Pro med mjölk smakar nästan lika gott som glass med ungefär samma konsistens.
Ja det känns mer troligt. Att man kan göra glass på vassle känns inte så troligt. Pratar du förresten om vasslemassa (d.v.s. den genomskinliga vätskan man får efter att ha vasslat av t.ex. yoghurt när man gör tzatziki) eller vassleproteinpulver?
Inte för att jag tror någon av dom är en bra ingrediens men det kan ändå vara värt att veta. Proteinpulvret kan man ju t.ex. blanda i som extra smaksättare om man har en lämplig bas och vill göra glassen mer proteinrik men vanlig vassle lär inte duga till ett dugg.
Kvarg, vispgrädde och ägg kanske? Och därutöver något som ger god smak. Om man nu inte redan tycker det smakar bra förstås, känns ju som det kan bli lite cheesecakesmak över ovanstående blandning och cheesecake är ju supergott.:)
Japp proteinpulver. Double pro är smart, blir ju som sagt mer hårt än rinnande! Vispa äggvita med lite sötningsmedel och en del proteinpulver kanske är en möjlighet. Ska experimentera när jag får tid:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.