Jakan
2008-07-23, 20:11
Jag är en baddare på att fixa till min egen pastasallad där det senaste stjärnskottet i familjen fick bli tonfisk. Skitgott! Tidigare har jag mest gjort det för att det är gott och ätit lite som jag känner då när jag lagar till det brukar det bli en hutlös mängd, jag blandar allt i en stor skål.
Till min fråga, om jag skulle blanda en sats och äta av den som mitt "middagsintag", får det någon dålig effekt på kroppen då satsen säkerligen räcker en hel vecka vilket innebär samma mat många middagar i rad? Eftersom den innehåller så mycket blandat och nyttigt känns det som det borde vara bra hela vägen.
Jag brukar ta:
- 4 burkar tonfisk (blir nog mer nu när den inte bara ska ätas för att det är gott)
- 2 burkar majs
- 2 paprika
- 1 stump gurka
- 2 tomater
- 4-5 ägg (hacka sönder och blanda ner)
- lite lätt creme fraiche (kanske inte så bra nu när det ska vara nyttigt, alternativ?) som jag blandar ner massa kryddor i och använder som dressing
- Sen en sån där 10kr påse med "rörpasta" som jag kokar hela påsen och rör ner
Så ser det ut, något att tillföra/ta bort i nyttighetens namn? Problem nummer två blir ju dock att räkna ut hur stora portioner av den här blandningen man ska ta för att veta hur mycket av vad man får i sig, några tips där? Den stora frågan är dock om man kan äta det här som middag en hel vecka eller så utan att det ska bli något negativt av det, bör man variera sig för bästa resultat? Det innehåller ju ända massa grönsaker och lite fet fisk, sen pasta.
Tack! (ska även tillägga att jag var osäker på var denna fråga platsade, flyttas vid behag)
Till min fråga, om jag skulle blanda en sats och äta av den som mitt "middagsintag", får det någon dålig effekt på kroppen då satsen säkerligen räcker en hel vecka vilket innebär samma mat många middagar i rad? Eftersom den innehåller så mycket blandat och nyttigt känns det som det borde vara bra hela vägen.
Jag brukar ta:
- 4 burkar tonfisk (blir nog mer nu när den inte bara ska ätas för att det är gott)
- 2 burkar majs
- 2 paprika
- 1 stump gurka
- 2 tomater
- 4-5 ägg (hacka sönder och blanda ner)
- lite lätt creme fraiche (kanske inte så bra nu när det ska vara nyttigt, alternativ?) som jag blandar ner massa kryddor i och använder som dressing
- Sen en sån där 10kr påse med "rörpasta" som jag kokar hela påsen och rör ner
Så ser det ut, något att tillföra/ta bort i nyttighetens namn? Problem nummer två blir ju dock att räkna ut hur stora portioner av den här blandningen man ska ta för att veta hur mycket av vad man får i sig, några tips där? Den stora frågan är dock om man kan äta det här som middag en hel vecka eller så utan att det ska bli något negativt av det, bör man variera sig för bästa resultat? Det innehåller ju ända massa grönsaker och lite fet fisk, sen pasta.
Tack! (ska även tillägga att jag var osäker på var denna fråga platsade, flyttas vid behag)