Visa fullständig version : Pizzasallad
vitkål (gärna färsk)
purjolök
salt
svartpeppar
socker
olja med neutral smak (druvkärn, eller raps tex)
vitvinsvinäger
skär kåloch purjolök i smala strimlor
blanda lika delar olja och vinäger och ös över salladen krydda eftersmal med salt o svartpeppar och en liten liten nypa socker
låt stå i ett par timmar för att safta till sig
mums
fredthehead
2003-05-30, 21:56
och jag som tyckte janna verkade vara en vettig tjej...och så blandar hon purjolök i pizzasalladen visar det sig :smash: :smash: :smash:
:D
frågan är, finns det på allvar pizzerior som har purjolök i pizzasalladen?
p.s. receptet verkar väldigt smarrigt iofs och skall testa det men man kan ju knappast kalal det för pizzasallad.
de har haft purjolök i på de ställen jag käkat pizza iaf .. en del har paprikastrimlor oxå men de gillar jag inte så mkt .. paprika ska inte va oljigt o vinägerigt tycker den blir besk då
Purjolök är gott i, vitlök eller för den delen vanlig lök är också höjdare :eating:
Kryddvarianter kan vara oregano eller curry.
Brukar också blanda i morötter men då kan man nog inte med bästa vilja i världen kalla det pizzasallad längre. :D
Senaste varianten jag gjorde var vitkål, salt, socker, olivolja och balsamicovinäger och det blev också helt okey. :eating:
Nitrometan
2003-06-01, 15:49
Wow! Åsså lite kesella på det! Eller Creme Fraiche om man känner för det.
Nitrometan: Urk.. inte förstöra en god sallad på det viset :D
Ett praktiskt tips:
Använd osthyvel att strimla vitkålen med så blir det jättevina strimlor.
/David
lika bäst jag jag slänger upp mitt recept på pizza-sallad då.
den här salladen knäcker alla, t o m favvo-pizzerian hemifrån skogarna.
vitkål
olja
ättika
vatten
italiensk salladskrydda
(ev lite socker)
blanda och låt stå minst ett par timmar i kylen.
vet inga bra mängder, man får "höfta" lite.
salladskryddan ska man inte snåla med iaf! =)
och som db sa: använd osthyvel!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.