Logga in

Visa fullständig version : Få kallt bröd att verka nybakat?


Prowler
2008-09-03, 16:03
Detta kanske borde ligga i matlagning, men jag provar här...

Jag ska iväg om nån timme och tänkte ta med bröd jag bakat igår kväll, som jag egentligen skulle bakat idag, men det blev inte så... finns det något tips att få det att verka som om det bakades idag? Antar att det inte bara är att värma det lite i mikron innan jag åker.

Tips emottages tacksamt!

Jimmymardberg
2008-09-03, 16:05
Kanelbullar brukar jag värma i ugnen, blir som nybakat! ;)

tntballe
2008-09-03, 16:07
Skvätt lite vatten över den sen in i micron, fast vet inte hur dom känns efter att dom svalnat igen.

JärnJane
2008-09-03, 16:10
in med det i ugnen igen, på med varmluft om du har, så du får den där lite hårda ytan som skvallrar om nybakat

Eddie Vedder
2008-09-03, 16:10
I kyla retrograderar brödets stärkelse och porositet, struktur o.s.v. försämras. Brödet blir även torrare och mer smulit. Därför ska bröd (som är tinat) inte förvaras i kylskåp utan i rumstemperatur.

Värmer du upp brödet igen så återgår stärkelsen till samma form som då det var färskt men bara under en kortare tid. För att sedan retrogradera igen.:)

Prowler
2008-09-03, 16:15
Tackar för svaren!!