Visa fullständig version : Frysa pasta?
Bobbokrull
2003-05-08, 11:00
Satt bara och leker med tanken att dra igång ett rejält storkok på söndag , bara för att sedan frysa ner maten så man har den "klar" till resten av veckan. Men hur är det egentligen med kokt pasta/ris? Går det överhuvudtaget att koka upp pasta/ris bara för att sedan frysa ner det igen? Bra en tanke jag fick....
King Grub
2003-05-08, 11:07
Jag har inte provat pasta, men ris går bra. Det borde väl inte finnas någon anledning till att pasta skulle gå sämre. Det blir säkert inte samma tuggiga konsistens på den när den har tinat, dock.
Jag fryser pasta ibland. Inga problem. Självklart blir det ju inte exakt samma konsistens som om den vore ofryst men.. Who cares?
Jag tycker pasta blir godare än ris vid frysning och efterföljade uppvärming.
Fryser själv regelbundet in makaronpudding och lasagne. Funkar!
King Grub
2003-05-08, 12:44
Makaronipudding... http://www.dvdtalk.com/forum/images/smilies/drool.gif
Jag fryser pasta ganska ofta, funkar bra, att tänka på om du ska värma den fryst i mikron, och inte tina den långsamt är att underkoka den lite, så att den är väldigt aldente, den blir lite efterkokt i mikron.
MVH
ett bra sätt är att när ni kokar pastan att den inte blir överkokt.. typ ni tar ut den innan den är klar*.. sen sköljer ni den i kallt vatten eftersom om den får stå kvar i kastrullen så pågår koknings processen fortfarande ju..
skölj me kallt vatten --> när den är sval så kan man frysa den o sedan värma i micro utan problem.. så gjorde vi ibland på jobbet ...då jag jobba som kock....nu e det bara datorer som gäller hihihihhii...
* nu menar jag inte att ni kockar pastan i 1 minut o sen tar ut den... man vet ju aldrig!!!
Originally posted by XeniL
ett bra sätt är att när ni kokar pastan att den inte blir överkokt.. typ ni tar ut den innan den är klar*.. sen sköljer ni den i kallt vatten eftersom om den får stå kvar i kastrullen så pågår koknings processen fortfarande ju..
skölj me kallt vatten --> när den är sval så kan man frysa den o sedan värma i micro utan problem.. så gjorde vi ibland på jobbet ...då jag jobba som kock....nu e det bara datorer som gäller hihihihhii...
* nu menar jag inte att ni kockar pastan i 1 minut o sen tar ut den... man vet ju aldrig!!!
Din kock-SNOBB! :cool:
Nog ingen som märker om pastan kokats nån minut för länge eller för lite.
Originally posted by Vänskap
Din kock-SNOBB! :cool:
Nog ingen som märker om pastan kokats nån minut för länge eller för lite.
du förstod inte..... jag menar att du kockar pastan i en minut bara av 12....o sen tror att det är dags att ta ut den.. ta ut den ca 3 min innan den är klar ...det beror oxå vad för slags pasta det är...
:smash:
shirunai
2003-05-08, 15:11
Originally posted by King Grub
Makaronipudding... http://www.dvdtalk.com/forum/images/smilies/drool.gif
http://w1.660.telia.com/~u66019863/deffen/barba.gif
Originally posted by King Grub
Makaronipudding... http://www.dvdtalk.com/forum/images/smilies/drool.gif
:laugh: :bow: :thumbup:
subliminal
2003-05-08, 15:30
Originally posted by Vänskap
Fryser själv regelbundet in makaronpudding och lasagne. Funkar!
Har också fryst in lasagne, tycker det fungerade bra. :eating: Problemet är snarare att jag aldrig orkar laga lasagne.
Originally posted by Vänskap
Din kock-SNOBB! :cool:
Nog ingen som märker om pastan kokats nån minut för länge eller för lite.
Vaddå, den måste ju vara al denté :smokin:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.