Visa fullständig version : Färdigblandad dip, hållbarhet?
Jag har blandat till en dipsås, filmjölk och dipmix, men hinner inte krubba den nu innan jobbet. Har det blivit en bakterierhärd modell XL i den om jag käkar den om 9 timmar?
Är helt borta när det kommer till sånt här :)
Eddie Vedder
2008-08-29, 13:39
Ha den i kylskåp så är det ingen fara.
Sånt här lär man sig bl.a. väldigt bra på dietistutbildningen vid Uppsala universitet.:D
Ha den i kylskåp så är det ingen fara.
Sånt här lär man sig bl.a. väldigt bra på dietistutbildningen vid Uppsala universitet.:D
Haha, Uppsala 1 - 0 Umeå! :laugh:
Kalmar kan berätta att någon bakteriehärd blir det inte.
Filmjölken är för sur för att någon matförgiftande bakterie ska kunna växa till. Dipmixen är säkert baserad på salt, då sänks vattenaktiviteten.
Låter som om dippen skulle mögla efter 5 - 6 dagar eller så.
jag gissar på 14 veckor. och det e mitt professionella antagande
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.