Visa fullständig version : Ätlig tonfisk
Har efter mkt trixande & fixande äntligen kommit på en krydd blandning som helt tar bort smaken och gör kattmaten (tonfisk) ätlig...
Rör ihop tonfisk, en klick stark chilisås & tacokrydda,tillsätt korngryn eller ris.OBS ska ätas KALLT
:eating: och njut..(om det nu är möjligt med tonfisk)
Baah ! det e väl inge fel på tonfiskens smak ?
ja tycker själv den e jävligt god...
King Grub
2003-05-08, 17:39
Tonfisk är ju delikat. :eating: Om man lägger ner ett par kronor extra på vettig tonfisk slipper man hålla på och laborera för att få ner den i krävan.
GhostFace
2003-05-08, 18:35
Ett tips...
Tonfisk & Sweet Chili Sauce !
Efter 3-4 tuggor har man fullkomligen brännt bort smaken av tonfisk vilket gör det lättare att få sig.
Givetvis är det valfritt om man vill ha ngt till tonfisken, ex. pasta ?
;)
Originally posted by GhostFace
Tonfisk & Sweet Chili Sauce !
Efter 3-4 tuggor har man fullkomligen brännt bort smaken av tonfisk vilket gör det lättare att få sig.
Och om man tycker att sweet chili sauce bara är sockersöt och knappt innehåller något starkt alls?
Skall jag bränna bort tonfisk smaken så blir det habanerojuice som gäller och då är det lätt att få kramp i halsen som inte är så skönt.
HHmm, inser nu en nackdel att ha ätit riktigt mycket chili. Jag kan inte längre döda smaker med chili. Men i gengäld så känner jag den underbart fruktiga smaken hos tex habanero där många bara känner en eld i munnen ::hbang:
Nils
Ett.
Koka pastan.
Två.
Öppna Barrillaburken med tomatsås (helst Napoitana, i Napoli vet det tamejfan hur man gör tomatsås...kolla Gudfadern 2).
Tre.
Värm tomatsåsen.
Fyra.
Häll av vattnet en minut innan pastan "ska" vara klar.
Fem.
Vänd i pastan och den avrunna tonfisken i den varma tomatsåsen.
Sex.
Lägg upp alltihop på en bädd av isbersallad och rårivan morötter.
Sju.
Stoppa i munnen.
Nitrometan
2003-05-15, 18:28
Man måste ju kunna känna skillnad på t.ex. habañero från olika odlingsställen, eller habañero och piri piri. Fast mina smaklökar är inte bortbrända än.
bryggarn
2003-06-05, 21:54
Jag brukar blanda med smaksatt keso (lök, chili, mfl.). Då blir det riktigt delikat. Förut käkade jag det med kinesisk soja och ris men har nu bytt ris mot pasta
Originally posted by Nitrometan
Man måste ju kunna känna skillnad på t.ex. habañero från olika odlingsställen, eller habañero och piri piri. Fast mina smaklökar är inte bortbrända än.
Smaklökarna blir inte bortbrända som många säger. Men vissa trigeminal celler för smärtförnimmelse i munnen blir störda och producerar mindre signalsubstans för smärta så att capsaicinet inte orsakar samma smärta längre. Det är därför man kan använda chili som smärtlindrare på huden, initialt gör det ondare, men på lite sikt så minskar smärtan av olika åkommor. Men det innebär bara att man får *lättare* att känna signalerna från smaklökarna när man äter chilies!
(och att man om man VILL ha smärt/stark mat känslan för endorfin kicken mm måste äta starkare)
Sedan medan det är trivialt att känna skillnad på helt andra chili och habanero, som piri piri så blir det lurigare med odlingsplats, även samma planta på samma plats i mitt fönster smakar mycket olika beroende på när den plockas och vilken årstid.
Sen angående tråden.
Zipitups förslag fast med lite extra färsk chili är nog faktiskt det som funkat bäst för mig också! Något speciellt bra med tomatsåsen mot halvtaskig tonfisk. (riktigt god tonfisk kan man ju äta ur burken :) )
Nils
tips på en god pastasås;
150 g tonfisk
250 g kesella
curry
lök
stek tonfisk, lök och curry tillsammans. låt det svalna en stund innan du rör ner kesellan. Det kan skära sig annars.
servera till pasta..
Mums!!:eating:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.